MAINOS

Älvsbytalo ei hukkaa energiaa – poistoilmalämpöpumppu lämmittää ja hoitaa ilmanvaihdon

Talo

Poistoilmalämpöpumppu lämmittää koko talon ja käyttöveden energiatehokkaasti ja edullisesti. Lisäksi se pitää sisäilman hyvänä. Älvsbytaloissa poistoilmalämpöpumppu kuuluu talotoimitukseen.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Moderniin tiiviiseen ja energiatehokkaaseen omakotitaloon poistoilmalämpöpumppu on järkevin lämmitysmuoto. Poistoilmalämpöpumppu huolehtii kodin lämmityksestä, ilmanvaihdosta sekä käyttöveden lämmityksestä.

Poistoilmalämpöpumppu kasvattaa suosiotaan uusien omakotitalojen päälämmönlähteenä. Poistoilmalämpöpumppuja asennetaan myös vanhoihin omakotitaloihin. Viime vuonna pientaloihin asennettiin Suomessa 2000 poistoilmalämpöpumppua.

Energia talteen ja ilma vaihtoon

Älvsbytaloissa lämmönjakelu on toteutettu energiatehokkaasti vesikiertoisilla pattereilla. Poistoilmalämpöpumppu pitää huolen, ettei talo tuhlaa energiaa. Se ottaa energian talteen lämpimästä sisäilmasta ennen kuin se puhalletaan ulos, ja siirtää poistoilman lämpöenergiaa vesivaraajan lämmitykseen. Poistoilmalämpöpumppu hyödyntää myös elämisen: ihmisten, eläinten, valaisimien ja sähkölaitteiden tuottaman lämpöenergian. Vuositasolla poistoilman energiasta saadaan hyödynnettyä jopa yli 80 %.

Poistoilmalämpöpumppu on hyvin monipuolinen laite. Se ei pelkästään ota hukkalämpöä talteen ja siirrä sitä lämmitysjärjestelmän käyttöön, vaan toimii myös ilmanvaihtolaitteena. Se siis poistaa sisätiloista käytettyä sisäilmaa ja huolehtii, että sisäilma on aina hyvää.

Tehokas energiansäästäjä

Kaikkiin Älvsbytaloihin kuuluu Niben A+++ -energialuokan F750 -poistoilmalämpöpumppu. Se täyttää jopa 200 neliön suuruisen talon energiatarpeen.

Uudet Älvsbytalot ovat osoittautuneet erittäin energiapiheiksi. Asukkaiden elämäntavat toki vaikuttavat sähkönkulutukseen eivätkä kaikki vuodet ole pakkasiltaan samanlaisia. Suuntaa-antavaksi käy kuitenkin oheinen esimerkki:

Kainuulaisessa vuonna 2014 valmistuneessa yksikerroksisessa Älvsbytalon Päivätär-talomallissa sähkön kokonaisvuosikulutus oli ensimmäisenä vuonna 6886 kWh. Poistoilmalämpöpumpun kulutusmittarilla mitattu osuus oli kokonaiskulutuksesta 4042 kWh/v. Päivättären kerrosala on 134 m2 ja mitattu tiiveysluku q50 = 1,29. Talossa asuva kolmehenkinen perhe lämmittää talvisin taloaan myös polttamalla joka toinen päivä sekapuuta varaavassa tulisijassaan. Huonelämpötila talossa on 21°C.

Pienen energiankulutuksen vuoksi Älvsbytaloissa asuminen on edullista. Nykyisillä keskimääräisillä sähkönhinnoilla (siirtoineen n. 0,12 €/kwh) Kainuun Päivättären koko sähkölasku on jäänyt 827 euroon vuodessa. Keskimäärin sähkölasku oli siis alle 70 euroa kuukaudessa.

Poistoilmalämpöpumppu on vaivaton kodin lämmittäjä. Se ei vaadi asukkailta harrastuneisuutta eikä puuhastelua – vain tuloilmasuodatin tulee muistaa vaihtaa kaksi kertaa vuodessa.

Lisää säästöjä auringosta

Aurinkoenergiaa hyödyntämällä Älvsbytalosta saa vieläkin energiapihimmän. Aurinkosähkö on ilmaista, puhdasta ja uusiutuvaa energiaa. Se pienentää asumisen hiilijalanjälkeä ja vähentää riippuvuutta sähköntuottajista. Suomessa aurinkosähköä voi tuottaa jopa 3000 kWh vuodessa.

Älvsbytaloihin voi valita lisävarusteena NIBEn omakotitaloihin suunnitellun aurinkosähköpaketin. Sen monikiteiset piikennopaneelit on valmistettu erikoislasilla peitetyistä piikristallilevyistä ja tukevat paneelikehykset anodisoidusta alumiinista.

Paneelit ovat täysin huoltovapaita ja suunniteltu kestämään vähintään 25-30 vuotta.

Aurinkosähköä hyödynnetään poistoilmalämpöpumpun sähköntarpeeseen ja jos sähköä vielä riittää, sitä voivat käyttää myös talon muut sähkölaitteet.

Lisätietoja:

Älvsbytalo Oy

www.alvsbytalo.fi 

Älvsbytalo on toimittanut lähes 39 000 taloa Pohjoismaissa asuville perheille, mikä tekee siitä yhden Pohjoismaiden suurimmista talovalmistajista. Yritys tunnetaan erityisesti luotettavuudesta, hyvästä laadusta sekä taloudellisesta vakaudesta. Mallistoon kuuluu 13 valoisaa, avaraa, modernia ja energiatehokasta talomallia. Saat aina valmiiksi asennetun talon perustuksineen markkinoiden parhaaseen hintaan.

Lähde: Mynewsdesk

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Ei liitettyjä avainsanoja.