MAINOS

Urakoitsijoille töitä – putkiremontti ajankohtainen noin 20 % omakotitaloista

Talo

Arviolta joka viides omakotitalo on perusteellisen remontin tarpeessa. Suurin riski piilee kodin putkistossa, jonka rikkoutuminen voi aiheuttaa kalliin vesivahingon. Syy korjausvelan paisumiseen löytyy talojen ikäjakaumasta. 

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

80-luvulla omakotitaloja rakennettiin lähes 200 000 kappaletta, mikä tekee vuosikymmenestä vilkkaimman sitten sodan jälkeisen rakennuskuumeen. Sen jälkeen rakentaminen hiipui. 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä omakotitaloja rakennettiin vain noin 50 000.

– 80-luvulla rakennettujen talojen putket lähestyvät elinkaarensa loppua, muistuttaa omakotitalojen putkisaneerauksiin erikoistuneen Pohjolan LVIturvan varatoimitusjohtaja Juhana Kilpeläinen.

Mielikuvat lykkäävät remonttia

Mielikuva kalliista ja pitkäkestoisesta remontista on yleinen. Vakuutusyhtiö Ifin teettämässä kyselyssä paljastui, että suuri osa omakotitalojen asukkaista arvioi sekä putkiremonttien hinnan että keston reilusti yläkanttiin.

– Uutisointi on luultavasti vaikuttanut mielikuvien syntyyn. On keskusteltu kerrostalojen kuukausia kestävistä putkiremonteista, jotka uudet toimijat ovat onnistuneet puristamaan pariin viikkon täsmällisen suunnittelun ansiosta. Omakotitalojen kohdalla tilanne on ollut tämä jo pidemmän aikaa, huomauttaa Kilpeläinen.

Omakotitalojen putkiremontti on tavallisesti ohi jopa kolmessa päivässä. Niin kutsutulla sukitusmenetelmällä vanhoihin viemäriputkiin sujutetaan uusi putki, mikä on siisti ja kustannustehokas tapa uusia putket. Pihaa ei tarvitse kaivaa eikä rakenteita repiä auki.

Käyttövesiputket ja lämpöverkosto puolestaan uusitaan siistinä pintavetona. Vanhat putket putsataan ja tukitaan, eikä niitäkään tarvitse repiä seinistä.

Urakoitsijoille luvassa vilkkaita vuosia

Korjausvelan kasvaminen lupaa vilkkaita vuosia putkiremontteja tekeville yrityksille.

– Rekrytoimme jatkuvasti uusi tekijöitä. Viime vuonna palkkasimme jopa sata uutta työnteijää, kertoo Kilpeläinen.

– Toimialueemme kattaa tällä hetkellä lähes koko Suomen, ja olemme juuri käynnistämässä liiketoimia myös Ruotsissa.

Niin ikään yritystietoja analysoiva Balance Consulting nostaa LVI-alan menestyjien joukkoon vuotuisessa toimialavertailussaan.

Lähteet: Tilastokeskus, Balance Consulting, If, Rakennusteollisuus

Lisätietoja:

Pohjolan LVIturva Oy

www.lviturva.fi

Pohjolan LVIturva Oy on erikoistunut omakotitalojen putkiremontteihin ja työllistää 200 alansa osaajaa. Yritys kasvaa voimakkaasti Suomessa ja Pohjoismaissa. Perustajakaksikko Juha-Matti Kemppainen ja Juhana Kilpeläinen ovat alun perin putkimiehiä ja tuntevat suomalaisen omakotitalokannan ongelmat ja tarpeet. LVIturva oli vuonna 2016 yksi Suomen parhaista työpaikoista erinomaisen työilmapiirinsä ansiosta.

Lähde: ePressi.com

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

putki putkiremontti putkisto putkistokuvaus putkityö putkivuoto remontoida remontti


Lisää samasta aiheesta