MAINOS

Tulevaisuuden pulpetti vastaa aktiivisen oppimisen tarpeisiin

Sisustus

Uudenlainen pulpetti on helposti liikuteltavissa ja tukee oppimista tulevaisuuden opetusympäristössä. Inspiraatiota on haettu ostoskärrystä.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Valtakunnallisessa koulutustapahtumassa esiteltiin uusi kouluille suunnattu pyörillä kulkeva kalustekonsepti.

-Iskun Trolley on suunniteltu aktiivisen oppimisen lähestymistavan mukaisesti. Se tukee oppimista niin perinteisessä luento-opetuksessa kuin ryhmä- ja projektityöskentelyssäkin. Kaluste on helposti siirrettävissä sinne, missä oppilaskin on. Koulujen kalusteilta vaaditaan myös kompaktia säilytettävyyttä, sillä opetustilojen käyttöasteen nostamiseksi koulujen tiloja käytetään nykyisin illalla moniin eri tarkoituksiin, Trolleyn suunnittelija Sebastian Jansson kertoo ja jatkaa, että hän sai innoituksensa suunnitteluun ostoskärryistä.

Pulpetin säilytystila siirtyi tuolin alle

Trolley-pulpetin tuoli

Pöytälevyn alle sijoitetun laatikon sijaan Trolley-pulpetissa tavaroita säilytetään tuolin alla sijaitsevassa avoimessa säilytystilassa, jonne mahtuu repun lisäksi myös kirjat.

Uudesta pulpetista ei ole unohdettu henkilökohtaista säilytystilaa. Aiemman pöytälevyn alle sijoitetun laatikon sijaan Trolleyssa tavaroita säilytetään tuolin alla sijaitsevassa avoimessa säilytystilassa, jonne mahtuu repun lisäksi myös kirjat. Yhdenvärinen ja eheä värimaailma rauhoittaa ja selkeyttää oppitilojen visuaalista ilmettä.

-Isku Active Learning -konseptissa pääroolissa on oppija itse. Siksi ennen uusien kalusteiden tuomista markkinoille, meille on hyvin tärkeää, että saamme kalusteiden tulevilta käyttäjiltä palautetta. Tästä syystä pulpetti ei ole vielä tuotannossa, vaan keräämme nyt aktiivisesti palautetta siitä tulevilta käyttäjiltä, Iskun muotoilujohtaja Antti Olin korostaa.

Tulevaisuuden pulpetti ei sisällä elektroniikkaa

Pulpetti Trolley

Koulujen kalusteilta vaaditaan myös kompaktia säilytettävyyttä, sillä opetustilojen käyttöasteen nostamiseksi koulujen tiloja käytetään nykyisin illalla moniin eri tarkoituksiin, Trolleyn suunnittelija Sebastian Jansson kertoo.

 

Myös Samsung osallistui Isku Active Learning -konseptin suunnitteluun. Tulevaisuuden pulpettiin ei kuitenkaan päätetty integroida teknologiaa.

– Meidän mielestämme teknologiaa ei kannata yhdistää suoraan pulpettiin, sillä tämä edellyttäisi esimerkiksi kalusteisiin kustannuksia lisääviä sähköliitäntöjä. Teknologian ei tule olla koulussa pääroolissa, vaan sen tulee tukea oppimista. Esimerkiksi Trolleyssa on juuri oikein huomioitu mahdollisuus käyttää teknologiaa monipuolisesti, kuten vaivaton siirtyminen virtuaalisen opetustaulun ääreen ja riittävän suuri pöytätila tabletille, Samsungin markkinointipäällikkö Eva Carrero sanoo.

 

Trolleyn suunnittelija Sebastian Jansson on opiskellut muotoilua Taideteollisessa korkeakoulussa, Politecnico di Milanossa ja ENSCI-Les Ateliers:ssa Pariisissa. Hän on toiminut muotoiluassistenttina palkitulle amerikkalaismuotoilijalle Stephen Burksille New Yorkissa. Tällä hetkellä Jansson työskentelee taiteellisten ja kaupallisten projektien parissa Helsingissä uudella studiollaan kehittäen sekä esinekokoelmia että konsultoiden muotoilualan yrityksiä ja brändejä.

 

Lähde: isku.fi

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

koulu pulpetti työpöytä