MAINOS

Tyylikkäät vapaa-ajan hirsitalot

Mökki

Hirsi on hieno suomalainen rakennusmateriaali, jossa on syvää luonnetta ja kiinnostavaa ilmeikkyyttä. Se kestää ja säilyttää arvonsa: hirsirakennuksen elinkaari ulottuu sukupolvelta toiselle.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Kun hirsirakennus suunnitellaan taitavasti sisätilojen toimivuutta myöten ja annetaan suoralinjaisen muotokielen puhua, syntyy kaunis vapaa-ajan asunto, jossa on hyvä elää ja olla.

Pluspuu Talot suunnittelee laatutietoisille asiakkailleen hirrestä rakennettuja tyylikkäitä ja kestäviä vapaa-ajan taloja, jotka muuntuvat myös omakotitaloiksi.

– Pluspuu-mallisto on saanut hyvän vastaanoton sekä Suomessa että ulkomailla. Olemme myyneet yli sata rakennusta muutamassa vuodessa, kertoo Markku Miettinen Pluspuu Taloista.

Myös sellaiset suuret arkkitehtuurijulkaisut kuten Archdaily ja Dwell ovat ylistäneet Pluspuu Talojen modernia skandinaavista designia.

 

Painumaton hirsi

Pluspuun design-käsitykseen kuuluvat olennaisesti kestävät ja hyväksi koetut rakenneratkaisut, kuten vankat hirsiseinät, kunnon räystäät, reilu kattokaltevuus ja riittävä sokkelikorkeus.

Myös materiaalivalinnoissa suositaan tuttuja ja turvallisia kotimaisia laatuvalmistajia.

– Hetkellinen muotiarkkitehtuuri ja materiaalikokeilut eivät mielestämme kuulu rakennuksiin, joiden pitää kestää sukupolvilta toiselle usein ankarissa olosuhteissa vesistöjen rannoilla, Miettinen huomauttaa.

Pluspuu talojen seinärakenteissa on useita vaihtoehtoja.

– Uusinta hirsiteknologiaa edustaa painumaton hirsi, jota voidaan pitää suurimpana kehitysaskeleena hirsirakentamisessa sitten lamellihirren kehittämisen, Miettinen kertoo.

Painumaton hirsi mahdollistaa hienojen arkkitehtonisten ratkaisujen ja yksityiskohtien käytön rakenteissa, kuten esimerkiksi peitelaudattomat ikkuna- ja oviratkaisut. Perinteisille hirsirakennuksille tyypillisiä näkyviä ulkoseinien pystytukia, niin kutsuttuja völjareita, ei tarvita.

Tarpeiden ja tontin mukaan

Pluspuun talot valmistaa perinteikäs pirkanmaalainen hirsitalotehdas Ollikaisen Hirsirakenne Oy, jolla on yli 40 vuoden kokemus hirsirakentamisesta.

– Ollikaisen puuntyöstötekniikka ja hirsirakentamisen tietotaito ovat maamme parhaimmistoa, Miettinen kehuu.

Talotehtaan omat ammattimiehet asentavat rakennuksen, mikä on työmaalla tehtävän työn laadun paras tae.

Pluspuulla on huolellisesti suunniteltu ja hyvä talomallisto, jossa on ratkaisuja vaativampaankin makuun. Malleja voidaan helposti muokata asiakkaan tarpeiden ja tontin mahdollisuuksien mukaan.

 

Kuvat: Samueli Miettinen

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

hirsi hirsimökki hirsitalo hirsiteknologia kakkosasunto painumaton hirsi Pluspuu Pluspuu Talot