MAINOS

Ulko-ovi suojaa kotia ja viimeistelee talon tyylin

Talo

Korkealuokkaisen oven tunnistaa tyylikkään ulkonäön lisäksi laadukkaasta materiaalista ja tarkasta viimeistelystä. Valitse taloosi ovi, joka on tarpeeksi jykevä ja hyvin eristetty, jotta se suojaa kotia sekä murtovarkailta että vaihtelevilta säiltä. Kaikki säärasitukselle alttiit pinnat kaipaavat säännöllistä huoltoa – kannattaa siis valita ulko-ovi, jonka jatkohoito on vaivatonta.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

 

Ovitehdas Vihanto valmistaa kaikki ovensa Suomessa, Kaarinan Kuusistossa. Pintakäsittelyssä ei käytetä robottijärjestelmää, joten puusepät tekevät myös ovien kantit ja niin sanotut vaikeat kulmat käsin. Parhaimman käsityksen ovista saa vierailemalla Helsingin tai Kaarinan ovinäyttelyssä, joka on avoinna myös iltaisin ja viikonloppuisin erikseen sovittaessa. 

ulko-ovi7

Laadukas, turvallinen ja yksilöllinen ulko-ovi

Ulko-ovet ovat tärkeä ja näkyvä osa kotia. Oven tulee olla paitsi tyylikäs myös murtovarma sekä tarpeeksi jämäkästä ja laadukkaasta materiaalista valmistettu. Ovitehdas Vihanto on kerryttänyt kokemusta ulko-ovien valmistamisessa 60 vuoden ajan, joten materiaalien tuntemus on huippuluokkaa. Hyvä ulko-ovi on parhaimmillaan vuosikymmenien ajan suojaamassa kotiasi kutsumattomilta vierailta ja toivottamassa kutsutut vieraat tervetulleiksi!

Vakiorakenteisissa ulko-ovissa Vihanto käyttää lämpöeristeenä on Therimisol Platiniumia, jolloin umpioven U-arvo on pienempi kuin 0,75. Tätä parempiin U-arvoihin päästään eristepaksuutta lisäämällä tai eristetyyppiä vaihtamalla – esimerkiksi tyhjiöeristeen ja polyuretaanieristeen yhdistelmä on viimeisintä huutoa. Hyviin U-arvoihin päästään myös sisään-ulosaukeavalla kaksoisoviratkaisulla. Tuulikaapinkaan merkitystä ei suunnitteluvaiheessa kannata unohtaa.

Ovitehdas Vihannon valmistamat ulko-ovet sisältävät ainutlaatuisen teräspalkkijäykistyksen. Kukin malli on saatavana eri puulaaduista valmistettuna tai maalattuna haluttuun sävyyn. Vihannon ulko-ovet on suunniteltu varsin helpoksi myös pintakäsittelyn ja jatkohoidon kannalta.

Heloituksessa on eri vaihtoehtoja vakioheloituksen lisäksi: muun muassa turvalukot, lämpöeristetyt postiluukut ja sähkölukkojärjestelmät. Saranat ovat karkaistua murtosuoja-säätösaranaa, ja ovien karmisyvyys on vakiona 131 mm. Useat malliston ovista on saatavana myös lasiaukollisena. Ulko-ovi voidaan valmistaa myös erikoismittaisena ilman lisäkustannuksia.

Ulko-ovilla on kymmenen vuoden suoranapysymistakuu ja viiden vuoden rakennetakuu.

Rakennetakuu ei käsitä pintakäsittelyä, jolla normaalisti on kahden vuoden takuu.

Ulko-ovi-sivuovi-autotallinovi

Laaja valikoima erilaisia ovia

Sivuovet ovat teknisiltä ominaisuuksiltaan samanlaisia kuten muutkin ulko-ovet. Sivuovet voivat olla joko pysty- tai vaakaurituskuvioidut. Sivuovet käsitellään yleensä siten, etteivät ne erotu liikaa seinäpinnasta.

Parveke- ja puutarhaovet ovat 1-lehtisiä lämpöovia, joissa on lasiaukko. Parveke- ja puutarhaovien runko vastaa ulko-ovien runkoa. Lasituksena käytetään 3-kertaisia lämpölaseja nykyisten turva- ja lämpöeristemääräyksien mukaan. Myös parvekeovet voidaan malliltaan yhdenmukaistaa muiden ulko-ovien kanssa.

Väliovimallistoon kuuluu ovia niin maalattuina kuin jalopuuvaihtoehtoinakin, joko laaka- tai peiliovina. Jalopuina Vihanto käyttää muun muassa mäntyä, tammea, teakia, mahonkia, pyökkiä, koivua, saarnia, wengeä, pähkinäpuuta ja kirsikkaa. Väliovet tuovat kotiin tyyliä muun sisustuksen tueksi. Laadukkaat ovet ovat pitkäikäisiä ja miellyttäviä käyttää.

Vihannon väliovimallistoon kuuluvat myös laminaattiovet, samoin kerrostaso-ovet, äänieristeovet ja turvaovet. Valikoima kattaa myös kosteiden tilojen ovet, löylyhuoneen ovet ja huoneiden väliset liukuovet.

