MAINOS

Contura Style – suosittu takka saa uudet kaarevat mallit

Lämmitys

Kolmilasisten Contura 556 Style -takkojen puhtaan pyöreät muodot ja sirot mittasuhteet täydentävät saumattomasti modernia sisustustyyliä. Kevyt takka voidaan asentaa myös hormilliseen kerrostaloasuntoon.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Contura on Suomessa vielä varsin tuore takkamerkki, mutta Ruotsissa tyylikkäät smoolantilaiset kamiinat ovat pitkäaikaisia kansansuosikkeja. Contura on Ruotsissa markkinajohtaja takkatuotteissa, ja sen kiertoilmatakkoja myydään ympäri Eurooppaa. Suosituimmasta 500-sarjasta on nyt julkaistu uusi moderni 500 Style -mallisto, jossa ulkonäköä ja teknisiä ominaisuuksia on parannettu entisestään.

Contura 556 Style -sarjaan kuuluu neljä erilaista kiertoilmatakkaa, joiden suuri lasiluukku ja sivulasit antavat avaran, lähes 180 asteen näkymän tuleen. Takkojen pyöreää muotoa korostaa kaareva eduslaatta, jonka materiaaliksi voi valita joko lasin tai pellin. Kuoren sävy- ja pintavaihtoehtoja on neljä: kiiltävä valkoinen metallikuori, matta musta tai harmaa metallikuori sekä vuolukiviverhoilu, joka luonnostaan varaa lämpöä. Tulipesän alla on vakiona avonainen halkotila, johon saa lisävarusteena sivulle avautuvan luukun.

Takan päällykseen voi valita joko valurauta-, lasi- tai vuolukivikannen. Kannen keskelle voi asentaa lisävarusteeksi kätevän lämpölevyn, jolla onnistuu teepannullisen kiehauttaminen tai ruoan lämmittäminen esimerkiksi sähkökatkoksen aikana.

Harmaan ja mustan 556 Style -takkamallin ja vuolukivipintaisen 556T Style -mallin luukut valmistetaan valuraudasta. Materiaalina valuraudalla on ollut pitkään tärkeä rooli ruotsalaisissa kodeissa, erityisesti lämmityksessä ja ruoanlaitossa. Se kestää suurten lämmönvaihteluiden aiheuttamat rasitukset muotoaan menettämättä. Valkoisessa ja mustassa 556G Style -mallissa luukku on valmistettu kiiltäväpintaisesta lasista, mikä tuo keveyttä takan ilmeeseen. Luukun toimintoihin kuuluu pysäytin, joka pitää luukun avattuna tulen hoitamisen ja takan puhdistuksen ajan. Pidennetty kahva ja pellin nuppi on valmistettu kuumenemattomasta materiaalista.

Nokeentumattomat lasit säilyttävät esteettömän näkymän tuleen

Luukun alapuolella on vipu, jolla palamisilman määrää ja tulen voimakkuutta voi säätää. Lasit pysyvät puhtaina Clean Burning System -tekniikan avulla, jossa palamisilma kuumenee korkeaan lämpötilaan ja se ohjataan lasin sisäpintaan. Tämä estää lasin nokeentumisen. Contura-takat polttavat puut tehokkaasti ja puhtaasti. Myös takkojen valmistuksessa panostetaan ympäristön resurssien säästämiseen. Siksi niille on myönnetty arvostettu Joutsenmerkki.

Takalla tuotettu lämpö vähentää asunnon päälämmönlähteen kuormitusta, mikä tuo säästöjä kodin lämmityskuluihin. Contura 556 Style -sarjan takoissa hyötysuhde on 80 prosenttia, eli ne pystyvät hyödyntämään 80 prosenttia polttopuun sisältämästä energiasta lämpöenergian tuottamiseen. Takan teho riittää jopa 120 neliömetrin kokoisen tilan lämmitykseen.

Kiertoilmatakoissa viileää huoneilmaa imetään alakautta takkaan, jossa se lämpiää ja nousee ylöspäin. Lämmintä ilmaa virtaa huoneeseen takan päällä olevan säleikön kautta jo muutaman minuutin kuluttua. Näin tilan saa lämmitettyä nopeasti. Contura 556 Style -takan paino on vain noin 100 kiloa, lasiluukkuisen 556G Style -mallin 104 kiloa ja vuolukiviverhoillun 556T Style – mallin 175 kiloa, joten sellaisen voi turvallisesti asentaa myös ylempiin asuinkerroksiin.

Tuotetiedot:

  • Contura 556 Style -takka harmaa tai musta, valurautaluukku, hinta alkaen 2192 euroa, paino n. 100 kg
  • Contura 556G Style -takka valkoinen tai musta, lasiluukku, hinta alkaen 2290 euroa, paino n. 104 kg
    • Mitat (556 ja 556G Style): korkeus 1066 mm, leveys 495 mm, syvyys 440 mm
  • Contura 556T Style -takka vuolukiviverhoilulla, musta tai harmaa valurautaluukku, hinta alkaen 2795 euroa
    • Mitat: korkeus 1083 mm, leveys 542 mm, syvyys 440 mm, paino n. 175 kg

Jälleenmyynti:

Hyvin varustetut erikoistakkaliikkeet

Katso lähin jälleenmyyjäsi täältä >

Lisätietoja:

Contura-takat

www.contura.eu

puh. 0207 919 510

Contura on markkinajohtaja Ruotsissa takkatuotteiden alalla ja yksi Euroopan johtavia takkavalmistajia. Contura kuuluu pörssinoteeratun NIBE-konsernin NIBE Stoves -toimialaan. Konserni työllistää noin 8 000 henkilöä ja sen liikevaihto on noin miljardi euroa. Contura-takat valmistetaan Markarydissä Smoolannissa.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Ei liitettyjä avainsanoja.