Uudistetut upeat portaat ilman kallista remonttia

SisustusTalo

Vanhojen portaiden uudistamiseen ei tarvita kallista remonttia tai työlästä maalausta. Puuaskelmien pinnoittaminen massiivipuulla tekee portaista täysin uudenkaltaiset ja pidentää niiden elinkaarta kymmeniä vuosia.

Kotia on remontoitu vuosien varrella, mutta portaat ovat jääneet alkuperäiseen asuunsa. Olisi aika saattaa niiden ilme muun kodin tasolle. Mikähän olisi paras tapa? Maalaaminen olisi ehkä edullisinta, mutta se tuntuu työläältä eikä lopputuloksesta tai sen kestosta ole takeita. Portaiden täydellinen remontti puolestaan tuntuu vähän turhalta, koska portaikon runko on täysin kunnossa.

Sen sijaan porrasaskelmien pinnoitus jalopuulla on usein tyylikkäin, kestävin ja myös kustannustehokkain ratkaisu: vanhaan pintaan kiinnitetään korkealaatuiset tammi- tai saarnipuulevyt, joilla saadaan kauniit ja kulutusta kestävät askelmat. Sävy valitaan sointumaan muuhun sisustukseen.

– Laadukas tammi- tai saarnipuu on pitkäikäinen ja kestävä ratkaisu. Se on kalliimpaa kuin portaiden maalaus, koska materiaalit ovat laadukkaita, mutta selvästi edullisempaa kuin koko portaiden uusiminen, kertoo Hannes Suomala Stepfix Oy:stä.

↑Ennen portaiden pinnoitusta…

↑… ja valmiina. Askelmiin asennettiin massiivipuu ja pystyosiin valkoinen mdf-levy.

Ilman käyttökatkoa

Myös betoniportaat tai metalliportaat voi uudistaa, jos esimerkiksi niiden päällä aikansa elänyt huopamatto halutaan vaihtaa puupintaan.

– Yleensä huopamatto irrotetaan ja askelma mitoitetaan ja liimataan esimerkiksi betonin päälle. Pystyosaan voidaan asentaa valkoinen ohut mdf-levy tai tehdä samasta materiaalista kuin askelmat Suomala kertoo.

Porrasaskelmat mitataan asennuksen yhteydessä istumaan täydellisesti. Ne asennetaan elastisella liimamassalla varmasti paikoilleen. Asennukselle ja materiaalille on kahden vuoden takuu.

↑Massiivitammella pinnoitetut portaat kestävät aikaa ja katseita.

Puisia porraskaiteita voidaan uudistaa maalaamalla tai vaihtamalla kokonaan uudet kaiteet. Uusien lasikaiteiden asennus onnistuu tarvittaessa Stepfixin yhteistyökumppaneiden kautta. Stepfix sai alkunsa viitisen vuotta sitten yhden perustajan huomattua, että Ruotsissa tehdään portaita tällä tavalla paljonkin, mutta Suomessa ei tätä menetelmää ollut tarjolla lainkaan. Tällä hetkellä Stepfix palvelee asiakkaita Uudellamaalla, Pirkanmaalla, Kuopiossa ja Keski-Suomessa.

Stepfixin menetelmän yksi iso etu asiakkaan kannalta on se, että portaita voi käyttää myös työn aikana. Asennus kestää yleensä yhdestä kolmeen vuorokauteen, ja koti pysyy koko ajan siistinä.

↑Vanhat huopapäällystetyt portaat kaipasivat uudistamista…

↑…ja niiden ulkonäkö muuttui täysin.

Näin portaiden pinnoitus etenee

1) Stepfixin edustaja tulee paikan päälle veloituksetta, ja esittelee portaiden uudistamistavan ja malliston eri materiaali- ja värivaihtoehdot. Tilaa maksuton arviointikäynti tästä.

2) Asiakas ja edustaja suunnittelevat yhdessä portaiden pinnoituksen eli tehtävän työn. Suunnittelu on mahdollista tehdä myös etäyhteydellä.

3) Asiakas saa pitävän tarjouksen.

4) Stepfixin asentajat tulevat tekemään siististi ja ammattitaitoisesti työn, joka kestää keskimäärin pari päivää.

5) Työllä on kahden vuoden takuu.

Katso video portaiden asennuksesta

Nyt -5% alennus askelien asennuksesta koodilla suomela05 . Hyödynnä tarjous heti osoitteessa stepfix.fi.

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

massiivipuu porras porrasaskelmat porrasremontti portaat portaiden maalaus portaiden tuunaus puuporras sisäportaat Stepfix

Julkaisuun liitetty yritys

https://stepfix.fi/

Stepfix Oy haastaa perinteisen porrasremontin nopealla ja asiakasystävällisellä toimintatavalla. Vastaava tuote ja remonttimenetelmä on ollut käytössä Ruotsissa jo 20 vuotta. Stepfix Oy toi menetelmän Suomeen vuonna 2016. 

Yritys työllistää tällä hetkellä noin 20 henkilöä. Stepfixin omat koulutetut asentajat suorittavat aina työn, eikä se käytä aliurakoitsijoita.

Lue lisää: Stepfix Oy