MAINOS

Hälytysjärjestelmä turvaa kotisi ilman kuukausimaksua

Talo

Onkohan kotona kaikki hyvin, vaikka en olekaan siellä? Tätä miettii moni. Mobiililaitteella hallittava kodin turvajärjestelmä kertoo aina, mitä kotona tapahtuu. Se on edullinen ja kuukausimaksuton vaihtoehto kodin turvaamiseen.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Töissä, matkoilla tai mökillä tulee monta kertaa päivässä pohdittua, onkohan kotona kaikki hyvin. Kesällä ollaan pitkiäkin aikoja poissa, jolloin huoli lisääntyy.

Etänä ohjattava hälytysjärjestelmä tuo mielenrauhan, koska jos kodissa havaitaan jotain tavallisuudesta poikkeavaa, käyttäjä saa hälytyksen kännykkäänsä. Lisäksi liiketunnistin, jossa on kamera, lähettää puhelimeen kuvan. Sen perusteella voi päättää, tarvitseeko paikalle hälyttää apua vai tuliko esimerkiksi naapuri ihan sovitusti kastelemaan kukkia.

Yale Smart Home -hälytysjärjestelmän voi kytkeä päälle ja pois matkapuhelimella. Käyttäjä pystyy muokkaamaan itselleen sopivan kokonaisuuden liittämällä hälytysjärjestelmään vaikka palohälyttimiä, liiketunnistimia tai lämpöä ja kosteutta mittaavia huonesensoreita.

↑Yale Smart Home -hälytysjärjestelmää voi ohjata etänä esimerkiksi mökiltä tai reissun päältä. 

Live-kuvaa valvontakameralla

Yale Smart Home -valvontakamerat täydentävät Yale Smart Home -hälytysjärjestelmää. Yale All-in-One WiFi -valvontakamera esimerkiksi lähettää ilmoituksen käyttäjälle, kun joku on sisällä, ovella tai liikkuu pihapiirissä. Mobiilisovelluksen kautta kameran kuvaa voi tutkia etänä mistä päin maailmaa tahansa.

Mikrofonin ja kaiuttimen välityksellä voi myös keskustella kameran toisella puolella olevan henkilön kanssa ja esimerkiksi kysellä, millä asialla pihapiirissä tai sisällä liikutaan. Voi myös olla, että esimerkiksi lähetti, siivooja tai huoltomies tarvitsee ohjeita, joita voi antaa kameran kautta.

Kameraa valitessa on pohdittava käyttötarkoitusta, eli tarvitaanko valvontakameraa sisälle vai ulos ja kuinka monta kameraa tarvitaan koko alueen kuvaamiseen. Mitä laajempi kuva kamerassa on, sitä vähemmän kameroita tarvitaan. Ulkona kameroiden kantaman pitää yleensä olla pidempi kuin sisällä.

Yale Smart Home WiFi -kamerat näyttävät sekä tallenteita että live-kuvaa. Kameroissa on Full HD-laatuinen kuva, josta pystyy helposti tunnistamaan liikkujan, myös huonolla säällä ja pimeällä.

Kameravalvonnasta kannattaa kertoa tarroin ja kyltein selkeästi.

   

↑Etänä ohjattava Yale Smart Home -hälytysjärjestelmä tuo mielenrauhan, sillä käyttäjä saa hälytykset kännykkäänsä.

Sisäkamera tunnistaa tarkasti

Yleisesti ottaen sisälle kannattaa hankkia kamera, jossa on hyvä kuvanlaatu. Näin mahdolliset tunkeilijat voi tunnistaa. Hyvä kuvanlaatu auttaa myös tutkimaan muiden hälytysten syitä. Jos hälytys tulee palovaroittimesta, voi katsella videokuvasta, näkyykö savua.

Sisätiloihin tarvitaan eniten vartiointia silloin, kun valot eivät ole päällä. Kameralta vaaditaan siis hyvää pimeänäköä, mutta yönäön vaadittu kantomatka on yleensä lyhyempi kuin ulkona.

Jos kameraa käytetään lasten vahtimiseen tai lemmikkieläinten tarkkailuun, keskustelumahdollisuus kameran välityksellä on kätevä ominaisuus. Sen avulla voi muistuttaa koululaistakin ottamaan mukaan vaikka liikuntavälineet tai pyöräilykypärän ja toivottaa vielä mukavaa päivää.

