Tuunaa koti lapselle turvalliseksi – lue turvavinkit

Sisustus
Kodin lapsiturvallisuutta voi parantaa pienillä teoilla, joista useimmat ovat hyvin edullisia ja helposti toteutettavissa. Kodin on oltava turvallinen kasvupaikka lapselle mutta viihtyisä myös vanhemmille. Tarkista turvavinkit!

Kun lapsi tulee taloon, kodin turvallisuus kannattaa käypä läpi lapsen näkökulmasta. Kodin on oltava turvallinen kasvupaikka lapselle mutta viihtyisä myös vanhemmille. Siksi kodin turvallisuustuunauksessa kannattaa pohtia, mitkä asiat ovat kodissa itselle tärkeitä ja miten turvallisuutta voi parantaa ilman, että kodin toimivuus kärsii.

Esimerkiksi lapsilukot, liukuesteet, liesisuojat ja portaiden turvaportit auttavat välttämään vahinkoja. Kodin turvavarusteissa panostetaan nykyään turvallisuuden lisäksi myös tyyliin. Esimerkiksi tyylikkäitä ja toimivia turvaportteja on saatavilla useita malleja, vahingontorjuntapäällikkö Jari Pekka Koskela If Vahinkovakuutusyhtiöstä kertoo.

Myös vakuutukset kannattaa päivittää elämäntilanteen muuttuessa


Vakuutusturvan sopivuus elämäntilanteeseen kannattaa tarkastaa asiantuntijan kanssa säännöllisin väliajoin.

Vakuutusturva muodostaa tärkeän osan perheen turvallisuutta. Finanssialan Keskusliiton tutkimuksen mukaan yli puolet suomalaisista on sitä mieltä, että vapaaehtoiset vakuutukset ovat välttämättömiä sosiaaliturvan täydentäjiä*.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Vapaaehtoiset henkilövakuutukset kuten tapaturmavakuutukset ja sairauden hoitokulut kattavat vakuutukset ovat erityisen tärkeitä niille, joilla on lapsia tai lainaa. Vakuutusturvan sopivuus elämäntilanteeseen kannattaa tarkastaa asiantuntijan kanssa säännöllisin väliajoin. Näin vakuutuksenottaja varmistaa, että maksaa vain tarpeellisista turvista ja että vahingon sattuessa ei tule ikäviä yllätyksiä.

Viisi turvavinkkiä pienen lapsen kotiin

  1. Poista roikkuvat liinat ja johdot pöydiltä sekä raskaat esineet huonekalujen päältä.
  2. Tarkasta, ettei tyynynpäällisissä tai peitteissä ole irtoavia nappeja, jotka saattavat mennä kurkkuun.
  3. Kun lapsi lähtee liikkeelle, tarkastele kotia lapsen tasolta vaikka kontaten. Tunnista vaaranpaikat ja poista vaaralliset esineet, aineet ja esimerkiksi lääkkeet lapsen ulottuvilta.
  4. Kodin turvavarusteet kuten lapsilukot, liukuesteet, liesisuojat ja portaiden turvaportit auttavat välttämään vahinkoja. Paras turvaportti on sellainen, jota lapsi ei saa auki itse mutta jonka itse viitsii sulkea joka kerta portista kulkiessaan.
  5. Onhan ikkunoissa putoamisen estävät salvat? Turvalukko on puolestaan kätevä parvekkeen ovessa.

Viisi turvavinkkiä leikki-ikäisen kotiin

  1. Käy kotisi läpi lapsen silmin uudestaan, kun lapsi alkaa liikkua itsenäisesti. Jakkaralta ulottuu jo korkealle!
  2. Lapsi haluaa osallistua, kun teet esimerkiksi ruokaa tai remonttia. Veitsien tai työkalujen turvallista käyttöä voi harjoitella yhdessä.
  3. Tuli kiehtoo lapsia. Kieltojen sijaan painota, että tulta käsitellään aina yhdessä.
  4. Leikeissä vauhti lisääntyy. Osoita lapselle paikat, joissa hän voi liikkua ja leikkiä turvallisesti.
  5. Päivitä lääkekaappisi sisältö. Neuvolasta tai apteekista saat tietoa, mitä kannattaa varata ensiapuvarastoon. Kiinnitä lääkekaapin oven sisäpuolelle Myrkytystietokeskuksen numero 09 471 977 ja tallenna numero myös puhelimeesi.

* Finanssialan Keskusliitto: Tulevaisuuden turvaa vakuuttamalla -vakuutustutkimus 2012

Lisätietoja: www.if.fi

MAINOS
MAINOS LOPPUU