Tyyny on pääasia

Sisustus

 

Kenkiä ei voi ostaa sovittamatta ja sama pätee tyynyyn. Jokainen nukkuja tarvitsee juuri hänelle itselleen sopivan tyynyn. Tempurin ergonomisesti oikeaoppisilla tyynyillä unenlaatu paranee merkittävästi.

One size fits all on tuttu merkintä lippalakeista ja moni luulee, että yksi ja sama koko sopii kaikille myös tyy- nyissä. Käsitys on virheellinen, sillä ihmiset ovat hyvin erikokoisia ja nukkuvat erilaisis- sa asennoissa – ja samalla tyynyltä vaaditta- va tuen tarve on täysin yksilöllinen.

– Äiti ei voi ostaa tyynyä lapselleen tai mie- helleen. Tyynyn ostaminen on sama kuin hankkisi silmälasit tai kengät. Eihän kukaan osta kenkiäkään sovittamatta, vertaa nukku- misvarusteiden asiantuntija Arto Melanko Tempurilta.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Sopivan tyynyn valintaan vaikuttaa nuk- kumisasento ja käyttäjän hartioiden koko. Kyljellään nukkujalla on eri mallinen tyyny kuin selällään nukkujalla, ja XL-miehellä on erikokoinen tyyny kuin S-kokoisella naisella Erityisen suuri merkitys on tyynyn materi- aalilla, sillä ”ihanan pehmeä” ei tosiaankaan tarkoita ihania yöunia.

Ylipehmeällä tyynyllä pää hukkuu tyy- nyyn ja pehmeän tyynyn puutteellinen tuki pakottaa pään ja niskarangan vinoon. Herätessä tuntuu jäykkyyttä niskassa ja pidem- mällä aikajänteellä ongelmat heijastuvat jopa alaselkään asti.

– Yöllä lihakset ovat levossa ja selkäranka on täysin tyynyn armoilla, sanoo Arto Melanko.

Hän kutsuukin laadukasta tyynyä ergono- miseksi apuvälineeksi sen sijaan että se olisi pelkkä vuodevaate.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

empurin tyynyissä ihanteellinen ergo- nomia syntyy paitsi oikeasta koosta ja päätä tukevasta tyynyn muodosta myös tyynyn valmistusmateriaalista. Tempur edustaa kirjaimellisesti avaruusteknologiaa, sillä materiaali kehitettiin alkujaan Yhdysvaltain avaruuslentäjille, jotka joutuivat avaruuslennoilla olemaan pitkiä aikoja samassa asennossa ja tarvitsivat kropalleen ergonomisesti oikeaoppisen tuennan. Sieltä materiaali siirtyi sairaalakäyttöön muun muassa pitkäaikaispotilaiden patjoihin.

rto Melanko muistuttaa myös tyynyn säännöllisen vaihtamisen merkityksestä. Huono tyyny kuluu loppuun jo puolessa vuodessa ja Tempurin tyynytkin pitäisi uu- sia kolmen vuoden välein. Suomalaiset ovat tässä suhteessa laiskoja, sillä nukumme jopa kymmenen vuotta vanhoilla tyynyillä.

– Pää on kuin mortteli, joka hiertää tyynyä, vertauskuvallistaa Melanko tyynyn koke- maa rasitusta.

Kannattaa myös muistaa, että näin kovalle rasitukselle tyyny altistuu kahdeksan tuntia vuorokaudessa, viikon ja vuoden jokaisena päivänä.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Tarkkaan valitut ja sovitetut kengät pääse- vät aika paljon vähemmällä.

d53ab6f60a5a73cd94bfff92fb536b4c-1200x630

66f782bb66af90ac255130911feeaeae-1200x605

5vuottasittenTempurtoiSuomeen Tempur-materiaalin ja erikoisenmuotoisia tyynyjä.YlimpänäTempurCloud(179euroa), jonka pehmeää rouhetäytettä voi muokata itselle sopivaksi. Keskellä Tempur Original (5 korkeutta, hinnat alkaen 99 euroa), joka antaa voimakkaan tuen kylkimakuuasen- toon.AllaTempurOmbracio(183euroa), jonka erikoinen muotoilu mahdollistaa jopa vatsallaan nukkumisen.

5vuottasittenTempurtoiSuomeen Tempur-materiaalin ja erikoisenmuotoisia tyynyjä.YlimpänäTempurCloud(179euroa), jonka pehmeää rouhetäytettä voi muokata itselle sopivaksi. Keskellä Tempur Original
(5 korkeutta, hinnat alkaen 99 euroa), joka antaa voimakkaan tuen kylkimakuuasen- toon.AllaTempurOmbracio(183euroa), jonka erikoinen muotoilu mahdollistaa jopa vatsallaan nukkumisen.

MAINOS
MAINOS LOPPUU