MAINOS

Tumman ja vaalean liitto – parkettiremontti uudisti perinnetalon ilmeen

Sisustus

"Wow" oli ensimmäinen ajatus, kun perinnetalon omistaja näki uudistuneen kotinsa: tumma lankkulattia ja vaaleanharmaa mattamaali tuovat taloon aivan uudenlaista syvyyttä. Parkettiremontti ja seinien maalaus sai ihmeitä aikaan.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Perinnetalon rakentamisesta oli kulunut jo 15 vuotta. Sitä oli remontoitu lähes läpikotaisin, mutta kirsikanväriset kolmisauvaiset kevytpuulattiat olivat vielä alkuperäisessä asussaan.

Aika oli ajanut siitä tyylistä ohi, ja lisäksi talon kaksi koiraa olivat jättäneet vuosien varrella touhukkaat jälkensä lattian pintaan. Oli tullut aika tehdä parkettiremontti! Talon omistaja uskoi pitkään haluavansa vaalean harmahtavan rustiikkisen lattian, koska sellainen tuntuu olevan nyt se suosituin lattiatyyli vähän joka talossa. Varmistuakseen valinnastaan hän keräsi ennakkoluulottomasti messuilta ja lattialiikkeistä monenlaisia mallipaloja, ja ne käänsivätkin ajatukset ihan vastakkaiseen suuntaan: kaikkein eniten alkoi kiehtoa tumma lankkulattia.

Muutaman kerran tummaa sävyä mallattiin tulevaan tilaan ja lopulta materiaaliksi valikoitui Novafloorin tammilankkuparketti. Sen erityismauste on veistetty pinta, joka on vielä viimeistelty Osmo Colorin Eebenpuu-värillä. Parketin kaikki reunat on viistetty, eli kun laudat yhdistetään, reunoihin muodostuu niin sanottu v-ura.

 

↑ Lattia tehtiin Novafloorin tammi-lankkuparketista, (malli Parador Trendtime 8). Sen pinta on veistetty ja viimeistelty Osmo Colorin Eebenpuu-värillä. Parketin kaikki reunat on viistetty.

Koko lattia uusiksi

Uusi lattia vaihdettiin talon jokaiseen 158 neliöön ylä- ja alakerrassa. Tuttu asentaja arvioi lattiaremontin kestoksi kaksi viikkoa purkutöineen päivineen, ja aikataulu piti hyvin. Se sisälsi vanhan lattian poistamisen, poisviennin ja uuden asentamisen.

Lopputulos oli upea, ja asukkaalle tulikin aito wow-fiilis seistessään tumman lankkulattiansa päällä. Veistetty pinta näyttää aivan erityiseltä ja tumma sävy sopii vaaleasti kalustettuun kotiin upeasti – se tuo syvyyttä ja kiinnostavaa sävyjen jykevyyttä huoneisiin. Myös lankkuleveys oli nappivalinta, koska se antaa perinnetalon tyyliä tukevan luonteensa koko kotiin.

Tumma väri kuitenkin jakaa mielipiteitä: suurin osa remontoidussa talossa käyneistä vieraista on pitänyt valintaa todella onnistuneena, mutta joukkoon on mahtunut myös niitä, joille tummuus on liikaa. Pääasia, että talon asukas on lattiastaan suorastaan lumoutunut.

↑ Colornovan Rust-Oleum seinämaali on täysin mattainen kalkkimaali. Seinän sävy on Collar cray.

Seinät harmaiksi kalkkimaalilla

Kun lattia uusittiin, kannatti samalla tuunata myös aulan ja eteisen seinät uuteen uskoon – seiniä on uusittu vuoden 2003 jälkeen muissa huoneissa mutta ei portaikon ympärillä ja eteisessä. Niihin tiloihin haluttiin vanhan tapetin sijaan vaalea maanläheinen sävy, joka sopi hyvin tummaan lankkulattiaan.

Maaliksi otettiin Colornovan kalkkimaali, koska seinästä haluttiin täysin mattapintainen. Sävyksi sopi vaalean harmaa – se oli riittävästi samaa tummuusastetta vaalean beigen tapetin kanssa, joka seinässä oli aiemmin, mutta toisi aivan toisenlaisen, modernimman tunnelman aulaan.

Kalkkimaali olikin yllättävän peittävää, ja se jättää hauskan mattapinnan seinään. Läheltä katsottuna mattamaali näyttää jopa liitumaiselta, kalkkimaiselta.

Samaan syssyyn maalattiin vielä rappuset vaaleiksi, jotta porrastasanteet ja kaiteet raikastuivat vanhasta kirsikanväristä ryhdittämään vaaleanharmaiden seinien ja tumman lankkulattian kontrastia.

Sekä seinien että portaiden maalaukset toteutti Alfa-maalaus.

Teksti: Susanna Cygnel, kuvat: toimitus

↑ Makuuhuoneesta tuli tumman lankkulattian myötä tasapainoinen rauhoittumisen tyyssija.

Portaat kaiteineen maalattiin valkoisiksi.

↑ Tumma lankkulattia komppaa upeasti valoisan perinnetalon vaaleaa sisustusta.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

kodin pintamateriaalit lankkuparketti lattia lattiaremontti lautaparketti parketin kunnostus parketti parkettiremontti


Lisää samasta aiheesta