Tulipalon turmelemat tavarat voidaan puhdistaa

Sisustus

Jaa sosiaalisessa mediassa

Palosaneerausammattilaiset kuljettavat tulipalokodin tavarat pois paikan päältä ja vievät ne puhdistettavaksi ja säilytettäväksi siihen asti, kun asukkaat pystyvät ottamaan ne taas käyttöön. Lue lisää!

– Tavaroiden puhdistukseen on monia eri tapoja: mekaanista puhdistusta, jääpuhallusta, soodapuhallusta ja ultraäänipesuria. Pesulat hoitavat tekstiilit ja konservaattorit pystyvät puhdistamaan kodin antiikkiesineet, muun muassa taulut, kertoo Ville Mestilä Lassila & Tikanojalta.

Esimerkiksi kangassohva pystytään pesemään käyttökuntoon tekstiilipesurilla. Ensin sohvalle levitetään pesuainetta, minkä jälkeen sohva hangataan käsin puhtaaksi. Lopuksi huuhdellaan puhtaalla vedellä ja vesi imetään pois vesi-imurilla.

Tulipalo irtaimiston puhdistaminen on lähes kokonaan käsityötä

Alan ammattilaiset luottavat omiin aisteihinsa selvittäessään, mitä pystytään puhdistamaan ja miten.
Jos kaikkia tavaroita ei pystytä puhdistamaan ja kunnostamaan, ne luetteloidaan, jotta asukas voi jatkaa asian hoitamista vakuutusyhtiön kanssa. Esimerkiksi ruokatarvikkeet ja keittiön muovituotteet menevät useimmiten roskiin.

Ville Mestilä tekee palo-, home- ja vesivahinkosaneerauksia hiljattain Vantaalle avatussa vahinkosaneerauskeskuksessa. Esimerkiksi tulipalojen jäljiltä tulevat työtilaukset pitävät ammattilaiset kiireisinä. Vaikka töitä on paljon, harva kuitenkaan osaa kysyä vahinkosaneerausta eikä edes tiedä, että jotain on vielä tehtävissä.

– Tulipalojen kaltaiset isot onnettomuudet ovat yleensä ihmisille ainutlaatuisia tapahtumia eivätkä he välttämättä tiedä, mitä niiden jälkeen pitäisi ja kannattaisi tehdä. Vakuutusyhtiöt kuitenkin osaavat suositella yrityksiä, jotka tekevät tällaista työtä.

Lisätietoja: www.lassila-tikanoja.fi

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Ei liitettyjä avainsanoja.