Johtava suunnittelija, professori Juhani Salovaara, mitä uutta Puustellin Miinus -keittiössä on?
– Lähes kaikki. Kaappien ja komeroiden rungot ovat kevyitä ja kestäviä biokomposiitista valmistettuja kehikkoja. Pinnat ja päädyt ovat puuviilupinnoitettuja kotelorakenteita ja tasot kokopuuta: mäntyä ja koivua. Laatikoiden pohjat ovat rakennelevyä, joka ei sisällä formaldehydiä. Miinus-keittiö vähentää materiaali- ja hiilijalanjälkeä melkein 50 %.
Mikä projektissa oli suunnittelijalle palkitsevinta?
MAINOS– Tässä projektissa yhdistyivät tuotteen elinkaari- ja materiaalitutkimus, prototyyppien valmistaminen sekä muotoilusuunnittelu heti alusta lähtien.
Milloin keittiöt tulevat myyntiin ja mistä niitä voi ostaa?
– Keittiöt tulevat myyntiin ennen kesää Puustelli-myymälöihin, ensimmäisenä Helsingin Runeberginkadun myymälään.
MAINOS