MAINOS

Ystävänpäivä on keskellä tulppaanisesonkia – kukissa loistaa kevätaurinko

Piha

Tulppaanien lisäksi ystävänpäivänä suosittuja ovat myös muut näppärät ruusuista tai gerberoista sidotut kukkakimput. Lisäksi keväiset kukkivat ruukkukasvit sopivat ystävänpäivän kukkalahjaksi.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Kukkivissa ruukkukasveissa on valinnanvaraa pienistä isoihin, ja ne on helppo kuljettaa määränpäähän.

Tulppaanisesonki kuumimmillaan

Tulppaanit ovat oiva muistaminen ystäville ja rakkaimmalle. Tulppaanikimppu loistaa viikon, kun ostat vain tuoreita kukkia. Niissä on napakka varsi, lehdet ovat terveen vihreät ja nupuista pilkottaa väriä. Tulppaanit venyvät, jos vettä on maljakossa liikaa. Sitä ei tarvita viittä senttiä enempää. Tulppaanit eivät kaipaa kukkavirkistettä, mutta vettä tulee lisätä tarpeen mukaan.

Väri-iloittelua kukkivilla ruukkukasveilla

Esimerkiksi herttainen esikko on kivan keväinen ja piristävä kukkalahja ystävälle. Esikko pitää viileästä, joten sen voi hyvin sijoittaa paikkaan, jossa lämpötila ei laske pakkaselle. Kastelu muutaman päivän välein saa sen puskemaan uusia kukkia koko ajan. Keväällä sen voi istuttaa kukkapenkkiin. Paavalinkukista saa myös kivan kukkalahjan. Värejä on runsaasti, ja hoito on helppoa. Kastelu saa olla tasainen, mutta paavalinkukka kestää hetkittäistä kuivuutta varsin hyvin.

Kuljeta kukat niin että ne eivät palellu

Vaikka keväinen aurinko välillä paistaa, pakkanen saattaa silti olla hyvinkin purevaa. Kuljeta kukat siis niin, etteivät ne pääse paleltumaan. Kukkakauppias osaa laittaa kukille riittävästi paperia sään mukaan, mutta jos pakkaat itse, muista että enemmän on parempi! Kukkapakettia ei kannata laittaa pakkaspäivänä pitkäksi aikaa auton tavaratilaan. Lämmön kannattaa antaa myös asettua ennen kuin paketin avaa kotona.

Lähde: Kauppapuutarhaliitto, kuva: Pixabay

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

gerbera leikkokukka luontoystävällinen tulppaani ystävänpäivä


Lisää samasta aiheesta