Siirry pääsisältöön

Osallistu kilpailuun!

Voit voittaa Tempur-tyynyn

Uudisrakentamisen volyymi supistui edelleen lokakuussa 2008

Talo
Uudisrakentamisen volyymi supistui lokakuussa 7,9 prosenttia vuodentakaisesta. Tammi-lokakuun volyymi on kuitenkin vielä 1,6 prosenttia edellisvuotista suurempi. Asuinrakentamisen volyymi pieneni lokakuussa 14,5 prosenttia vuoden 2007 lokakuuhun verraten.

Eniten supistui rivitalorakentamisen volyymi, 31 prosenttia, mutta myös kerrostalorakentamisen volyymin supistuminen voimistui 13 prosenttiin. Tammi-lokakuun aikana asuinrakentamisen volyymi on pienentynyt 12,1 prosenttia.

Liikerakentamisen volyymin viime vuotinen huima kasvu on kääntynyt laskuksi. Volyymi supistui lokakuussa 15,9 prosenttia. Toimistorakentamisen volyymi on vielä lievässä kasvussa, lokakuussa 7,8 prosenttia. Teollisuusrakentamisen volyymi kasvoi lokakuussa 3,3 prosenttia. Vuoden alkukuukausina hyvänä jatkuneen kasvun ansiosta ovat kuitenkin kaikkien ryhmien volyymit, paitsi asuin- ja maatalousrakentamisen, huomattavasti suuremmat kuin edellisvuonna.

Poikkeuksena muista rakennusryhmistä, on ryhmän julkiset palvelurakennukset volyymi lähtenyt reippaaseen kasvuun. Kasvu alkoi viime vuodenvaihteessa ja on jatkunut nopeutuen kuukausittain. Tammi-lokakuussa tämän ryhmän volyymi oli neljänneksen edellisvuotista suurempi. Varsinkin opetusrakennusten rakentamisen volyymi on kasvanut ripeästi, tammi-lokakuussa reilut 40 prosenttia.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Vuoden 2008 tiedot ovat ennakollisia. Aina samalla kun tuoreimmat tiedot julkaistaan, korjataan aiempia ennakkotietoja. Vuoden 2008 lopulliset tiedot julkaistaan vuoden 2009 toukokuussa.Indeksistä ei tehdä painojulkaisua.

Lähde: Teollisuus ja rakentaminen, Uudisrakentamisen volyymi-indeksi 2005=100. Tilastokeskus

MAINOS
MAINOS LOPPUU