Muuttovalmis mökki vähällä vaivalla

Mökki Sisustus Talo

Salvoksen saunamökki

Muuttovalmistalot ovat viime vuosina vallanneet omakotitalomarkkinoita. Kattavat muuttovalmistoimitukset sisältävät noin 75–80 prosenttia kaikista rakentamisessa tarvittavista materiaaleista ja töistä. Muuttovalmisbuumi on leviämässä kovaa vauhtia myös mökkirakentamiseen. Muuttovalmis mökki onkin monen toiveissa. Esimerkiksi muuttovalmistaloja toimittavan Pohjolan Design-Talon valikoimassa on muuttovalmiita mökki- ja huvilamalleja. Toisaalta liki kaikki markkinoilla olevat pienet muuttovalmistalomallit soveltuvat mainiosti myös huviloiksi ja kakkoskodeiksi.

Valmismökkimarkkinoilla on myös muuttovalmiisiin mökkeihin, saunoihin ja aittoihin erikoistuneita yrityksiä. Yksi niistä on pyhäntäläinen perheyritys Salvos, joka toimittaa muuttovalmiita hirrestä valmistettuja vapaa-ajan rakennuksia koko Suomeen. Muuttovalmis mökki tarjoaa mahdollisuuden päästä mökkielämän makuun vähällä vaivalla.

Muuttovalmis mökki syntyy moduuleista

Salvoksen toimitusjohtaja Joni Koskelon mukaan yritys on valmistanut hirsirakennuksia vuodesta 1988 lähtien. Aluksi rakennukset tehtiin perinteiseen tapaan tontilla, mutta kuusi vuotta sitten Salvos uudisti valmistuskonseptinsa. Nykyisin Salvoksen hirsirakennukset tehdään sisustusta myöten valmiiksi tilamoduuleiksi Pyhännän tehtaalla.

Elementit toimitetaan asiakkaan tontille rekkakyydillä. Nyrkkisääntönä Koskelon mukaan on, että tilamoduulit saadaan kuljetettua paikkaan, jonne pääsee kuorma-autolla.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

– Muuttovalmis mökki on erittäin turvallinen valinta. Rakennamme mökit lämpimissä tehdastiloissa ja kuljetuksen ajaksi moduulit suojataan tarkasti. Rakenteet eivät siis pääse missään vaiheessa kastumaan, Koskelo sanoo.

Tontilla tilamoduulit siirretään nosturilla valmiiden pilariperustusten päälle. Paikan päällä tehtäväksi jää ainoastaan tilamoduulien kiinnittäminen toisiinsa sekä katon rakentaminen. Pienemmissä rakennuksissa kattokin on valmiina.

Salvoksen mallistossa on paljon erilaisia mökki-, aitta- ja saunamalleja. Mökki voidaan myös räätälöidä asiakkaan tarpeisiin valmiita moduuliratkaisuja yhdistelemällä. Tilamoduuleja voidaan Koskelon mukaan käyttää myös vanhan mökin laajentamiseen.

– Meillä on jo yli sata valmiiksi mietittyä moduuliratkaisua, joita voi vielä muuttaa muun muassa väliseinien ja ikkunakokojen osalta. Tilamoduuleja yhdistelemällä voidaan tehdä minkä kokoisia rakennuksia tahansa. Useimmiten asiakkaamme päätyvät 30–100-neliöiseen mökkiin, Koskelo kertoo.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Hänen mukaansa mökkikaupoille voi tulla ilman tarkempaa toteutusideaa, sillä osaava myyjä auttaa tarvekartoituksen tekemisessä, antaa ideoita suunnitteluun ja kertoo myös erilaisten ratkaisujen vaikutuksesta lopulliseen hintaan.

Tontinraivaus helposti samalla sopimuksella

Muuttovalmis mökki Koya Maja.

Muuttovalmis mökki Koya Maja.

Koskelo arvioi hirsimökkien neliöhinnaksi 1 500–2 500 euroa neliöltä riippuen varustelutasosta. Hintaan vaikuttavat esimerkiksi sähköistys, lvi-ratkaisut, perustukset, tonttityöt, tulisijat, valittu hirsivahvuus, mahdolliset terassit sekä keittiö- ja kylpyhuoneratkaisut. Lopullinen hinta tiedetään sentilleen jo suunnitteluvaiheessa, joten piilokustannukset eivät pääse yllättämään.

– Asiakkaalle rakennusprojekti on helppo ja huoleton, sillä vastaamme kaikista rakentamiseen liittyvistä asioita. Näin kaikki mahdolliset takuuasiatkin hoituvat meidän kauttamme. Valmismökin tilaaja säästää myös tuhansia euroja rakennusvalvontakustannuksissa, koska erilaisia tarkastusvaiheita on huomattavasti perinteistä paikallaan rakentamista vähemmän.

Koskelo arvioi, että mökin valmistumiseen menee rakennusluvan saamisesta kokonaisuudessaan 6–12 viikkoa. Tontilla tuosta ajasta kuluu alle viikko. Salvos hoitaa asiakkaan halutessa myös tontin raivauksen, kaivon rakentamisen, jätevesijärjestelmän asennuksen sekä tonttitien ja perustusten tekemisen. Kaikki hoituu yhdellä sopimuksella.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

– Kerran olemme hoitaneet myös rakennelupahakemuksen asiakkaan puolesta. Asiakas kirjoitti meille hakemista varten vain valtakirjan. Asiakaspalvelu on meille kunnia-asia, Koskelo sanoo.

Lue myös: Mökki meren rannallaVuokramökki, oma mökki vai osaomistusmökki, Pitääkö mökkiä lämmittää talvella, Vapaa-ajan asunto myynnissä – sijainti ratkaisee!, Nämä mökin huolto- ja korjaustoimet suomalainen tekee itse – onnistuisiko sinulta?, Pientalotohtorin 10 vinkkiä mökin ostajalle, Oma kesämökki järven rannalla on yhä usean suomalaisen haave, Loma-asunnon remonttitarpeissa korostuvat jäte- ja harmaavesien käsittely, ilmanvaihto- ja jäätymisen esto ja Mökin jätehuolto kuntoon nopeasti

MAINOS
MAINOS LOPPUU