MAINOS

Air IN -tuloilmapiippu, joka pienentää päästöjä ja lisää tulisijan tehokkuutta

LämmitysTalo

Air IN on uusi raitista esilämmitettyä paloilmaa tulisijalle tuova 7-seinämäinen teräsrakenteinen tuloilmapiippu.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

AIR-tuloilmapiippu on uuden ilmanvahtoasetuksen myötä yleistynyt merkittävästi sekä uudis- että saneerauskohteisssa. Tulisija saa paloilman savupiipun kautta tuotavalla paloilmalla, joka vähentää myös esilämmityksen ansiosta päästöjä. Uudella tuoteperheellä varmistetaan myös, että paloilman tuonti on tulisijan koosta riippumatta aina mahdollista.

Uusi isompi ja kitkaton tuloilmakanava – uusi pannaton ja tiivisteellinen rakenne

Limittäin asenntettava moduulien kiinnitystapa sekä kitkaton tuloilmakanava soveltuu nyt entistä isompiin tulisijoihin ja 80 Nm3/h paloilman tuontiin. Tämä vastaa jopa 40kW puun polttotehoa.

Tiivisteelliset moduulien jatkokset ovat jämäkät ja tukevat, jolloin korkeiden huonetilojen asennukset ovat näyttäviä ja helppoja toteuttaa. Tuote tulee korvaamaan AIR-sarjan ratkaisut kokonaisuudessaan vuoden alusta.

Ilmakanava yhdessä suunnitellun eristerakenteen ansiosta minimoi paloilman kitkavastuksen ja eristää piipun pinnan lämpenemisen, jolloin rakenne on erityisen turvallinen. Ilmakanava on suojattu molemmin puolisella teräskuorella, jolloin savupiipussa on 7 seinämäinen rakenne perinteisen 3 seinämäisen rakenteen sijaan.

Isompi savupiippukoko 175/314mm on kehitetty mm. varaavien, isompien ja maksimissaan 40kW teholuokan tulisijojen savupiipuksi, jolloin kanavakoko mahdollistaa 80 Nm3/h paloilman kuljetuksen.

Pienempi savupiippukoko 150/265mm on kehitetty alle 20kW teholuokan tulsijoille, joiden palomisilman tarve on maksimissaan 40 Nm3/h.

Air IN teräspiipun avulla:

 1. Ratkaiset helposti Ympäristöministeriön asetuksen 22 § Tulisijat ja Erillispoistot
  Erityissuunnittelijan on suunniteltava tulisijan ja erillispoistojen käytön vaatima lisäulkoilmavirran saanti siten, että rakennuksen ilmanvaihtojärjestelmä toimii hallitusti ja rakennuksen tai huonetilojen paineet eivät muutu haitallisesti. Ympäristöministeriön asetus 1009/2017.
 2. Tulisija saa raittiin esilämmitetyn korvausilman, joka kuljetetaan palamiselle yli 100°C-asteisena
  Tämä tarkoittaa sitä että tulisija toimii paremmin ja palaa puhtaasti esilämmitetyn paloilman avulla verrattuna siihen että tulisijalle johdettaisiin kylmä pakkasilma suoraan ulkoa takan palamiseen. Kylmä tai kostea pakkasilma saattaa vaurioittaa myös pitkällä aikavälillä tulisijan rakenteita, jolloin esilämmitetty tuloilma pidentään laitteiston käyttöikää.
 3. Tulisijan lämmityskyky tehostuu kun huoneilmaa ei käytetä paloilmaksi
  Suljettu kierto parantaa tulisijan tehokkuutta ja lämmityskykyä, sillä esimerkiksi sähköllä kertaalleen lämmitettyä asunnon huoneilmaa ei käytetä tulisijan paloilmaksi. Huoneilmasta otettu palamisen ilma virtaa lattioita pitkin huoneistoista, ovista ja ikkunoista, joka viilentää huoneistoja ja aiheuttaa vedon tuntua. Suljettu savupiipun kautta otettu paloilma mahdollistaa sen että tulisijan lämpö leviää tasaisesti ympäri asuntoa ja muodostaa miellyttävää säteilylämpöä.
 4. Tulisijasta saadaan täysin suljettu ja muista laitteista riippumaton lämmityslaite
  Tulisijasta saadaan täysin riippumaton, jolla poistat asunnon ilmanvaihtoon, tiiveyteen, koneelliseen tekniikkaan liittyvät yleisimmät ongelmat (kuten liesituulettimen, keskuspölynimurin vastakkainen veto), jotka aiheuttavat asunnossa vastakkaista vetoa. Kun tulisija ei saa paloilmaa riittävästi ja veto on väärän suuntainen, tulisija pölläyttää savua huoneistoon. Air IN savupiipun avulla tulisija toimii omana suljettuna piirinään, lämmittää ja toimii myös sähkökatkojen aikana. Suljettu tulisijan ja savupiipun yhteistoiminta vähentää myös ilmassa leijailevien pienhiukkasten määrää.
 5. Parannat merkittävästi asunnon paloturvallisuutta
  Suomessa syttyy luvattoman paljon tulipaloja tulisijoista ja savupiipuista. AIR savupiipun 7-kerroksinen rakenne, sekä sisäänrakennettu ilmakierto lisää merkittävästi teräspiippujen paloturvallisuutta, sillä ilma huuhtelee rakennetta, jolloin savupiipun pinta viilenee. Tästä syystä myös paloturvaetäisyydet saadaan minimaalisen pieniksi, joka antaa joustavuutta läpivientien suunnittelussa ja asennuksessa.

Härmä Air, harmaair.com, piippulaskuri.fi

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Air IN Härmä Air tuloilmapiippu turvapiippu