Tuholaistorjuntaa monella tavalla

Piha
Schetelig_1_Hiiri-kieltomerkki
Kodeista, mökeiltä ja puutarhoista löytyy useita erilaisia, vahinkoa ai- heuttavia ja ikäviä tuholaisia. Tavallisimpia ovat hyttyset ja muurahaiset, mutta haitallisimmat, kuten hiiret, saavat meidät etsimään tapoja niiden torjumiseksi. Torjuntatapoja on monia ja lähes kaikille tuholaisille.

Tuholaistorjuntaa monella tavalla

Kodeista, mökeiltä ja puutarhoista löytyy useita erilaisia, vahinkoa ai- heuttavia ja ikäviä tuholaisia. Tavallisimpia ovat hyttyset ja muurahaiset, mutta haitallisimmat, kuten hiiret, saavat meidät etsimään tapoja niiden torjumiseksi. Torjuntatapoja on monia ja lähes kaikille tuholaisille. Hyttysetkin voi helposti ja käryttömästi karkottaa ja hiiriä vastaankin löytyy ainakin viisi erilaista torjuntatapaa.

 

Jos haluat päästä eroon hiiristä, rotista, myyristä, muurahaisista, hyttysistä, kärpäsistä, paarmoista, ampiaisista, ötököistä kasveissa, koista, turkiskuoriaisista, etanoista, puluista tai vaikka naapurin kissasta, jatka lukemista, koska kaikkiin näihin löytyy tehokas torjuntatapa.

Schetelig_2_Hiiri

Hiiriä, rottia ja myyriä kotona ja mökillä?

Hiiret, rotat ja myyrät tekevät paljon tuhoja kotona ja mökillä. Hiiret ja rotat ovat tavallisin ongelma syksyisin, kun ulkona alkaa olemaan liian kylmä ja ne hakeutuvat sisälle lämpimään. Mökeillä ne tuhoavat ruokatavarat, jättävät ulosteita ympäriinsä ja pahimmassa tapauksessa levittävät tauteja sekä purevat sähköjohtoja ja talon rakenteita esim. väliseinissä. Hiiristä ja rotista kannattaakin hankkiutua heti eroon nopeasti ja tehokkaasti! Myyrien tekemät tuhot taas näkyvät usein keväisin multakekoina nurmikolla ja puutarhassa. Myyrien hävittämistä pidetään melko mahdottomana tehtävänä, mutta tehokkailla loukuilla tulokset näkyvät heti.

Schetelig_3_Rotan-loukku  

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Loukut

Tavallisin tapa torjua hiiriä ja rottia on perinteiset loukut. Rottien loukut ovat suurempia ja vahvempia. Loukkuja valmistetaan puisina, metallisina ja muovisina. Swissinnon loukuissa tulee mukana käyttövalmis, luonnonmukainen ja myrkytön syötti!

Schetelig_5_Hiiren-loukku  Schetelig_4_Rotan-loukku

Ansat

Perinteisen hiirenloukun lisäksi löytyy hiiriansoja. Hiiriansa on eläinystävällinen vaihtoehto, koska siihen hiiri napataan elävänä. Catch Alive Hiiriansa ei laukea ennen kuin hiiri on kokonaan sisällä. Hiiren voi siis napata esim. saaresta ja päästää sen vapaaksi mantereelle.

Kätevin on Swissinnon No See No Touch, jossa kuollutta eläintä ei tarvitse nähdä eikä siihen tarvitse koskea, kun ansa tyhjennetään. 

Schetelig_6_Hiiren-torjunta-aine  Schetelig_7_Rotan-torjunta-aine

Torjunta-aineet

Nykyiset vaatimukset täyttävät tuotteet kuten Racumin Pasta, sisältävät lujan ja lukittavan syöttilaatikon hiirten torjuntaan. Racumin Pastan karvasainetta sisältävä syötti maistuu erinomaisesti hiirille, mutta tekee valmisteesta pahanmakuisen lemmikeille. 

