MAINOS

Tulisijan valinta ja käyttö – lataa ilmainen tietopaketti

Talo

Maksuton ja puolueetonta tietoa sisältävä Tulisijan valinta- ja käyttöopas auttaa tulisijan ja savupiipun valinnassa sekä käytössä. Oppaan pääpaino on paloturvallisuudessa. Etenkin kuluttajille suunnatun ladattavan oppaan on kustantanut RIL ry, joka tuottaa puolueetonta rakennusalan asiantuntijatietoa. 

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Tulisijan valinta- ja käyttöopas on julkaistu pelkästään sähköisessä muodossa, millä varmistetaan mahdollisuus tietojen päivittämiseen tarpeen mukaan – opas pysyy varmasti ajan tasalla, vaikka säädöksen muuttuisivat.

EU:n ekosuunnitteluasetus esimerkiksi on keskeinen teema seuraavassa Tulisijan valinta- ja käyttöoppaan päivitysversiossa, joka ilmestyy helmikuun aikana. Tämä vuoden alusta voimaantulleella ekosuunnitteluasetuksella pyritään puuttumaan ilmastonmuutokseen.

Etenkin kuluttajille suunnattu Tulisijan valinta- ja käyttöopas tulee todellakin tarpeeseen, sillä tulisija-savupiippuyhdistelmä on merkittävä riskitekijä paloturvallisuudelle: toissa vuonna niistä aiheutui lähes 1 100 tulipaloa.

Valtaosa näistä paloista olisi estettävissä, jos toimittaisiin määräysten ja ohjeiden mukaisesti. Tämän vuoksi onkin tärkeää, että riskitekijät tunnistetaan ennalta, viimeistään hankintavaiheessa, toteaa tekninen johtaja Pekka Talaskivi RIL ry:stä, joka tuottaa puolueetonta rakennusalan asiantuntijatietoa.

Mies laittaa puuta takkaan

Tulisijan turvallinen ja oikea käyttö ehkäisee tulipaloja.

Tulisijan perusasiat kuntoon jo suunnitteluvaiheessa

Tulisijan valinta- ja käyttöoppaassa kuvataan keskeisimmät rakentamis- ja paloturvallisuusmääräykset ja ohjeet. Niillä varmistetaan, että suunnittelun perusasiat ovat kunnossa ja mietinnässä oleva tulisija-savupiippuyhdistelmä vastaa varmasti tarvetta.

Muita oppaan keskeisiä teemoja ovat

  • mitä pitää ottaa huomioon, kun valitsee tulisijaa ja savupiippua uudis- tai korjauskohteeseen
  • mitkä ovat paloturvallisuuden kannalta kriittiset kohdat, kuten suojaetäisyydet ja läpiviennit
  • miten tulisija ja savupiippu asennetaan sekä miten niitä käytetään ja huolletaan
  • millaisia päästöjä syntyy
  • miten tulisija-savupiippuyhdistelmä vaikuttaa lämmitykseen ja ilmastointiin.

 

Kamiina ja hormi

Tulisijassa on paloturvallisuuden kannalta monta kriittistä kohtaa, jotka kerrotaan uudessa oppaassa. Läpiviennit esimerkiksi ovat yksi kriittisen tarkkailun paikka.

Selkeitä ohjeita paloturvallisuuden parantamiseksi

Myös TUKES on mukana oppaassa, minkä ansioista siinä käsitellään myös eri toimijoiden vastuita ja CE-merkintään liittyvää dokumentointia.

Tulisijan valinta- ja käyttöopas sisältää selkokielisiä ohjeita tyypillisten paloturvallisuusriskien välttämiseksi, kertoo oppaan päätoimittaja Jari Valtonen, Industria Oy:stä.

Oppaan sisällön suunnitteluun on osallistunut laaja asiantuntijayhteisö. Lisäksi opashankkeessa ovat mukana kaikki Suomen merkittävät rautakauppaketjut, kuten Kesko, S-ryhmä, Stark, Bauhaus, Taloon-yhtiöt, Netrauta, Carlson, Hankkija ja Hartman Rauta.

Hanketta ovat rahoittaneet Palosuojelurahasto, ympäristöministeriö, TUKES, Nuohousalan keskusliitto, RIL ry sekä merkittävä joukko toimialan yrityksiä, jotka löytyvät oppaan yrityshakemistosta.

Lataa maksuton Tulisijan valinta- ja käyttöopas tästä.

Lähde: RIL ry

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

hormi takka tulisija tulisijan valinta Tulisijan valinta- ja käyttöopas