Orima Seinätikkaat

0.00 €

Nousu katolle sujuu varmoin askelin, kun talotikkaat ovat vankat ja määräysten mukaiset. Talotikas pitää asentaa siten, että ylin askelma sijaitsee 100 mm:n tarkkuudella räystään reunan tai muun nousutason kanssa samassa linjassa. Alimman askelman on oltava n. 1000 – 1200 mm:n korkeudella maasta. Ylin jalkapari kiinnitetään mahdollisimman lähelle räystästä, mieluimmin tikkaiden ensimmäiseen askelväliin.

Kun tikkaissa käytetään pitkiä, yli 600 mm:n jalkoja, on ne tuettava räystäsrakenteisiin. Tikkaan etäisyys seinästä voidaan valita 100 mm:n tarkkuudella välillä 200 – 1500 mm. Koska tikkaat kiinnitetään aina talon runkorakenteisiin, pitäisi kiinnityskohdat varata jo runkotöiden yhteydessä.

Talotikkaat, joiden nousukorkeus on 8 m tai sen yli, on varustettava turvavyön kiinnityskiskolla tai selkäsuojuksella.

Orima

http://www.orima.fi/

Orima-Tuote Oy on Orimattilassa sijaitseva yksityinen metalliteollisuusyritys, joka valmistaa sadevesijärjestelmiä, kattoturvatuotteita, julkisivukasetteja sekä muita ohutlevytuotteita alihankintana. Vahvuuksiamme ovat ohutlevyosaaminen sekä joustavuus kaikessa toiminnassamme. CAD/CAM -teknologian ansiosta myös yksilölliset, asiakaskohtaiset ratkaisut ovat mahdollisia.