MAINOS

Ulkoporeallas – kylpylä pihallasi

Piha

Ulkoporeallas sopii asennettavaksi patiolle tai pihamaalle, jonne ulottuu sähkö ja vesi. Loihdi upea kylpylätunnelma omalle pihallesi!

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Rentoutuminen porealtaassa omalla pihalla tuo aivan uudet ulottuvuudet vapaa-aikaan ja elpymiseen. Kuulumiset vaihtuvat mukavissa merkeissä työpäivän jälkeen tähtitaivaan alla ja viikonloppuihin alkaa mahtua koko perheen ihania kiireettömiä sekä ylellisiäkin hetkiä poreiden keskellä.

Ulkoporealtaan voi asentaa maalle tai vaikka upottaa terassiin, kunhan alusta on tasainen. Saatavilla pitää olla vettä ja sähköä. Asennus sujuu kätevästi, mutta siihen tarvitaan valtuutettu sähköasentaja, niin kuin sähkötöissä aina.

– Sähköasennusta tarvitaan vain sen verran, että saadaan vedettyä sähkösyöttö ohjausyksikköön, kertoo Topi Kajava SpaDealersiltä.

Ulkoporealtaan sijainnin valinnassa on tärkeää myös miettiä etukäteen, minne vesi tyhjennetään ja kuinka usein on tarkoitus kylpeä, eli miten veden puhdistus hoidetaan. Nämä pohdinnat helpottavat sitten myöhemmin altaan hyvää hoitoa ja mielekästä käyttöä.

– Myyjä käy asiakkaan kanssa aina erikseen tärkeät ja huomioitavat asiat, kun ulkoporeallasta ollaan hankkimassa, koska jokainen tapaus on ainutlaatuinen, Kajava sanoo.

SpaDealersin mallit valmistetaan varta vasten SpaDealersille. Tuotteiden rakennesuunnittelu on tehty huolellisesti, minkä ansiosta tuotanto sujuu nopeasti ja järkevin kustannuksin.

– Myymme ulkoporealtaan suoraan asiakkaalle, emmekä käytä välittäjiä. Siksikin hintamme ovat edulliset. Hintaan vaikuttaa myös ennakkovarausmahdollisuus, joka vähentää varastointikustannuksia, Kajava toteaa.

↑ Ulkoporealtaan lämmössä voi rentoutua, vaikka ympärillä paukkuisi pakkanen.

Ulkoporealtaan ostajan muistilista

Tarkista, että…

1. Sijaintipaikka on tasainen. Tärkeintä on, että ulkoporeallas sijoitetaan tasaiselle ja vakaalle paikalle. Se voidaan sijoittaa puuterassille tai upottaa terassiin, mutta ulkoporeallasta ympäröivien terassinosien on oltava helposti poistettavissa huoltoluukkujen avaamista varten. Alustaksi sopii myös tasaiseksi tampattu ja eristetty sorapohja, valettu perustus, laatoitus tai vastaava.

2. Altaan alusta kestää. Vedellä täytetty ulkoporeallas, jossa on 6 kylpijää, painaa 2 000–2 500 kiloa. Alue on laajuudeltaan 4–5 m² ja yhtä neliömetriä kohti jaettuna 500 kg tai 50 gr/cm². Normaalirakenteinen puuterassi tukirakenteineen kestää tämän kuorman ongelmitta. Jos terassin kantokyky kuitenkin epäilyttää, kannattaa tarkistuttaa rakenteet puusepällä.

3. Sähköä ja vettä on saatavilla. Poreallas tarvitsee toimiakseen vettä, jota pitää vaihtaa välillä, ja sähköä.

4. Veden voi tyhjentää jonnekin. Ennen hankintaa kannattaa pohtia, minne ison vesimäärän voi tyhjentää, kun kylpyyn pitää vaihtaa vesi. Paras ja oikein ratkaisu on, että vesi menee viemäriin. Joillakin vesi vain valuu nurmikolle.

↑ Ulkoporeallas sijoitetaan vakaalle tasaiselle paikalle, jonka alusta kestää ja jonne saadaan sähköä ja vettä.

Kylpyvesi pysyy puhtaana

Ulkoporealtaan vesi pysyy puhtaana, jos sitä desinfioidaan tehokkaasti ja kylpijät peseytyvät huolellisesti ennen pulahtamista.

Aina siis käydään suihkussa tai peseydytään ennen altaaseen menoa, koska ilma pesua ihminen huonontaa kylpyveden laatua 200 kertaa enemmän kuin peseytynyt henkilö. Aurinkovoidetta, ihovoidetta, saippuaa tai muita sellaisia aineita ei myöskään pidä kuskata kehon pinnalla veteen.

Koska bakteerit viihtyvät hyvin lämpimässä kylpyvedessä, on varminta lisätä veteen bakteereja tappavaa ainetta ennen kylpemistä. Jos bakteereja on ehtinyt jo kehittyä, tarvitaan enemmän ainetta niiden vaarattomaksi tekemiseen.

Veden puhdistus- ja vaihtotarve on verrannollinen kylpymääriin. Keskimäärin vesi pitää vaihtaa kolmen neljän kuukauden välein. Jokainen käyttäjä löytää oman sopivan vaihtovälin.

Jos ulkoporealtaan vesi muuttuu sameaksi, suodatustehoa pitää parantaa tai suodatusjaksoja tihentää. Voi olla, että on tullut aika vaihtaa suodatinpatruunat, jotta ne voisivat poistaa tehokkaasti epäpuhtauksia vedestä.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

kylpy kylpytynnyri kylpytynnyrit poreallas poreamme ulkoporeallas ulkoporealtaat ulkoporeamme