Uudet kylpyhuonekalusteet joka tarpeeseen

Kylpyhuone
Kylpyhuoneen aamuruuhkaa hellittävät toimivat ja helppohoitoiset kalusteet. Fiksut säilytysratkaisut ovat tärkeitä, olipa sinulla kompakti pikkukylppäri tai ylellinen kotikylpylä. Tyylikkäät hanat, altaat ja oikeanlainen valaistus viimeistelevät kokonaisuuden!

 Skandilaatua ja -tyyliä. Noro Lifestyle Conceptin 160 mallista voit valita omaan kylpyhuoneeseesi sopivimman kokonaisuuden. Mattavalkoiseen kaappiin tuo särmää musta päällyslevy. 120 cm leveä allaskaappi, Loop-malja-allas ja Flex-peili yht. 1 582 €. www.norokylpyhuone.fi

Kylpyhuoneessa pitäisi sujua monet arkiset toimet peseytymisestä parranajoon, ja usein kylppäreistä halutaan tehdä myös rauhallisia rentoutumispaikkoja. Tilalta ja sen kalusteilta odotetaan siis paljon.

Kalliin ja aikaa vievän remontin takia pesutilaa ei uusita kovinkaan usein, joten panostaminen aikaa kestäviin materiaaleihin, väreihin ja muotoiluun kannattaa. Vaikka ajattomat kylpyhuoneet ovatkin suomalaisten mieleen, yksilöllisyys korostuu nykyään myös pesutiloissa. Pienillä yksityiskohdilla, kuten vetimillä ja tekstiileillä, saa helposti klassiseenkin kylppäriin ripauksen persoonallisuutta.

Valitse kulutusta kestävät materiaalit

Jos kylpyhuoneremontin yhteydessä ei kajota vesipisteiden paikkoihin, on kalustesijoittelun suunnittelu helpointa aloittaa allaskalusteesta. Altaan tulee kestää kovaa käyttöä ja kemikaaleja, ja myös allaskaappiin on syytä valita kestävä materiaali. Lavuaarin koon määrittelee käyttötarkoitus: erilliseen wc:hen voi riittää pelkkä pieni käsienpesuallas, kun taas isommalle perheelle kaksi suurta pesuallasta on käytännöllinen ratkaisu.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Allaskalusteiden lisäksi säilytystilaa saa kaapeilla, wc-istuimen yläpuolelle voi asentaa hyllyn ja erityisesti pieneen kylppäriin peilikaappi tuo tilaa tärkeille tavaroille. Peilin koossa ei kannata pihtailla, suuri peili tuo tilaan avaruuden tuntua. Kaapinovet suojaavat tavaroita kosteudelta ja pölyltä, kun taas avohyllyillä ilahduttavat kauneimmat pyyhkeet ja kosmetiikkapurkit. Vaikka säilytystilaa tarvitaan aina, kannattaa pieneen tilaan jättää kuitenkin väljyyttä ja sijoittaa kylppäriin vain välttämättömimmät tarvikkeet.

Kylppärin puhtaanapitoa kannattaa miettiä jo kalustevalintoja tehdessä. Seinään kiinnitettävät kaapistot ilman jalkarakenteita helpottavat siivousta, samoin seinään asennettava wc-istuin. Säiliökoteloiden ansiosta seinämallisen wc:n voi asentaa myös remonttikohteisiin. Uudenlaiset huuhtelukauluksettomat wc-istuimet parantavat vessahygieniaa entisestään, koska niissä lika ei pääse kertymään istuimen kauluksen alle.

Suihkulliseen tilaan ei kannata hankkia muita kuin kosteutta kestäviä kalusteita. Suihkuseinät ja -verhot estävät suurempia vesiroiskeita, suihkukaapit ja -ovet sen sijaan suojaavat kokonaan muuta kylpyhuonetta vedeltä.

Jos kylpyhuonekalusteet kiinnitetään vesieristyksen läpi, kiinnityskohdat pitää tiivistää huolellisesti.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Valolla on väliä

Valaistus viimeistelee kylpyhuoneen tunnelman. Uusissa peileissä ja peilikaapeissa on useampia valonlähteitä, esimerkiksi peilin taakse sijoitetut lamput valaisevat epäsuorasti ja sivuilta tuleva valo ei muodosta kasvoille varjoja, joten se helpotta muun muassa meikkaamista.

Kylpyhuoneeseen sopii luonnollinen valkoinen valo, jonka värilämpötila on noin 4 000 kelviniä. Valaistuksen luumenarvon olisi hyvä olla vähintään 900. Himmentimen ansiosta kylpyhuoneeseen saa luotua rauhallista tunnelmaa.

