ABC (Taloautomaatio)

0.00 €

Sähköllä mukavuus kuntoon pientalossa
Onnistunut sähköistys on tärkeässä roolissa kun halutaan mukava, toimiva, turvallinen ja energiatehokas koti. Oli lämmitysmuoto mikä tahansa, on onnistuneen sähköistyksen merkitys noussut entistä suuremmaksi. Lisäksi kodin tietoliikenne- ja turvajärjestelmät, valaistus ja äänentoisto ovat käyneet läpi merkittäviä muutoksia viime vuosien aikana.

Tietotekniikka ja taloautomaatio mahdollistavat kodin muuntojouston eri elämäntilanteihin sopivaksi ja juuri sellaiseksi kuin talon asiakkaat haluavat. Kotiin halutaan myös entistä useammin luoda tunnelmaa erilaisiin käyttötilanteisiin. Lisäksi taloautomaation ohjaamana energiaa ei kulu harakoille kun runsaasti energiaa kuluttavat toiminnot kuten lämmitys, ilmanvaihto ja jäähdytys eivät kilpaile keskenään. Automaatio mahdollistaa myös energiankulutuksen ja kodin eri toimintojen tehokkaan seurannan ja raportoinnin käyttäjälle.

Suosituimmaksi automaatiojärjestelmäksi on noussut kansainvälinen KNX, jolla toteutettuja pientalokohteita on Suomessa jo tuhansia. Lisäksi KNX on avoin järjestelmä, jossa ovat mukana kaikki tärkeimmät alan laitevalmistajat yhteensopivine tuotteineen. Myös sähkösuunnittelijat ja -urakoitsijat ovat jo varsin hyvin perillä taloautomaation tuomista ratkaisuista ja mahdollisuuksista.

Valaistuksessa on menty viime vuosina harppauksin eteenpäin ennen muuta valolähteiden ja automaation myötä. Uudet energiatehokkaat ratkaisut kuten energiansäästölamput, halogeenit ja ledit, ovat syrjäyttäneet valonlähteinä hehkulamput. Samalla on luotu aivan uudet mahdollisuudet tuoda valaistuksella tehokkaasti esille sisustuksen yksityiskohtia, lisätä turvallisuutta ja käyttömukavuutta.

Modernit sähkötarvikkeet, kuten pistorasiat, kytkimet ja ohjauspaneelit, ovat hyvännäköisiä ja sisustukseen sopivia turvallisuudesta ja toimivuudesta tinkimättä. Enää ei tarvitse valita vain perinteisiä valkoisia kalusteita, vaan voidaan leikitellä väreillä ja materiaaleilla. Uudet valmistusmateriaalit kuten lasi ja teräs ovat tulleet vahvasti esille muotoilun ja turvallisuuden lisäksi. On myös olemassa tarvikkeita, jotka voidaan räätälöidä ulkoasultaan sopimaan täydellisesti asennusympäristöön.