Uponor-lattialämmitys

0.00 €

Uponorin vesikiertoinen lattialämmitys on energiatehokas lämmönjakotapa. Lattialämmityksessä lämpö nousee alhaalta ylöspäin koko lattia-alalta. Huonelämpötilaa voidaan alentaa mukavuudesta tinkimättä, sillä jalat, jotka aistivat vedon ja viileyden herkimmin, pysyvät lämpiminä.

Suuren lämpöä luovuttavan pinta-alan ansiosta putkistossa kiertävän veden lämpötila voidaan pitää alhaisena, jolloin energiaa säästyy. Vesikiertoinen lattialämmitys sopii asennettavaksi puu-, parketti- ja laminaattilattioihin. Se soveltuu käytettäväksi kaikkien tunnettujen lämmönlähteiden kanssa esim. aurinkolämpö, maalämpö, varaava sähkölämmitys, kaukolämpö, puu- ja pellettilämmitys tai öljylämmitys. Lämmönlähdettä voi muuttaa rakennuksen elinkaaren aikana.

Säästä säätämällä

Vesikiertoisen lattialämmityksen säätöjärjestelmällä on suuri vaikutus energiankulutukseen. Säätöjärjestelmiä on eritasoisia ja niiden älykkyys määrittää lämmönjakojärjestelmän toimintojen monipuolisuuden.

Uponor Radio 24 V -langaton säätöjärjestelmä ohjaa lämmönjakoa tarkasti. Järjestelmä mm. kerää tietoa ja ”oppii” ennakoimaan talon eri tilojen lämmitystarpeet perinteisiä järjestelmiä tarkemmin. Halutun lämpötilan säätö tilakohtaisesti on helppoa digitaalisella näytöllä olevista termostaateista. Julkisen tilan termostaateilla säätö hoituu tarkasti ilman että ulkopuoliset pääsevät asetuksia muuttamaan.

Uponorin vesikiertoisen lattialämmityksen säädön voi toteuttaa myös laadukkailla langallisilla 24 V huonetermostaateilla. Ne sisältävät lattialämmityksen ohjauksessa tarvittavat perustoiminnot, mutta eivät Uponor Radio 24 V -langattoman säätöjärjestelmän lisäominaisuuksia. Langalliset termostaatit vaativat johdotukset keskusyksikön ja termostaattien välille. Langattomassa järjestelmässä tätä lisätyötä ei tarvita.

Lue lisää Uponor-lattialämmityksestä >