Pesuaine likatyypin ja pintamateriaalin mukaan 

  1. Rasvalikaan ja saippuajäämiin tehoavat emäksiset pesuaineet (pH yli 8,5), kuten saunan puhdistusaineet.
  2. Saippuajäämien alta paljastuu usein kalkkikertymiä, jotka keräävät itseensä muuta likaa. Kalkki irtoaa parhaiten pesuaineilla, joiden pH on alle 4. Ne tehoavat myös ruosteeseen. Älä käytä marmorille tai emalipinnoille.
  3. Geelimäinen puhdistusaine pysyy pystypinnoilla pidempään, joten se sopii vaikeisiin kalkkisaostumiin. Kastele pestävä pinta ennen aineen levitystä vedellä: kaikki kuivalle pinnalle levitetyt happamat aineet voivat rapauttaa kaakelisaumoja.
  4. Kosteisiin kulmiin kertyvä punahome poistetaan desinfioivalla aineella, esim. klooria sisältävällä puhdistusaineella. Älä hankaa pehmeitä silikonisaumoja harjalla, sillä niiden pinta rikkoutuu helposti.
  5. Aloita lattiakaivon pesu poistamalla irtolika. Kaada sitten kaivoon klooria sisältävää pesuainetta, anna vaikuttaa n. 15 min. Kaivon ja kannen puhtaaksi hankaamiseen voi käyttää esim. vanhaa tiskiharjaa. Huuhtele kylmällä vedellä.
  6. Ylläpitosiivoukseen riittää suihkutettava kylpyhuonepesu- tai yleispuhdistusaine.

Siivousvinkit kertoi Kiillon kodinpuhdistustuotteiden tuotepäällikkö Janika Niskanen.

Muokkaa mieleisesi

Svedbergsin Forma-kalustesarjassa asiakas valitsee kaiken suurista linjoista pieniin yksityiskohtiin. Ripaus kultaa peilissä ja hanoissa tuo siniharmauteen ylellisyyttä.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

120 cm leveä Forma-kaappi 1 005 € ja Wave-pesuallas 710 €

www.svedbergs.fi

Edullinen peruskaluste

Ajaton Finberg Karelia 600 -kylpyhuoneryhmä sopii monenlaiseen kotiin.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

60 cm leveä kalusteryhmä 249 € (sis. allas, peili ja valaisimet)

www.smartia.fi

Yksityiskohdilla persoonallisuutta

Gustavsbergin Graphic-kalusteissa on kolme väriä sekä paljon eri kokoja ja malleja. Esimerkiksi vedinmalleja on yli 20 erilaista, joten jo niiden avulla kalusteista saa helposti omannäköisiä. Kalustesarja valmistetaan Suomessa.

60 cm leveä allaskaappi n. 719 € (sis. altaan).

www.gustavsberg.fi

Tilaa tavaroille

Pieneen kylpyhuoneeseen saa helposti säilytystilaa peilikaapilla ja wc-istuimen yläpuolelle asennettavalla kaapilla.

Kotimainen Finnmirror Harmony -allaslaatikosto (70 cm) alk. 438 €, peilikaappi alk. 194 €

www.finnmirror.fi

Säästä vettä – säästät energiaa

Hansgrohen Talis S -pesuallashanojen muotoilu on keveää ja linjakasta kapean, puikkomaisen vipukahvan ja suoran, pyöreän rungon ansiosta. Hanassa on vettä säästävä teknologia ja nopea kalkinpoistotoiminto. Mallistossa on erikorkuisia hanoja.

Tali S100 -hana ja Bidette-käsisuihku PushOpen-venttiilillä 277 €

www.hansgrohe.fi

Lisävarustelua, kiitos!

Kotimaisessa Ido Glow -sarjassa on näppäriä ratkaisuja helpottamaan arkea, muun muassa rahin sisälle mahtuu monenmoista purnukkaa ja pyyhettä. Toimiva ja näyttävä kylpyhuone syntyy helposti yhdenmukaisilla kalusteilla. Ido Glow -wc-istuimet ovat huuhtelukauluksettomia.

Alakaappi ja tasoallas 1048 €, rahi 508 €

www.ido.fi

Säilytystilaa huokeasti

Monipuolisessa valkoisessa 613-kalusteryhmässä on iso peili ja runsaasti säilytystilaa.

85 cm leveä allaskaappi 299 € (sis. allas ja peili)

www.kylpyhuonemarket.fi

Teksti: Elina Turunen, kuvat: valmistajat