Soklex Perustusvalumuotti

0.00 €

Soklex-perustusvalumuotin avulla valetaan sekä antura ja sokkeli samanaikaisesti. Valmismuotin vahvuuksia ovat mm. hyvä lämmöneristyskyky, nopea asennettavuus sekä kohdekohtainen rakenteen muunneltavuus.

Muottia voidaan käyttää kaikkina vuodenaikoina, koska muotin runkomateriaali on myös lattia- ja routaeristeenä käytettävää polystyreenimuovia (EPS). Talviaikaan ei tarvitse pelätä pakkasia eikä yleensä käyttää lisälämmitettyä massaa tai lämmittää valuja, koska muotti on valmiiksi lämpöeristetty. Kesäaikaan se puolestaan estää valettua sokkelia kuivumasta liian nopeasti. Erillistä anturavalua ei tarvita ja teräkset ovat valmiina muotissa, jolloin raudoitustyö jää perinteisiä menetelmiä pienemmäksi. Sokkelihalkaisu on kennojen avulla kiinni muottirakenteessa, eikä pääse valunyhteydessä liikkumaan, vaan pysyy paikallaan. EPS-muotin halkaisussa sijaitsevalla lämpöeristeellä on suuri vaikutus lattian reuna-alueen pintalämpötilaan.

Alapohjan ja sokkelin lämmöneristykset yhdessä sokkelin ulkopuolisen routaeristyksen kanssa muodostavat myös routimisriskin kannalta rakennukselle turvallisen eristyskokonaisuuden. Valmis betonipinta ei välttämättä myöskään vaadi erillistä pintakäsittelyä. Hyvän lämmöneristyksen lisäksi ammattirakentajat arvostavat paikalla valetun teräsbetoniperustuksen kestävyyttä ja lujuutta.

Soklex

http://www.soklex.fi

SX- Lämpöpohja Oy, entinen Soklex Oy, on yli 20 vuotta vanha perustamiseen ja eristämiseen erikoistunut kotimainen perheyhtiö, joka valmistaa Saarijärvellä ainoana suomalaisena yrityksenä kaikkia EPS-lämpöpohjan tuotteita; Soklex EPS-perustusmuotteja sekä Soklex EPS-alapohja- ja -routaeristeitä.