Siirry pääsisältöön

Osallistu kilpailuun!

Voit voittaa Tempur-tyynyn

Uudisrakentamisen volyymin supistuminen jatkui marraskuussa 2008

Talo
Uudisrakentamisen volyymi supistui marraskuussa 11 prosenttia vuodentakaisesta. Myös tammi-marraskuun volyymi painui vajaan prosentin miinukselle.

Asuinrakentamisen volyymi pieneni marraskuussa 16 prosenttia vuoden 2007 marraskuuhun verraten. Eniten supistui rivitalorakentamisen volyymi, 34 prosenttia.

Liikerakentamisen volyymin kasvu taittui alkusyksystä ja volyymi alkoi supistua. Marraskuun volyymi oli 23 prosenttia pienempi kuin vuoden 2007 marraskuussa. Toimistorakentamisen volyymi on vielä lievässä kasvussa, mutta vauhti on hiipumassa. Marraskuussa kasvua vuoden takaisesta oli vain reilut 2 prosenttia. Teollisuusrakentamisen volyymin kasvu kääntyi marraskuussa laskuksi ja volyymi supistui 2 prosenttia vuotta aiemmasta.

Muista rakennusryhmistä poiketen ryhmän julkiset palvelurakennukset volyymi on kasvanut voimakkaasti. Kasvu alkoi viime vuodenvaihteessa ja on jatkunut nopeutuen kuukausittain. Marraskuussa ryhmän volyymi kasvoi peräti 40 prosenttia verrattuna vuoden 2007 marraskuuhun. Eniten kasvoi opetusrakennusten volyymi, melkein 80 prosenttia.

Uudisrakentamisen volyymi-indeksin vuosimuutokset, %

MAINOS
MAINOS LOPPUU