MAINOS

Tyylikäs takapiha – esittelyssä kaksi erityylistä pihaa

Piha

Yhtenäiset istutusalueet, harmoninen värimaailma ja pienen vesipuron solina tekevät kaupunkipihasta rauhaisan keitaan viettää kesäpäiviä. Tyylikkään ja toimivan pihan salaisuus on huolellisessa suunnittelussa.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY
Pihaan on istutettu runsaasti paahdettakin sietäviä kivikkokasveja. Pieni vesipuroallas houkuttelee lintuja kylpemään,ja sen solinaa on ihanaa kuunnella kesäiltaisin. 

Tyylikäs takapiha – esittelyssä kaksi erityylistä pihaa

Yhtenäiset istutusalueet, harmoninen värimaailma ja pienen vesipuron solina tekevät kaupunkipihasta rauhaisan keitaan viettää kesäpäiviä. Tyylikkään ja toimivan pihan salaisuus on huolellisessa suunnittelussa.

PP0315_Teema_Moderni_2

Näkö- ja kuulosuojaa antaa tiiviisti istutettu tuija-aita. 

Uudellamaalla sijaitsevan omakotitalon pihaa ympäröi tiivis tuija-aita. Suojaisan aidan takaa avautuu tyylikäs piha, jossa perhe kertoo viettävänsä melkein puolet vuodesta: säiden salliessa piha on kuin iso olohuone. Siellä seurustellaan ystävien kanssa, otetaan aurinkoa ja pelataan pöytätennistä. Isoista yrttiruukuista taitetaan timjamin- ja rosmariininoksia antamaan makua ulkona valmistettuun ruokaan, joka nautitaan suuren ja mukavan kalusteryhmän ääressä.

PP0315_Teema_Moderni_3

Punoskoreihin ja peltiruukkuihin istutetaan kesäkukkia, jotka tuovat pihan harmoniseen yleisilmeeseen värikkyyttä ja vaihtelua .

Kivikkokasveja ja kuunliljoja

Pihan rakentaminen alkoi jo ennen muuttoa vuosikymmen sitten, kun omistajat ryhtyivät ideoimaan päälinjoja ja suunnittelemaan yhtenäistä kokonaisuutta. Hallitsevana elementtinä pihalla on iso patio ja terassi, joita reunustavat istutukset. Pihalla on runsaasti kivikko- ja maanpeitekasveja sekä kuunliljoja, ja varaston ja grillikatoksen seinustoilla kasvaa köynnöksiä. Väri- ja muotomaailmaa muunnellaan vuosittain vaihtuvilla kesäkukilla.

– Tärkeintä meille on oma rauha, pihan helppohoitoisuus sekä esteettisyys. Pihan tulee miellyttää silmää ja täydentää kotia omalta osaltaan, asukkaat kertovat.

PP0315_Teema_Moderni_4  PP0315_Teema_Moderni_5

Upealehtiset kuunliljat reunustavat kulkuväyliä. Varaston seinustalla kasvaa köynnöshortensia.

Ideoita ja inspiraatiota omistajat saavat puutarhaohjelmista, alan lehdistä sekä messuilta ja ulkomaanmatkoilta, joilta mukaan on tarttunut muutamia koriste-esineitäkin. Pieniä pihaprojekteja syntyy välillä ihan itsestään.

– Tulevaisuudessa haaveena on hankkia saunaterassiin upotettava poreallas. Kun omat mieltymykset ovat selvillä, on pihaa helppo rakentaa ja suunnitella. Kaikkea ei voi tehdä eikä tarvitsekaan, asukkaat toteavat. 

Teksti: Elina Turunen, kuvat: toimitus

PP0315_Teema_Moderni_6

PP0315_Teema_Moderni_7

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Ei liitettyjä avainsanoja.