Aino Savu

990.00 €

Ainon pehmeät löylyt perustuvat suureen, lähes 200 kilon kivimassaan. Kiukaan lämmetessä lämpö ei varaudu saunan sisätiloihin vaan kiviin. Löylyä heitettäessä lämpö nousee nopeasti, ilma on kostea ja helppo hengittää. Aino ottaa hukkalämmön talteen tehokkaasti. Energiansäästön on arvioitu olevan reilusti yli 20 %:in luokkaa.

Myös vastukset sijaitsevat erillisessä tuuletetussa vastuskammiossa. Löylyvesi ei mene vastuksille eikä kivet pääse vahingoittamaan niitä, mikä pidentää kiukaan käyttöaikaa. Sähkölaitteet irrotettavissa koko elementtinä. Aino-sähkökiukaan kivien suositeltu koko on 10 cm, jotta alhaalta nouseva höyry antaa pehmeät löylyt.

  • Ulkomitat: 50 x 50 x 90cm
  • Kivitila: noin 200kg
  • Väri: musta
  • Teho: 6 kW

Aino-kiuas

http://www.aino-kiuas.fi

Aino Plus Sauna Oy on ylihärmäläinen perheyritys, jonka päätuotteisiin kuuluu Aino sähkökiuas. Kiukaan rakenne on patentoitu ja Aino tuotemerkki on rekisteröity Aino sähkökiukaalle. Kiukaan kehitti Pertti Ratia, joka rakastaa saunomista. Työn vastapainoksi hän käy lähes joka ilta saunassa. Sauna on paikka rentoutumiselle ja ahkeralle ihmiselle se on paikka, missä on lupa levätä. Markkinoilla olevat sähkökiukaat olivat Ratian mielestä turhan pieniä, tehottomia ja energiasyöppöjä. Ennen kaikkea niiden löylyt olivat liian kuumat ja aivan liian kuivat. Usean vuoden testaamisen ja monen prototyypin hahmottelun jälkeen Ratia keksi Aino apukiukaan, millä vanhaan sähkökiukaaseen saadaan lisää kivitilaa helposti ja edullisesti. Tämä ei kuitenkaan vielä tyydyttänyt keksijää, vaan hän lopulta pitkällisen tuotekehittelyn ja tuotesuunnittelun päätteeksi loi markkinoille täysin muista poikkeavan Aino kiukaan. Aino sähkökiuas ja Aino apukiukaat ovat patentoituja tuotteita sekä Aino tuotemerkki on rekisteröity.