Vihanto valmistaa ovia myös mittatilauksena asiakkaiden toiveiden mukaisesti.

ulko-ovi1

Oven ostajan muistilista

 1. Tarkista ovilähetys välittömästi.
 2. Varastoi ovet kuivaan (ja lämpimään) paikkaan pystyasentoon.
 3. Tutustu asennus- ja hoito-ohjeisiin.
 4. Vältä uretaanin käyttöä. Pelkkä uretaanikiinnitys ei missään tapauksessa riitä.
 5. Älä asenna ulko-ovia ennen kuin talon lämmitysjärjestelmä on otettu käyttöön.
 6. Muista saranoiden ja lukon vastaraudan säädöt.
 7. Käsittele puuvalmiit ovet ennen asennusta ja öljytyt ovet asennuksen yhteydessä.
 8. Jalopuuovien ruusukkeiden värivaihtelu tasoittuu valon saannin myötä.
 9. Poista potkupellin suojakalvo.
 10. Puhdista ovipinnat säännöllisesti ilman epäpuhtauksilta, sillä ne sitovat kosteutta.

ulko-ovi2

Ovien asennusohjeet

 1. Aseta kynnys vaakasuoraan.
 2. Kiilaa tasalaatuisin parikiiloin. Kiilat estävät karmin kieroutumisen.
 3. Tarkista pitkällä vesivaa’alla, että saranapysty on suorassa ja että ristimitta täsmää.
 4. Kiinnitä saranapysty tarkoituksenmukaisilla ruuveilla viidestä kohtaa, kunkin saranan kohdalta ja kahden alimmaisen saranan keskeltä, 10–15 mm ovihuulloksen takaa.
 5. Aseta ovilehti paikoilleen ja suorita karmin hienosäätö ovilehden mukaan siten, että lukkopuolen pystykarmi ja ovilehden etureuna kulkevat linjassa.
 6. Tarkista ovilehden ja karmin välykset. Käyntivälin tulee kauttaaltaan olla sama. Huomioi erityisesti kulmat.
 7. Kiinnitä lukkopuolen pysty.
 8. Karmivaa’at kiinnitetään normaalisti vain, jos jänneväli on yli 100 cm.
 9. Eristä karmin ja seinän väli eristevillalla mahdollistaaksesi myöhemmän säädön.
 10. Vaihda lopuksi kustakin saranasta kaksi ruuvia siten, että ne menevät karmin ja kiilojen läpi seinään saakka eli saranat kiinnitetään seinään (ruuvikoko 5 x 70–120 mm).
 11. Säädä tuulikaapin lämpötila enimmillään +20 °C:een.

ulko-ovi3

Ulko-oven hoito-ohjeet

Mitä vähemmän auringonvaloa ja sadetta ovi saa päälleen, sitä vähemmän ovi vaatii hoitoa – panosta siis kunnolliseen lippaan oven päällä!

Käsittele puuvalmiit ovet ennen asennusta. Neuvottele käsittelytavasta ja -aineista maalikauppiaasi kanssa. Öljytyt ovet pitää öljytä asennuksen yhteydessä ja sen jälkeen keväisin ja syksyisin ulkoilmaan tarkoitetulla teak-öljyllä. Uudelleenlakkaa lakatut ovet tarvittaessa. Kun oven pintaan alkaa ilmestyä pieniä harmaita pisteitä, on aika lakata ovi uudelleen. Älä poista vanhaa lakkaa vaan korjaa ainoastaan vioittuneet kohdat ja lakkaa koko ovipinta ohennetulla venelakalla. Lakkaa pilvipoutaisena päivänä päivää vasten, ei yötä vasten.

ulko-ovi4

Ulko-oven huoltomaalausohjeet

Kaikki maalatut, säärasitukselle alttiit pinnat kaipaavat huoltomaalausta. Huoltomaalauksen ajankohta riippuu rakenteellisista seikoista, säärasituksesta ja ilmansuunnasta. Yleisin syy puun vaurioitumiseen on kosteus. Puun pitää antaa kuivua ennen vaurioiden korjausta tai uudelleenmaalausta. Puun kosteuden pitää olla maalattaessa alle 20 %. Maalaustyön ja maalin kuivumisen aikana tulee ilman, pinnan ja maalin lämpötilan olla yli +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %.

Aquatopilla maalatut ovet puhdistetaan pyyhkimällä ne kostealla rievulla. Pesuveteen voi lisätä astianpesuainetta. Vältä voimakkaiden liuottimien käyttöä, koska ne voivat himmentää maalipintoja. Vaikeita tahroja voi hangata kevyesti lakkabensiinissä kostutetulla rievulla. Puhdistava autovaha (Cleaner Wax) soveltuu hyvin pinttyneen lian poistoon ja pidentää maalipinnan ikää. Vahaus suositellaan tehtäväksi noin kerran vuodessa.

Kaavi kaikki irtonainen ja halkeillut maali pois mekaanisesti. Puhdista muut pinnat irtonaisesta liasta ja pölystä. Pese homehtuneet kohdat homepesuliuoksella ja huuhtele huolellisesti vedellä. Poista mahdollinen huokoinen puu esimerkiksi hiomalla. Käsittele paljaat puupinnat puunsuoja-aineella. Jos ovi on peittomaalattu, maalaa pinnat valitsemallasi öljy- tai akrylaattimaalilla. Kuultokäsiteltyjen ovien lakkaukseen sopii esimerkiksi Teknoksen Aquatop- tai Helo-lakka.

Lähde: Ovitehdas Vihanto Oy

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

autotallinovi ovet ovi parvekeovi puuovet puuovi puutarhaovi sisäovi