Sisälle sopii esimerkiksi laajakuvainen Yale Smart Home WiFi -sisäkamera, jossa on FullHD-laatuinen kuva, kahdeksan metrin pimeänäkö sekä keskustelumahdollisuus sisäänrakennetun kaiuttimen ja mikrofonin avulla.

↑Yale All-in-One WiFi -valvontakameran avulla voit keskustella kotiisi tai pihallesi kaksisuuntaisen äänen avulla.

Katso video siitä, miten Yale WiFi -kamera liitetään mobiililaitteen sovellukseen:

Ulkokamera kestää säätä ja näkee pimeässä

Ulkovalvontakameran valintaan vaikuttaa vahvasti sijoittelu, eli asennetaanko kamera katoksen alle, taivasalle tai vaikka rantaan rajun kelin armoille.

Joka tapauksessa ulkokameralta vaaditaan säänkestoa enemmän kuin sisäkameralta. Säänkestosta kertoo IP-luokitus: IP65-luokitus esimerkiksi riittää hyvin katoksen alle, mutta IP67-luokitellut kamerat sietävät rankkojakin sääoloja.

Kameroissa on erilaisia pimeänäköjä sen mukaan, onko valvonnan tarve suurin yöllä vai päivällä. Mitä isompi piha on, sitä enemmän pimeässä toimivasta kamerasta on hyötyä. Yale Smart Home WiFi -ulkokamerassa on IP67-luokitus, eli se kestää kaikenlaisia sääolosuhteita. Lisäksi siinä on 30 metrin yönäkö, eli se näyttää pimeässäkin pitkälle.

Entä tarvitaanko valvontaa kulkuväylille tai kuistille, jolloin live-kuva ja keskustelumahdollisuus lisäisivät turvallisuutta? Takapihaankaan ei kannata unohtaa, sillä se jää monesti katveeseen katseilta. Yale All-in-One WiFi -valvontakameran sisäänrakennettu kohdevalo syttyy liikehavainnosta. Valvontakamera toimii näin myös kuistivalona asukkaille. Siinä on myös sisäänrakennettu sireeni, jonka käyttäjä voi laukaista kameran sovelluksen kautta.

↑Isolle pihalle tarvitaan valvontakamera, jossa on hyvä pimeänäkö.

Mökille ja varastoon

Vapaa-ajan koti on pitkiä aikoja tyhjillään, joten sinne tarvitaan valvontaa. Talvella mökin lämpötila laskee ja ilmankosteus nousee, mikä asettaa rajoitteita valvontakameran valinnalle. Myös pölyiset autotallit ja hämärät varastotilat tuovat erityishaasteensa valvontalaitteiden ominaisuuksille.

Viileisiin, pölyisiin, kosteisiin ja hämäriin tiloihin kannattaa hankkia vähintään IP65-luokiteltu kamera, jossa on pimeänäkö valvottavan tilan koon mukaan. Yale All-in-One WiFi -valvontakamera on omiaan myös näissä kohteissa.

Yale Doorman -älylukon voi liittää osaksi Yale Smart Home -hälytinjärjestelmää. Se hälyttää paikan päällä ja mobiililaitteen sovelluksessa, jos sitä yritetään murtaa.

Älylukko lisää turvallisuutta

Kodin turvaamisessa auttaa myös Abloyn Yale Doorman -älylukko, joka lukittuu automaattisesti. Sen ansiosta ei siis tarvitse miettiä jälkikäteen, menikö ovi lukkoon. Yale Doorman -älylukon voi liittää osaksi Yale Smart Home -hälytinjärjestelmää. Näin lukkoa käytetään samalla sovelluksella kuin turvajärjestelmää.

Yale Doorman on avaimeton älylukko, joten avaimia ei tarvitse kantaa mukana – eikä avaimia voi hukata. Avaimettomuus lisää turvallisuutta, sillä avaimia ei voi kopioida, eivätkä ne voi hukkua ja kulkeutua vääriin käsiin.

Katso videolta, kuinka lisäät Yale Home Alarm -laitteen Yale Home applikaatioon. Järjestelmään voi liittää muun muassa liiketunnistimia, palovaroittimia, ovitunnistimia sekä älypistorasioita.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

abloy avaimeton lukko hälytysjärjestelmä kodin turvallisuus liikkeentunnistin palovaroitin sisävalvontakamera turvajärjestelmä