Tutkimus: edulliset remontit ja sisustusratkaisut nyt suosituimpia

Talo
Isot remontit vaihdetaan nyt maalaamiseen ja edullisempaan sisustamiseen. Joka seitsemäs remontoi kuitenkin vuosittain. Katso video ja remonttivinkit!

Nyt houkuttavat edulliset sisustusratkaisut. Säästäminen remonttikustannuksissa lisännee entisestään suomalaisten itse tekemisen innokkuutta. Kyselyn mukaan jopa 80 prosenttia vuosittain kotiaan sisustavista suomalaisista maalaa kotinsa seinät itse.

– Suomalaiset ovat vahvasti tee se itse -kansaa. Oman käden jäljen näkeminen tuottaa tietysti mielihyvää ja ylpeyttä. Monet remonttihommat, kuten maalaaminen, onkin helppo tehdä itse, jos vain innostusta riittää, Teknoksen värisuunnittelija Taina Jyrkkärinne pohtii.

Kyselyn mukaan joka seitsemäs remontoi vuosittain mutta n. 30 prosenttia on vähentänyt remontointia yleisen taloustilanteen takia.

– Talousuutiset vaikuttavat selvästi ihmisten omaan arkeen, vaikka ei aina tarvitsisikaan. Toisaalta yli puolet kuitenkin kertoo, että innokkuus kodin remontoimiseen ja sisustamiseen on pysynyt ennallaan, Jyrkkärinne kertoo.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Maalaa tehosteseinä – saat helposti uutta särmää huoneeseen

Maalausremontti on helppo tehdä myös itse
Monet remonttihommat, kuten maalaaminen, on helppo tehdä itse, jos vain innostusta riittää.

Ehostamista kaipaavaa kotia ei välttämättä tarvitse lähteä remontoimaan suurella budjetilla ja raskaalla lekalla. Yllättävän pienetkin muutokset saavat kodin ilmeen näyttämään uudelta ja raikkaalta.

– Esimerkiksi jo perinteeksi muodostuneella tehosteseinällä saa helposti tuotua huoneeseen särmää. Yhden seinän voi maalata esimerkiksi tumman lilalla ja muut seinät vaalealla, hieman keltaiseen taittuvalla sävyllä. Myös mustavalkoinen toimii aina, Jyrkkärinne neuvoo.

Harvan suomalaisen kotona törmää esimerkiksi värikkäisiin keittiön kaappeihin tai räväkkään seinäpintaan. Suomalaiset maalaavatkin seinänsä usein mieluiten valkoisella tai muulla neutraalilla sävyllä. Kyse ei niinkään ole kokeilunhaluttomuudesta, vaan yksinkertaisesti valosta.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Vaaleat sävyt seinissä yhä kaikkein suosituimpia

– Vaaleilla sävyillä saadaan maksimoitua valon määrä pitkän ja pimeän talven keskellä. Toki vaaleat ja neutraalit sävyt ovat myös ajattoman tyylikkäitä, Jyrkkärinne puolustaa.

Jos mielii esimerkiksi keittiöön uutta ilmettä, mutta rahkeet eivät riitä kunnostamaan koko kyökkiä, pienelläkin vaivalla voi saada aikaan yllättävän muodonmuutoksen. Pelkästään keittiökaappien ovien vaihtaminen tai maalaaminen vaalealla sävyllä kohottaa ilmettä nykyaikaiseksi. Myös kuluneiden yksityiskohtien, kuten listojen ja ovenkarmien, kunnostaminen siistii tunnelmaa.

Lue myös

Edullisia remonttivinkkejä – uudista kotisi ilme edullisesti >

Vinkit antoi Teknoksen värisuunnittelija Taina Jyrkkärinne, www.teknos.fi

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Tutkimuksen toteutti YouGov Finland Teknos Oy:n toimeksiannosta.