MAINOS

Uusi vaahtoeriste on nopea tapa saada kylmä autotalli lämpimäksi

LämmitysTalo

Suomessa on totuttu eristämään rakennuksia eri vuosikymmeninä eri materiaaleilla sahanpuruista ja villasta polyuretaaniin. Uusi vaahtoeriste on nopea ja helppo tapa saada kylmä autotalli lämpimäksi ruiskuttamalla.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Vanhaa autotallia oli vuosien saatossa korjailtu monin tavoin: tallin seiniä oli oikaistu, kattoa korjattu ja uusi lattia valettu betonista. Koska tallissa säilytetään paljon tavaroita ympäri vuoden ja kaikenlainen nikkarointi kuuluu isännän harrastuksiin, hän halusi tehdä tallista lämpimän.

Uusi eristystapa sai innostumaan

Kanadasta Suomeen rantautunut uusi eristysmenetelmä, jossa eristettävään kohtaan ruiskutetaan Icynene-nimistä vesi- ja risiinipohjaista täysin kemikaalitonta ainetta, löytyi messuilta. Lopputulos, polyuretaania muistuttava ja melko kovaksi muuttuva massa, on täysin terveellinen ja ekologinen eriste, joka kuitenkin hengittää.

2W4A0149 2W4A0171

Työhön tarvittava kalusto liikkuu näppärästi pienellä rekalla. Vaahtoeriste siirretään letkua pitkin kohteeseen.

Nopea eristystapa

Vaahtoeriste on nopea tapa eristää suuriakin pintoja. Eristeaine lämmitetään noin 60 asteeseen, jonka jälkeen voidaan aloittaa työt. Ruiskuun tulee kahdella eri letkulla aineita, jotka yhdistyessään ilmassa alkavat reagoida keskenään. Kun ne osuvat esteeseen, alkaa nopea turpoaminen ja vain muutaman sekunnin kuluttua aine on muuttunut kovaksi mutta joustavaksi massaksi. Sitä voi tosin vielä hetken muokata painelemalla vaikka hanskat kädessä tai levyllä, mutta kannattaa odottaa muutaman sekunnin ajan, koska massa on kuumaa. Kerroksia voi myös ruiskuttaa useita päällekkäin, joten paksuutta voi säädellä helposti vain lisäämällä uusia kerroksia.

Ei tarvitse tuulensuojaa

Koska vaahtoeriste on ruiskutettaessa nestemäistä, se täyttää pienimmätkin raot. Näin lopputuloksena on todella tiiviisti eristetty tila, joka ei tarvitse edes erillistä tuulensuojalevyä, koska eriste itsessään toimii myös tuulensuojana.

Vanha autotalli on ulkokuoreltaan vain pystylautaa eikä alla ollut tuulensuojalevyä, joten eristyksen valinta oli lopulta melko helppoa. Koska eriste on hengittävä, ei homehtumisriskiäkään ole.

Eristettävän alueen ympärille levitetään suojamuovi.

Suojaa ympäristö

Vaikka ruisku onkin tarkka ja sillä voi täyttää ja tiivistää jopa ikkunanpuitteita ympäröivät raot, on ympäristö silti hyvä suojata mahdollisilta roiskeilta. Suojauksen voi tehdä asukaas itse, jotta ruiskutuksen tekevän ProHole Oy:n ammattilaisten ei tarvitse erikseen laskuttaa suojauksesta.

Autotallin eristämiseen meni aikaa noin 4 tuntia ja eristysainetta kului 21 litraa. Yhteen kuutioon menee noin viisi litraa ainetta, joten eristettä syntyi yhteensä noin reilu 4 kuutiota. Kuutio maksaa 160 euroa, joka sisältää myös työn. Hintaa työlle kertyi noin 1 200 euroa, josta kotitalousvähennyskelpoisen työn osuus on noin 50 %.

Sama valmistaja on tuonut rinnalle myös toisen ulkokäyttöön soveltuvan kovemman eristeen, jota voi verrata polyuretaaniin. Tämä umpisoluinen aine ei hengitä eikä ime vettä ja sillä on hyvä lämmöneristyskyky.

Lisätietoja:

ProHole Oy

www.vaahtoeriste.fi

2W4A0198 2W4A0218

Eriste voidaan muokata levyn avulla tasaiseksi. Ensimmäinen välikkö on valmis.

2W4A0234 2W4A0253

Pinnan voi myös jättää tasoittamatta (kuten vasemmalla). Tämä nopeuttaa työtä huomattavasti. Vaahtoeriste muistuttaa polyuretaania.

2W4A0296 2W4A0319

Vaahtoeristeellä pääsee ahtaisiinkin paikkoihin. Vasemmalla eristetty katto, oikealla eristämätön.

2W4A0337

Työ on valmis, ja suojamuovit voidaan poistaa. 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

eriste eristys eristää lisäeriste lisäeristys vaahtoeriste