Hunton Fermacell® kuitukipsilevy

Vahva, teknisiltä ominaisuuksiltaan ainutlaatuinen kuitukipsilevy

Fermacell® kuitukipsilevy koostuu kipsistä (80%) ja paperikuidusta (20%), jotka sekoitetaan veden kanssa ja puristetaan korkeassa paineessa yhtenäiseksi massaksi. Tuloksena syntyy vahva ekologinen kuitulevy, joka antaa jo yksikerroksisena samat edut kuin kaksikerroksisena käytetyt perinteiset kipsilevyt.

Miksi valita Fermacell® kuitukipsilevy?

Se on iskun- ja ruuvinkestävä eikä edellytä vaakarimojen käyttämistä. Fermacell® kuitukipsilevyn ansiosta kaksikerroksisista levyratkaisuista voidaan luopua ja samalla saavutetaan vielä laadukkaampi lopputulos.

  • Helppo työstää ja asentaa
  • Ei kartonkipintaa, ei alustaa mikrobikasvustolle
  • Kosteuden kestävä/märkätilalevy
  • Saatavilla myös määrämittaisena, minimitilausmäärä 300 m²/levykoko

Fermacell® kuitukipsi 12,5 mm

Käyttö seinärakenteissa

Kantavuus: 30 kg/ruuvi yhdellä ruuvilla ilman tulppaa ja 50 kg/ruuvi yhdellä tulpallisella ruuvilla.

Väliseinässä saavutetaan ääneneristävyyden osalta Rw-arvo 47–50 dB yhdellä kummallekin puolelle asennettavalla kerroksella ja käyttämällä 75–125 mm:n teräsrankoja.

Yksi kerros Fermacell 12,5 mm:n kuitukipsilevyä korvaa El-60 rakenteessa kaksikerroksisena käytetyn perinteisen kipsilevyn.

Kaksikerroksisena käytettyä Fermacell 12,5 mm:n kuitukipsiä voidaan käyttää märkätiloissa k-k -etäisyyden ollessa 600 mm.

Fermacell® kuitukipsi 15 mm

Käyttö märkätiloissa

Kantavuus: 30 kg/ruuvi yhdellä ruuvilla ilman tulppaa, 55 kg/ruuvi yhdellä tulpallisella ruuvilla.

15 mm:n paksuinen Fermacell® kuitukipsilevy on hyväksytty käytettäväksi yksikerroksisena märkätiloissa k-k -etäisyyden ollessa 300 mm.

Fermacell® kuitukipsi 10 mm

Käyttö katto- ja lattiarakenteissa

Kantavuus: 20 kg/ruuvi yhdellä ruuvilla ilman tulppaa, 40 kg/ruuvi yhdellä tulpallisella ruuvilla.

Fermacell® H2O Powerpanel

Fermacell H2O Powerpanel on epäorgaaninen levy märkätiloihin. Sen lisäksi se soveltuu hyvin sokkeleihin, julkisivu- ja rappauslevyksi. Hyvän paloluokituksensa (A1) vuoksi se sopii myös takan taustalevyksi.

SINTEFin testien hämmästyttävät ääneneristävyystulokset

Norjan rakennustutkimuskeskus SINTEF Byggforsk sai tehtäväkseen mitata äänieristystä 10 mm:n ja 12,5 mm:n Fermacell-kuitukipsillä päällystetyissä erilaisissa seinissä, lattioissa ja sisäkatoissa.

Norjan rakennustutkimuskeskus SINTEF Byggforskin laatima 12,5 mm:n ja 10 mm:n Fermacell kuitukipsilevyä koskeva testiraportti

Ensin seinän kummallekin puolelle asennettiin 12,5 mm:n Fermacell kuitukipsilevy ja väliin asennettiin eriste. Laboratorion ilmaäänimittauksen tulokseksi saatiin 53 dB odotusten mukaisen ääneneristävyyden ollessa 50 dB.

Lisäksi seinän toiselle puolelle asennettiin kaksi kerrosta 12,5 mm:n Fermacell kuitukipsilevyä ja toiselle puolelle yksi 12,5 mm:n Fermacell kuitukipsilevy. Niiden väliin asennettiin eriste. Tässä tapauksessa ilmaäänimittausten tulos oli 58 dB.

12,5 mm:n Fermacell kuitukipsilevy painaa enemmän kuin 13 mm:n kipsilevy, joten se eristää seinässä ääntä paremmin kuin tavallinen kipsilevy.

Lattiaan oli asennettu 12,5 mm:n ja 10 mm:n Fermacell® kuitukipsilevy. Tehdyssä mittauksessa askeläänitason havaittiin alentuneen 21–23 dB.

Seuraavaksi mitattiin sisäkattoa, johon oli asennettu kaksi kerrosta 10 mm:n Fermacell kuitukipsilevyä ja kaksi kerrosta tavallista 13 mm:n kipsilevyä. Mittauksesta kävi ilmi, että askeläänitaso aleni noin 5 dB enemmän 10 mm:n Fermacell kuitukipsilevyä käytettäessä. Kaksikerroksisena käytetyn 10 mm:n Fermacell kuitukipsilevyn askeläänitaso aleni yhteensä 15–20 dB. Lattiapäällysteen, kelluvan lattiarakenteen ja vastaavien vaikutuksesta askeläänitaso alenee 4 dB, mikä tarkoittaa suurin piirtein äänitason puolittumista.

Betonipäällysteisen sisäkaton kohdalla äänitaso puolittuu. Tavalliseen kipsilevyyn verrattuna äänitaso alenee neljännekseen. Puhdasta betonipäällystettä käytettäessä äänitaso alenee 75 prosenttia.

Fermacell® kuitukipsilevyllä on rakennusmateriaalien paras päästöluokitus

Suomalainen Rakennustietosäätiö RTS on hyväksynyt Fermacell kuitukipsilevyn rakennusmateriaalien M1-päästöluokkaan. Fermacell® -levyä testattiin mittaamalla erilaisia päästöjä. Mittausten kohteena olivat haihtuvien kemiallisten yhdisteiden kokonaismäärä (TVOC), ammoniakki, syöpää aiheuttavat aineet, formaldehydi ja haju. Saatujen tulosten perusteella levylle myönnettiin päästöluokitus M1. Se on rakennusmateriaalien paras päästöluokitus ja edellyttää, että tuotteen päästöt ovat alle 200 µg neliömetriä kohti.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Hunton Oy Ab

http://hunton.fi

Hunton Fiber AS on yksi Euroopan johtavista bitumikyllästeisten puukuitulevyjen valmistajista; tuotantokapasiteetti on 145 000 m³.

Hunton valmistaa laajaa valikoimaa puukuitulevyjä ja täydentäviä tuotteita kaikkialle taloon. Tärkeimmät tuotteet ovat bitumikyllästeiset tuulensuojalevyt/alapohjalevyt seiniin ja lattioihin sekä aluskatteet, Silencio (askeläänieriste lattiaan) ja Silencio Thermo (yhdistetty askeläänieriste ja asennuslevy lattialämmitysputkille).

Löydä lähin Hunton jälleenmyyjäsi täältä >

Löydä lähin Hunton puhallusurakoitsija täältä >