Tutkimus: Suomalaisten unelmien kylpyhuone on tilava ja ympäristöystävällinen

Kylpyhuone
Tutkimus: Suomalaisten unelmien kylpyhuone on tilava ja ympäristöystävällinen

Mitä suomalaiset sitten haluaisivat muuttaa kylpyhuoneessaan?

Eniten (39 % vastaajista) toivottiin lisää tilaa. Seuraavaksi toivelistalla olivat uudet materiaalit (32 %). 27 % suomalaisista toivoo kylpyhuoneeseen lisää säilytystilaa. Seuraavaksi toivotuin oli kylpyamme, jonka haluaisi itselleen 19 % vastanneista. Täysin tyytyväinen tämänhetkiseen kylpyhuoneeseensa oli 16 % kyselyyn vastanneista suomalaisista.

Ympäristöarvot tärkeitä suomalaisille

Ympäristöystävällisyys korostui vastauksista, sillä lähes puolet (43 %) vastaajista piti ympäristöystävällisyyttä, kuten vedensäästöä ja hukkalämmön talteenottoa, erittäin tärkeänä kylpyhuoneessa. Sama teema korostui myös unelmien suihkusta kysyttäessä: 58 % vastaajista toivoi suihkultaan vedensäästötoimintoa. Kylpyhuoneen pintamateriaaleissa ylitse muiden suomalaisten toiveissa ovat tiili, lasi ja ruostumaton teräs.

Toive säilytystilan lisäämisestä selittyy vastauksista, joita saatiin kysyttäessä, mitä suomalaiset säilyttävät kylpyhuoneessaan. Todennäköisimmin suomalaisissa kylpyhuoneissa säilytetään siivousvälineitä ja lääkkeitä, mutta myös lemmikkieläintenhoitotarvikkeita ja vaatteita löytyy kylpyhuoneista. Lisätilan tarve puolestaan selittyy sillä, että tutkimuksen mukaan vain kolmannes (34 %) on tavallisesti kylpyhuoneessa yksin. Sen sijaan puolisonsa kanssa samaan aikaan kylpyhuoneessa viettää aikaa lähes puolet (48 %) vastaajista.

*Tutkimuksen toteutti YouGov. Kyselyn tilaaja IDOn puolesta on Geberit. Tutkimukseen vastasi tammikuun lopussa yhteensä 1008 iältään 18–74-vuotiasta suomalaista. Lisäksi Ruotsissa vastaajia oli 1011, Norjassa 1008 ja Tanskassa 1006. 

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Lisätietoja:

IDO

www.ido.fi

IDO on suomalainen kylpyhuonetuotteita valmistava yritys. Tuotevalikoimaan kuuluvat wc-istuimet, pesualtaat, suihkutuotteet, kylpyhuonekalusteet ja kylpyammeet. Saniteettiposliini valmistetaan Tammisaaren tehtaalla.

Lähde: Mynewsdesk

MAINOS
MAINOS LOPPUU