MAINOS

BioComb Puhdas Katto – tuhoaa katon kasvustot ekologisesti

Talo

Ajan myötä katon pintaan ilmestyy usein sammalta, jäkälää ja levää. Esteettisen haitan lisäksi kasvustot voivat vahingoittaa katon rakennetta, sillä ne imevät itseensä vettä. Pahimmilleen ongelma riistäytyy yöpakkasten myötä, sillä lämpötilanvaihtelut aiheuttavat katossa pakkasrapautumista. Siksi katto kannattaa puhdistaa kesällä hyvissä ajoin ennen syksyn kylmiä säitä. Sokevan ekologinen ja myrkytön BioComb Puhdas Katto poistaa kasvustot ja ehkäisee uusien syntymistä. Suositusta kiinteistönhuoltoaineesta tuodaan myyntiin kesällä uusi vahvempi BioComb Puhdas Katto Extra Strong -tiiviste. Sillä saa puhdistettua entistä suuremman pinta-alan vähemmällä pesuainetonkkien kantamisella. Aine ruiskutetaan katolle matalapaineruiskulla, ja sade huuhtoo lian ja kasvustot ajallaan pois.

Jaa sosiaalisessa mediassa

– Yleisimmät kattojen pintamateriaalit tiili, huopa ja mineriitti ovat kaikki rakenteeltaan huokoisia. Siksi kattoa ei kannata ikinä puhdistaa painepesurilla. Paineen voimasta pinta voi huokoistua lisää, haljeta tai säröillä. Tällöin katolle kertyy likaa, epäpuhtauksia ja jopa vettä, joka imeytyy rapautuneeseen materiaaliin. Kun katon pintaa rikotaan entisestään, mikrobikasvusto ilmestyy siihen entistä terhakkaammin, muistuttaa Sokevan toimitusjohtaja Markku Kärppä.

Kattoon ilmestyneen kasvuston voi tuhota ekologisella ja myrkyttömällä BioComb Puhdas Katto -liuoksella. Se sopii tiili-, mineriitti-, huopa- ja peltikattojen puhdistamiseen ja antaa pitkäaikaista suojaa katon pinnalle. Eloksoitu alumiini voi muuttua aineen vaikutuksesta läikikkääksi, joten sille käsittelyä ei suositella.

– Kun pientalon katon puhdistaa itse, voi säästää tuhansia euroja ja ennaltaehkäistä remontin tarvetta. Keskikokoisen omakotitalon katon eli 200 neliön puhdistus BioCombilla maksaa välineineen noin 200 euroa. Puhdistus kannattaa yleensä tehdä 4–5 vuoden välein, joissain kohteissa voi riittää uusintakäsittely jopa 10 vuoden välein. Puhdistus ja suojaaminen lisäävät katon elinikää merkittävästi, mutta itse puhdistuskäsittely vie vain muutamia tunteja, Kärppä kertoo.

kattotiilet_ennen_ja_jalkeen_kasittelyn

Riittoisampi aine, vähemmän kantamista

BioComb Puhdas Katto on käytössä tehokkaaksi todettu apu kattojen puhdistukseen, sillä se on Sokevan ylivoimaisesti myydyin tuote Suomessa. Suositusta liuoksesta tuodaan kesällä myyntiin uusi, entistä vahvempi versio BioComb Puhdas Katto Extra Strong. Aiempaa pienempi neljän litran pakkaus riittää jopa 150 neliön puhdistuskäsittelyyn. Laimennussuhde on 1 osa BioCombia, 5 osaa vettä. Aiempaan verrattuna tiiviste on vahvempaa ja riittoisampaa, joten katon käsittely onnistuu nyt vähemmällä puhdistusaineen kantamisella.

biocomb_puhdas_katto_puhdistuskasittelya_katolla

Levitä ja jätä loput luonnon hoidettavaksi

Ensin katto puhdistetaan harjaamalla irtoroskista ja helposti irtoavista kasvustoista. Sen jälkeen laimennettu BioComb Puhdas Katto -liuos levitetään katolle matalapaineruiskulla, sienellä tai siveltimellä. Luonto hoitaa loput: liuos tappaa mikrobikasvustot kahdessa tunnissa, ja irtoavat ainekset häviävät katolta sateen ja tuulen mukana omia aikojaan. Huuhtoutuva aines on myrkytöntä, eikä se vahingoita istutuksia tai nurmikkoa. Lopullinen puhdistuminen voi kestää jopa kaksi vuotta yhden käsittelyn jälkeen. Kuolleen kasvuston voi halutessaan myös huuhdella pois seuraavana päivänä, mutta pitkäkestoisemman suojan saa, kun aineen jättää rakenteisiin. Vaikuttava aine on N-alkylbensyldimetylammoniumkloridi, jonka ansiosta liuos sisältää myös lahonsuoja-aineen.

– Vanhoja kattoja kannattaa erityisesti puhdistaa BioCombilla, sillä huokoinen pinta imee itseensä enemmän suojausainetta, joka ehkäisee tehokkaasti uuden kasvuston syntymistä. Tärkeää on, että kasvusto on kuivaa kun työhön ryhdytään. Näin BioComb pääsee tuhoamaan kasvuston tehokkaasti. Siksi puhdistusta ei kannata aloittaa märällä kelillä tai sateen uhatessa. Päivän kuiva aika ennen käsittelyä ja muutama tunti sen jälkeen riittää, Kärppä vinkkaa.

biocomb_puhdas_katto_extra_strong_tuotepakkaus_4l

Tuotetiedot:

BioComb Puhdas Katto Extra Strong, 4 litran tiivistepakkaus, hinta 49,90 euroa

Jälleenmyynti:

Hyvin varustetut rauta- ja maalikaupat

Lisätietoja:

Sokeva Oy

www.sokeva.fi

puh. 020 775 6921

Sokeva Oy:n laaja pintavalikoima kattaa maalaustarvikkeet ja erilaisten pintojen puhdistus- ja käsittelyaineet. Vuonna 1997 yhtiöitetyn Sokeva Oy:n osakekannan omistaa Näkövammaisten Keskusliitto ry.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Ei liitettyjä avainsanoja.