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Schetelig_8_Ultraäänikarkoitin  Schetelig_9_Myyran-loukku

Äänikarkottimet

Sisäkäyttöön tarkoitettu ultra-äänikarkotin lähettää korkeataajuisia ääniaaltoja n. 30 m2 alueelle torjuen tuhoeläimet kodista. Laite on helppokäyttöinen eikä ihminen kuule sen ääntä. Laite ei sovi huoneistoon, jossa on lemmikkinä hamstereita, marsuja tai kaneja.

Myyränloukulla pyydystät myyriä helposti ja nopeasti käytävän molemmista suunnista. Loukun virittäminen ei vaadi erityistä taitoa tai voimaa. Loukkua varten ei tarvitse kaivaa isoa kuoppaa, vain 6 cm halkaisijaltaan oleva reikä riittää. Ansan laukeaminen on helposti nähtävissä siitä, että kahva on pudonnut takaisin alas. 

 

Muurahaisia sisällä ja ulkona? Schetelig_10_Muurahaiset

 

Schetelig_11_Muurahaiset-kieltomerkkiMuurahaiset ovat mukavia metsässä, mutta eivät kodeissamme, talojemme rakenteissa, laatoituksilla ja puutarhassa. Baition Muurahaisrasiat ovat sisätiloissa ja keittiössä siisti ja hygieeninen tapa torjua muurahaisia. Muurahaisrasia sisältää hunajaisen syötin, jota muurahaiset vievät pesään ja koko pesä tuhoutuu. (Baition Muurahaisrasioissa oleva syötti pysyy herkullisena foliopakkauksen ansiosta.) Baition Muurahaisspray on nopea ja turvallinen tapa hävittää muurahaiset ja esim. sokeritoukat. Ihmiset ja lemmikit voivat olla käsitellyissä tiloissa heti aineen kuivuttua. Baition Rakeet sopivat muurahaisten häätämiseen ulkona. Muurahaisille tarjoillaan rakeita niin kauan kuin niitä häviää muurahaisten kuljettaessa niitä pesään. Kun rakeita ei enää häviä, pesä on tuhoutunut. Laatoituksilla ja kukkaistutuksissa olevat muurahaiset on helpoin häätää Baition Kasteluaineella. Kasteluainetiiviste sekoitetaan veteen ja neste levitetään ongelma-alueille. Kasteluaine on kosketusvaikutteinen, nopea ja tehokas.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

 

 

Schetelig_13_Hyttyslyhty  Schetelig_14_Hyönteisansa

Hyttysiä, kärpäsiä, hedelmäkärpäsiä, paarmoja ja ampiaisia sisällä ja patiolla?

Schetelig_12_HyttynenIhana lämmin kesäilta patiolla ystävien kanssa ja kimpussa on valtava lauma hyttysiä – niin tavallista! Hyttysiä voi torjua tehokkaasti usealla eri tavalla. Swissinnon Hyttyslyhty on kaunis ja käytännöllinen tapa torjua hyttyset. Lyhdyssä on mukana lämpökynttilä ja karkotinainetyyny. Miedosti tuoksuva karkotinaine vapautuu ilmaan kynttilän lämmöstä ja karkottaa hyttyset noin 20 m2:n alueelta. Hyönteisansat ovat ladattavia tai sähkökäyttöisiä, ja ne käyvät ulko- ja/tai sisäkäyttöön. Ultraviolettivalo houkuttelee hyttyset ja kärpäset sähköistettyyn verkkoon, jossa ne kuolevat välittömästi. Schetelig_15_Kärpänen

 

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Schetelig_16_Spray   Schetelig_17_Hedelmakarpaspyydys

 Sisätiloissa, usein etenkin keittiössä, lentelee ja ryömii erilaisia ötököitä kuten kärpäsiä, paarmoja ja hämähäkkejä. Ne voi nyt helposti ja hajuttomasti torjua Natria Fly Spraylla

 

Schetelig_18_Karpaspyydys  Schetelig_19_Ampiaispyydys

Myös keittiössä viihtyvät hedelmäkärpäset päätyvät käteviin ja pieniin Swissinnon Hedelmäkärpäspyydyksiin ja kärpäset siisteihin ikkunapyydyksiin.

