Tutkimus: kun asuminen kallistuu, talojen kunnossapito kärsii

Talo
Uudessa Asumismenot-tutkimuksessa selvitettiin asumiskulujen osuutta kotitalouksien käytettävissä olevista tuloista. Kustannusten nousu jopa estää pientalojen korjausrakentamis- ja energiatehokkuusinvestointeja. Lue lisää!

Asumiskustannusten nousu on ollut huikeaa, omakotitaloissa keskimäärin 4,4 prosenttia vuodessa. Asumisen kallistuminen supistaa käytettävien tulojen määrää ja siten kotitalouksien kulutusta. Tämä hidastaa ja jopa estää pientalojen korjausrakentamis- ja energiatehokkuusinvestointeja.

Pitäisikö kiinteistö- ja energiaveron kiristyksistä luopua ja kotitalousvähennys palauttaa entiselle tasolleen?

Asumismenot-tutkimuksen toisen tilaajan, Suomen Omakotiliiton mielestä kiinteistö- ja energiaveron kiristyksistä on luovuttava ja kotitalousvähennys palautettava entiselle tasolleen. Kiinteistöverotus on jo nyt kireää ja kiinteistöveroja ollaan edelleen kiristämässä kiinteistöjen arvostusperusteiden nostamisella.

Kotitalousvähennyksen kansantaloudellinen merkitys on ollut suuri pientalojen remonteissa, korjausvelan poistamisessa, rakennusalan työllisyyden edistämisessä ja harmaan talouden torjunnassa.

Lue lisää www.omakotiliitto.fi

MAINOS
MAINOS LOPPUU

 

Tutkimuksen toteutti Kiinteistöliiton ja Omakotiliiton tilauksesta Pellervon taloustutkimus PTT.

 

MAINOS
MAINOS LOPPUU