MAINOS

Trendikäs mikrosementti soveltuu moneen

KylpyhuoneSisustusTalo

Mikrosementillä on betonin ulkomuoto, muttei sen huonoja ominaisuuksia.Helposti työstettävä mikrosementti on niin ammattilaisten kuin tee se itse -sisustajien suosiossa. Mistä on kyse?

Jaa sosiaalisessa mediassa

Sementti on ollut jo jonkin aikaa erittäin trendikäs materiaali sisustuksessa. Sitä halutaan kylpytiloihin, olohuoneen lattiaksi, keittiön välitilaan ja moniin muihin kodin pintoihin. Betoni tai sementti, kummalla nimellä sitä halutaankaan kutsua, ei kuitenkaan ole aivan simppeli työstettävä. Materiaalina se on haasteellinen: se lohkeilee helposti ja on kylmä ja painava. Tosin nyt on tullut markkinoille uusi mikrosementti, jolla on sementin kaunis ulkomuoto, muttei sen huonoja ominaisuuksia. 

Saumaton mikrosementti on helppo ja kaunis valinta sisustukseen

Tamperelainen Marja-Leena Seppälä miehineen halusi uudistaa 1996 valmistuneen rivitalon kaikki kylpytilojen pinnat yhdellä kertaa. He palkkasivat sisustussuunnittelija Hanna Rantasen. Seppälät haaveilivat helppohoitoisesta ja rauhallisen oloisesta saunaosastosta.

Sisustussuunnittelija Rantanen suositteli heille mikrosementtiä, josta Seppälät eivät olleet kuulleetkaan aiemmin. Alkuperäinen idea oli laittaa vanhojen kaakeleiden päälle mikrosementtipinnoite, koska se olisi säästänyt paljon aikaa, vaivaa ja rahaa. Toisin kävi. Taloyhtiön hallitus ei kuitenkaan suostunut, vaan vaati vanhojen pintojen purkua ja uutta kosteuseristystä.

– Hyvä niin, sillä remontin yhteydessä kävi selville, että osa kaakeleista oli aivan tippumispisteessä ja kaadot eivät olleet asianmukaisia. Remontteihin liittyy miltei aina yllätyksiä, toteaa Marja-Leena Seppälä.

Muuten kunnostus sujui suunnitelmien mukaan ja budjetissakin pysyttiin. Lopputulos miellyttää Seppälöitä.

– Suurin syy, miksi päädyimme mikrosementtiin, oli sen saumattomuus. Olin lopen kyllästynyt kaakeleiden saumojen puhtaanapitoon. Inhosin sitä hammasharjalla tapahtuvaa rapsuttelua, selvittää emäntä.

Mikrosementti tuo uutta ilmettä kylpyhuoneeseen. Seppälöiden kylpyhuonekohteessa oikean värisävyn löytäminen ei tuottanut ongelmaa, sillä valittavana oli peräti 56 eri värisävyä. Sisussuunnittelija Rantanen päätyi lämpimän ruskeanharmaan sävyihin.

 Seppälöiden kylpyhuonekohteessa oikean värisävyn löytäminen ei tuottanut ongelmaa, sillä valittavana oli peräti 56 eri värisävyä. Sisussuunnittelija Rantanen päätyi lämpimän ruskeanharmaan sävyihin.

Mikrosementti tuo betonin tunnelmaa

Sisustusuunnittelija Hanna Rantanen on ihastunut mikrosementin moniin hyvin omaisuuksiin. Se on oiva ratkaisu, kun halutaan betonin ulkomuoto, muttei sen haittoja. Mikrosementti ei ole kylmä eikä lohkeileva kuten betoni.

Häntä puhuttelee erityisesti mikrosementin betonimainen tunnelma, toki myös saumattomuus ja helppohoitoisuus. Ammattilaisena hän arvostaa erityisesti sitä, että sen voi laittaa vanhan pinnan päälle myös kosteissa tiloissa. Se tekee pinnasta kokonaisedullisen.

– Käyttäjäystävällisyys on tärkeää, että pinta tuntuu jalassa miellyttävältä, on pehmoinen ja lämmin. Myös materiaalinen helppohoitoisuus on tärkeää, että pinnat pysyvät kauniina pienellä vaivalla. Mikrosementti on helppohoitoinen ja likaahylkivä. Se ei ole kuitenkaan liukas.

Monikäyttöinen mikrosementti on helppo työstää

Mikrosementtiä on helppo työstää. Akryylin ansiosta se on elastinen, joka tuo myös pinnoitteelle lujuutta. Se on aina tekijänsä kädenjäljen näköinen. Tyypillistä pinnoitteelle on, että lastanliippauksen jäljet näkyvät. Niitä voi korostaa mielensä mukaan. Karu ja rouhea pinta puhuttelevat monen esteetikon silmää. Näppärä tee-se-itse-nainen tai -mies kykenee ongelmitta levityspuuhiin.

Mikrosementti soveltuu hyvin moniin erilaisiin paikkoihin, oikeastaan vain mielikuvitus on esteenä. Se on omiaan kulutusta kestävissä paikoissa kuten portaissa ja keittiön työtasossa.

Kestävyys ja paksuus eivät aina kulje käsi kädessä, sillä valmis mikrosementtipinta on vain parin millin paksuinen, vaikka se käsiteltäisiinkin polyuretaanilakalla puhtaanapidon helpottamiseksi.

Moni muukin sisustamisen ammattilainen Rantasen lisäksi on tykästynyt mikrosementtiin, tiedetään kertoa Suomen Betonileimasimelta.

Mikrosementti on saumaton, joten pinnat on helppo pitää puhtaina, kun ei tarvitse hinkata hammasharjalla helposti likaantuvia saumoja

 Mikrosementin moniin etuihin kuuluu sen saumattomuus. Pinnat on helppo pitää puhtaina, kun ei tarvitse hinkata hammasharjalla helposti likaantuvia saumoja.

Mikrosementin käyttökohteet ovat melkeinpä rajattomat. Toiminnallisten hyötyjen lisäksi sillä on myös esteettisiä etuja. Kekseliäs remontoija elävöit- tää mikrosementillä vaikkapa vessan.

Tamperelaisten Seppälöiden kylpyhuoneen mikrosementtipinnat käsiteltiin muutamalla polyuretaanilakkaker- roksella, koska halut- tiin likaa hylkivä pinta.

Tamperelaisten Seppälöiden kylpyhuoneen mikrosementtipinnat käsiteltiin muutamalla polyuretaanilakkakerroksella, koska haluttiin likaa hylkivä pinta.

Teksti: Anne Lampinen, kuvat: Juha Tanhua

Lue myös: Mikrosementti sopii kaikille pinnoille, Mikrosementin paikat ovat monet – kylmästä lämpimään, Kylpyhuoneen sisustustrendit 2018 – suomalaiset haluavat kylppäriin selkeitä linjoja ja kontrasteja, Tällainen on suomalaisten unelmien kylpyhuone, Sisusta kylpyhuone, Kylpyhuoneremontin hinta – mistä se koostuu?, Kylpyhuoneen remontin kustannukset ja materiaalit ja 2 x peltikylpyhuoneen remontti – katso kuvat huikeasta muutoksesta

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

mikrosementointi mikrosementti pinnoite pinta


Lisää samasta aiheesta