PURMO Ramo Ventil Compact

0.00 €

Ramo Ventil Compact on perinteinen teräslevyradiaattori, joka täyttää tiukimmat laatu- ja tehovaatimukset. Tässä radiaattorissa on vakiona integroitu venttiili. Koko- ja värivaihtoehtoja on yhtä monia kuin muissakin teräslevyradiaattorimalleissamme. Purmo Ramo Ventil Compact on varustettu päälliritilällä ja päätylevyillä. Kaikki Purmon radiaattorit on tarkoitettu suljettuihin vesikeskuslämmitysjärjestelmiin.

Tekniset tiedot:

 • Radiaattorityypit: RCV 11, 21, 22, 33
 • Rakenne:  EN442 osa 1 mukainen
 • Materiaali: Kylmävalssattu teräslevy EN 10130
 • Pintakäsittely:
  • Viisiosainen käsittely:
   • alkaalinen rasvanpoisto
   • fosfatointi
   • kataforeettinen ruostesuojapohjamaalaus
   • polyester-epoksi jauhemaalaus
   • kovettaminen (noin 200°C)
 • Pintakäsittely täyttää normin DIN 55900 vaatimukset.
 • Väri:  Valkoinen RAL 9016
 • Käyttöpaine: 10 bar
 • Kytkentä: 2 alaliitäntää ja 4 päätyliitäntää, ½” ISO 228, sisäkierteet
 • Toimintajärjestelmiä: ISO 9001 ja ISO 14001
 • Korkeudet: 300, 400, 500 ja 600 mm
 • Pituudet: 400-3000 mm

Yleistä

PURMO -radiaattorit valmistetaan korkealaatuisista teräsraaka-aineista ja komponenteista. Normaaleissa käyttöolosuhteissa radiaattorit ovat pitkäikäisiä, jopa useita vuosikymmeniä. PURMO Compact on varustettu päätylevyillä ja peiteritilällä. Planora-radiaattorin pinta on sileä, jolloin se soveltuu hyvin nykyaikaisiin, vaativiin sisustuskohteisiin. Planorassa on sisäänrakennettu venttiilirunko. Myös Thermopanelissa on sisäänrakennettu venttiilirunko, ns. V4 -venttiili, joka mahdollistaa sekä ala- että sivukytkennän.

Hyvä energiatalous

PURMO -radiaattorit sopivat erinomaisesti nykyaikaisten vesikiertoisten matalalämpöjärjestelmien lämmönluovuttajiksi. Radiaattorin vesitila on pieni ja konvektiopinnan määrä suuri. Yhdessä nämä ominaisuudet merkitsevät nopeaa säätöreagointia ja hyvää energiataloutta.

Lämmitysverkosto

PURMO-radiaattorit on tarkoitettu ns. suljettuihin lämmitysverkostoihin, joissa kemiallisesti vapaan hapen pääsy verkostoon on estetty. Tiivis, huolella suunniteltu ja rakennettu verkosto säästää energiaa ja verkostoon kuuluvia komponentteja. Vuodot verkostossa aiheuttavat vedenlisäystarvetta, jonka seurauksena on teräspintojen sisäpuolinen ruostuminen. Tästä syystä lämmitysjärjestelmän tyhjentäminen esim. kesäajaksi ei ole suositeltavaa. Veden lämpötilan on oltava 0–110 °C välillä, pH:n 7–9 välillä sekä vapaan hapen määrä max. 0,1 mg/kg.

Paineenkestävyys

PURMO Compact -radiaattoreiden rakennepaine eli paineluokka on 10 baria. Planora ja Thermopanel –radiaattoreiden paineluokka on vastaavasti 7 ja 6 baria. Lämmitysverkoston suunnittelussa on huomioitava, ettei pattereiden rakennepainetta ylitetä. Korkeisiin rakennuksiin tulevissa lämmitysverkostoissa on veden hydrostaattisen paineen lisäksi huomioitava pumppulaitteiston antama, dynaaminen lisäpaine. PURMO-radiaattoreiden paineenkestävyys varmistetaan tuotannossa koeponnistamalla jokainen radiaattori.

Asennus

Asennuksessa on noudatettava voimassa olevia määräyksiä sekä yleisesti hyväksyttyä asennustapaa. Suojamuovin poistaminen suositellaan tehtäväksi vasta kun kaikki rakennustekniset työt on suoritettu ja kohde on luovutusvalmiina. Radiaattorin kannakoinnissa on aina otettava huomioon ko. seinämateriaali, jotta tarpeeksi tukeva asennus aikaansaadaan huomioiden radiaattorin paino sekä käyttöolosuhteet. PURMO Monclac -jousikannake soveltuu kaikille seinämateriaaleille. Radiaattori on mahdollista asentaa myös lattiakannakkeilla.

Käyttöympäristö

PURMO radiaattorit on tarkoitettu normaalien huonetilojen lämmitimiksi. Mikäli ne asennetaan märkätiloihin, on asennuksen tapahduttava aina kuiville seinämille eikä esim. suoraan suihkun alle.

Väri

Laatu on Purmon tärkeysjärjestyksessä ensimmäisenä. Kaikki radiaattorimme käsitelläänkin näyttämään kymmenen vuoden kuluttua yhtä hyvältä kuin asennuspäivänään. Tämän takaa viisivaiheinen pinnoitusprosessimme, joka saa hakea vertaistaan alalla. Hyvän ulkonäön säi-lyttäminen vaatii vaivaa.

Purmon värivalikoima on laaja. Radiaattorit toimitetaan RAL 9016 valkoisina. Myös muu RAL- tai metalliväri on mahdollinen. Valkoisen RAL 9016 värin lisäksi voit valita 12 eri metalli­ tai matta­ pintaisista väreistä.

Katso värikartta tästä >