Swissinnon Ampiaispyydykset ovat myrkyttömiä ja niitä voidaan käyttää kaikkialla puutarhassa. Pyydyksen voi ripustaa puuhun, mutta sen voi sijoittaa myös maahan. Syöttiaineeseen lisätään vesi. Haju houkuttelee ampiaiset ansaan, jossa ne hukkuvat.

Schetelig_20_Hyonteisspray Schetelig_21_Hyonteisspray-Natria  Schetelig_23_Hyonteiskarkotetiiviste-Natria  Schetelig_22_ProvadoCare

Ötököitä kukissa ja pensaissa?

Bayer Garden Hyönteisten torjunta-aineet torjuvat tehokkaasti useita tuhohyönteisiä kuten esim. lehtikirvoja, kilpikirvoja, villakilpikirvoja ja jauhiaisia – sisällä, kasvihuoneissa ja ulkona. Torjunta-aineet myydään tiivisteenä, johon lisätään vettä, käyttövalmiina spraynä tai puikkoina. Torjunta-aineissa löytyy myös Natria-sarjan luonnonmukainen vaihtoehto.

Schetelig_24_Koiansa  Schetelig_25_Turkiskuoriaisansa

Koita ja turkiskuoriaisia vaatteissa?

Koit ja turkiskuoriaiset ovat tekstiilituholaisia. Ne ovat varastoitavien puuvilla- ja villavaatteiden sekä turkisten tuho. Swissinnon Koi-ansoissa ja turkiskuoriaispyydyksissä on myrkyttömät ja tehokkaat syöttiaineet siistissä rasiassa, johon koit ja kuoriaiset pääsevät neljästä suunnasta. Syötti houkuttelee hyönteiset ansaan, jossa ne tarttuvat liimapintoihin ja kuolevat. 

Schetelig_27_Etana-ansa

Etanoita kasvimaalla ja puutarhassa? Schetelig_26_Etana

Etanat ovat kasvimaiden ja puutarhojen joka kesäinen riesa. Etanat viihtyvät kosteassa ja ilmaantuvatkin yleensä sateisina iltoina puutarhaan. Etanat ovat erityisen kiinnostuneita salaateista ja kaaleista ja tekevät yhdessä yössä suurta tuhoa kasvimaalla.

Swissinno Etanapyydys ratkaisee tämän ongelman. Pyydys upotetaan puoliksi maan sisään. Pyydyksen mukana tulee pussi syöttiainetta, johon lisätään vesi. Syötin haju houkuttelee etanat ansaan, jossa ne hukkuvat. 

Schetelig_28_Pulupiikit

Puluja ikkunalla?

Kätevä tapa karkottaa lintuja on lintupiikit. Niitä voi käyttää kaikkialla minne linnut laskeutuvat kuten ikkunalaudat, parvekkeet, räystäslistat, kyltit, katonreunat, räystäskourut, putket, tornit, valaisimet ja ilmastointilaitteet. Tuotteen mukana tulee ulkokäyttöön sopivaa, laadukasta silikoniliimaa, jolla kiinnitys onnistuu helposti ja nopeasti. Lintupiikit ovat ammattimainen ja pysyvä tapa torjua lintuja.

Schetelig_29_Kissa  Schetelig_30_Elainkarkotin

Naapurin kissa riesana?

Ultraäänellä toimiva eläinkarkotin torjuu ulkona kissat, koirat, oravat, ketut ja muut ei-toivotut eläimet. Laitteen vaikutusalue ulottuu n. 10 metrin päähän 120° säteellä eli se kattaa noin 100 m2 alueen. 

Lisätietoja:

www.puutarhasielamaan.fi