MAINOS

Tutkimus: lämmitysremontti seuraava saneerausbuumi

Lämmitys

Uponor toteutti syyskuussa yhdessä rakentaja.fi:n kanssa omakotitalojen lämmitysremonttitutkimuksen. Tutkimukseen vastasi 749 omakotiasujaa ympäri Suomea. Lämmitysremontti tulee ajankohtaiseksi yleensä vasta yli 20 vuoden ikäisessä omakotitalossa, joten tulokset rajattiin näihin 563 vastaajaan, jotka asuvat tämän ikäisissä taloissa.  

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Lämmitysremonttien määrä kasvaa kohisten

Vastaajista 79 % ilmoittaa, ettei hänen taloonsa ole vielä tehty kokonaisvaltaista lämmönjakoremonttia. Lähes puolet vastanneista kertoo, että lämmönjakoa on korjattu osittain. 

Tilastokeskuksen vuoden 2015 tilaston mukaan Suomen rakennuskannan 1,1 miljoonasta pientalosta yli 942 000 on rakennettu ennen vuotta 2000.

– Paljon on puhuttu putkiremonteista ja siitä kuinka paljon niitä on vielä tekemättä. Vähemmälle huomiolle on jäänyt tämä lämmitysasia. Jos vastauksia peilataan Suomen rakennuskantaan, luvut kasvavat merkittävän suuriksi. Lämmitysremontti on pian ajankohtainen ehkä jopa puolessa miljoonassa omakotitalossa, arvioi Uponor KOTI palvelukonseptipäällikkö Terhi Klemetti.

Energiansäästö tärkeimpänä syynä lämmitysremonttiin

Tutkimuksen mukaan 54 % vastanneista harkitsee lämmitysremontin teettämistä. Tärkeimpänä syynä remontille pidetään sitä, että vanha järjestelmä vie liikaa energiaa ja tulee kalliiksi. Toinen merkittävä syy on pelko siitä, että vanha järjestelmä aiheuttaa vesivahingon putkien pettäessä. Neljännes vastaajista ilmoittaa, että vanha järjestelmä ei toimi toivotusti ja se vaatii siksi päivitystä tai korjaamista.

Ensisijaisesti vastanneet haluaisivat korjata lämmönlähteen ja/tai lämmönjaon. Koko lämmitysjärjestelmän haluaisi vaihtaa n. 20 % vastanneista. Lämmönsäädön päivittäminen kiinnostaa 15 % vastaajista.

Vesikiertoinen lämmönjako paras vaihtoehto

Tutkimuksen mukaan suurin osa (69%) omakotiasujista pitää toivottavimpana lämmönjakotapana vesikiertoista lämmönjakoa. Vesikiertoisia pattereita pitää parhaana 54 % ja vesikiertoista lattialämmitystä 15 % vastanneista. Sähköistä lämmönjakoa kannattaa 13 % vastaajista.

Lämmitysremontin teettäneet ovat tyytyväisiä
Viidennes tutkimukseen vastanneista oli teettänyt lämmitysremontin. Näistä lähes 90 % on tyytyväisiä remonttiin.

Vastaajat tuntuvat myös luottavan lämmitysjärjestelmänsä toimintaan ja omiin kykyihinsä sen huoltamisessa. Vain vajaa 15 % on kiinnostunut vuosittain tehtävästä, maksullisesta ammattilaisen lämmityshuoltokäynnistä. Huoltokäynnin hinnaksi arvioitiin 100 -150 €.

Lisätietoja:

Uponor Suomi Oy

www.uponor.fi

Otanta Tilastokeskuksen vuoden 2015 julkaistusta rakennuskannasta >
 
Uponor on johtava kansainvälinen yhtiö, joka tarjoaa tuotteita ja ratkaisuja turvalliseen veden jakeluun, energiatehokkaaseen lämmitykseen ja viilennykseen sekä luotettavaan yhdyskuntatekniikkaan. Yhtiö palvelee asuntorakentamisen, teollisuus-, liike- ja julkisen rakentamisen sekä kunnallistekniikan ja ympäristörakentamisen segmenttejä. Uponorin palveluksessa on noin 3 700 henkeä 30 maassa, etupäässä Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Uponor Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä. 

Lähde: ePressi.com, kuva: Uponor

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

energiatehokas energiatehokas asuminen energiatehokkuus lämmitys lämmitysremontti remontoida remontti


Lisää samasta aiheesta