Sun Sauna Laudevalaisin

0.00 €

Sun Saunan ECO-mallin saunavalaisin koostuu muuntajasta, projektorista sekä valokuitunipusta. Saunavalon lähteenä toimii halogeenilamppu, joka keskittää tehokkaasti valon kuituun. Kuidun välityksellä valo johdetaan edelleen haluttuun kohteeseen.

Äänetön projektori ja muuntaja ovat lämpö- ja roiskevesisuojatussa kotelossa, ja ne on hyväksytty asennettavaksi saunan lauteiden alle. Laudekuidut ovat halkaisijaltaan 3 mm paksuja, ja ne voidaan katkaista sopivan mittaisiksi asennuksen yhteydessä. Materiaali on muovia.

Valaisinmallit

  • ECO-mallin laudevalaisimessa on 10 watin polttimo, ja sen sähkönkulutus on noin 1/4 tavalliseen kuituvaloon verrattuna. ECO-mallissa on erillinen muuntaja ja projektori, joten sen sijoittaminen on vapaampaa ja asennus helpompaa. ECO-malleja löytyy 10-, 16-, 22-, 32- ja 44-kuituisina.
  • EcoPlus-sarjasta löytyy kiukaan valaisemiseen tarkoitettu lasinen kattokuitu, jonka pituus on 5 metriä.

Laudevalaisimen kuitujen määrä:

  • 10-kuituinen valaisin sopii suoraan lauteeseen. Kuitujen pituus 1,4–2,0 m.
  • 16-kuituinen valaisin sopii pieneen L-lauteeseen. Kuitujen pituus 1,4–2,6 m.
  • 22-kuituinen valaisin sopii isoon L- ja pieneen U-lauteeseen. Kuitujen pituus 1,4–3,2 m.
  • 32-kuituisessa valaisimessa on kaksi 16-kuitusta projektoria. Projektorit kytketään samaan muuntajaan. Valaisin sopii isoon U- tai vastakkain istuttavaan lauteeseen. Kuitujen pituus 1,4–2,6 m.
  • 44-kuituisessa valaisimessa on kaksi 22-kuitusta projektoria. Projektorit kytketään samaan muuntajaan. Valaisin sopii isoon U- tai vastakkain istuttavaan lauteeseen. Kuitujen pituus 1,4–3,2 m.

Laudevalaisimen asennus

Valaisinten kuitujen määrät ja mitat on suunniteltu Sun Saunan lauteisiin sopiviksi. Kuidut asennetaan Sun Saunan lauteissa ylälauteen runkoon jyrsittyyn uraan ja selkänojaan. Näin kuidut ovat näkymättömissä eivätkä vaikeuta lauteen siivoamista. Sun Saunan lauteiden ja valaisimen ostajalle kuitu-ura sisältyy valaisimen hintaan (arvo 30 euroa).

Asennuksen yhteydessä kuiduille porataan reiät selkänojaan ja ylälauteen etuprofiiliin paketin mukana tulevan poraussapluunan avulla. Selkänojaan tulevat kuidut voidaan asentaa joko paneeleiden alle tai pinta-asennuksena.

Valaisinpaketti sisältää aina tervaleppäisen peitelistan, jolla voidaan peittää nurkasta selkänojan alle viety kuitunippu. Varmistathan ennen paneelien asennusta, että sähkömies tietää, mihin projektorille tuleva johto sijoitetaan lauteen alla.

Sun Sauna Asennusohje Laudevalaisin ECO >

Lue lisää >

Jaa sosiaalisessa mediassa