MAINOS

Aito kotimainen pyöreä kaakeliuuni vain Warma-Uuneilta

Lämmitys

Tulisijakaakelitehdas Suomessa on harvinaisuus ja täysin ainutlaatuista on, että tehtaassa valmistuu vieläpä pyöreän kaakeliuunin kaakeleita. Uudessakaupungissa Warma-Uunien tehtaalla pyöreitä kaakeliuuneja kuitenkin tehdään! Rungot uuneihin valmistuvat saman yrityksen valimossa Uudenkaupungin Pyhämaassa, joten uusi Aulikki Kakluuni on sekä suunniteltu, että valmistettu Suomessa.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Warma-Uunit Oy valmistaa varaavia elementtirakenteisia takkoja ja puuhelloja vuosikymmenien kokemuksella. Alkuvuosien jälkeen tiilirunko vaihtui elementtirakenteiseksi ja iso askel kohti personaalisempaa ulkomuotoa otettiin vuonna 2005, kun oman keramiikkatehtaan tuotanto käynnistyi.  Pyöreärunkoinen Aulikki -mallisto näki päivänvalon 2019 ja nyt mallisto on täydentynyt muotokaakelikranssein viimeistellyllä Aulikki Kakluunilla.

Kaakeliuunien kysyntä on heilahdellut vuosien mittaan suuresti. Kaakeliuunien kulta-aika oli 1800-luvun lopulla ja 1900-luvun alkupuolella, jolloin tulisijat olivat paitsi elintärkeitä, myös isojen salien statussymboleita. Modernit kaakeliuunit rantautuivat olohuoneisiin 1970-luvulla, mutta uusi vuosituhat toi suoralinjaisemman sisustustyylin tullessaan ja kaakeliuunikysyntä jäi elämään suvantovaihetta. Nyt yhä useampi harkitsee jälleen olohuoneeseensa tulisijojen aatelista – kaakeliuunia!

Kaakelinvalmistus on käsityötä

Uunikaakelien valmistus on pitkä prosessi, jossa lähes kaikki työvaiheet tehdään puhtaasti käsityönä. Valmistuksessa käytetään toki muotteja, mutta jokainen muotti ja jokainen kaakelivalu- ja lasitus tehdään käsin. Warma-Uunien mallistossa on n. 20 muotokaakeliuunia, joten erilaisia muotteja on yli sata. Mikään kone ei voi korvata taitavaa käsiparia monimuotoisessa tuotannossa.

Kaakelitehdasta luotsaa keramiikka-alan muotoilija Kaisa Tuominen. Warma-Uunien yritysetiikkaan kuuluukin vahvasti oman tehtaan ja henkilökunnan resurssien hyödyntäminen ja kasvattaminen. Ja se, mikä teetetään alihankintana, teetetään mahdollisimman lähellä. Kaakelituotantoon soveltuvaa savea ei valitettavasti nosteta Suomen maaperästä, joten raaka-aineita on tilattava sieltä, missä sitä laadukkaasti tuotetaan.

Polttotekniikka, joka säästää luontoa sekä klapisavottaa

Jos laatu ja kotimaisuus onkin tärkeää, on Warma-Uunien ekologisuus yrityksen peruskivi. Yritys on alusta asti kiinnittänyt erityishuomiota tulisijojen toimivuuteen ja ympäristöystävällisyyteen. Vahva osaaminen puhtaasti polttavien tulisijojen kehittämisessä on noteerattu valtakunnallisella tasolla, ja Warma-Uunit Oy on päässyt mukaan useisiin puhtaan puunpolton hankkeisiin.

Asiakaspalaute puuta säästävästä ja tehokkaasta Puupihi-polttotekniikasta on ollut erittäin kannustavaa ja puusta vapautuvat päästöt on todella saatu laboratoriotestienkin perusteella painettua minimiin. Mainittavaa vielä on, että Warma-Uuneissa puut palavat pitkään sekä näyttävästi, joten tunnelmallinen palotapahtuma kruunaa tehokkaan ja tyylikkään tuotteen.

Warma-Uunit Oy, warmauunit.fi

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

kaakeliuuni pönttöuuni uuni Warma-Uunit