MAINOS

Conturan kiertoilmatakka lämmittää mökin vauhdikkaasti

Lämmitys

Mökkikauden alkaessa ja viileinä kesäpäivinä useimmilla mökeillä kaivataan lisälämpöä. Conturan kiertoilmatakoilla asuintilat saa nopeasti lämpimäksi. Lämmöntulon vauhtia voi säädellä takan päällä olevan kiertoilmasäleikön avulla, jotta sisällä ei tule liian kuuma. Contura esitteli Oma Koti -messuilla vuoden 2016 uutuustakkansa. Uusien sivulasittomien Contura-takkojen etuna on, että ne on helppo sijoittaa nurkkaan, jolloin tilaa tarvitaan vain vähän. Sisätilojen lisäksi ne sopivat erinomaisesti myös katettujen terassien lämmönlähteiksi.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Contura 870 kiertoilmatakka – Superellipsi pilarin päällä

Superellipsin muodossa yhdistyvät harmonisesti pyöreän ja suorakaiteen piirteet. Muodon kehitti ja teki tunnetuksi tanskalainen ajattelija ja muotoilija Piet Hein 1950- ja 60-lukujen vaihteessa. Muoto soveltuu ihanteellisesti sisustukseen. Conturan kevään 2016 uutuus on superellipsin muotoinen Contura 870 kiertoilmatakka, jonka tulipesään avautuu suuri luukku. Uusi sivulasiton malli on helppo sijoittaa nurkkaan.

– Conturan takat sopivat hyvin myös katetuille terasseille tuomaan lämpöä ja tunnelmaa. Pilarin päällä seisovan 870-takan voi asentaa pyörivän kääntölevyn päälle, joten tulipesän luukun saa käännettyä haluttuun suuntaan, kertoo Conturan Suomen maajohtaja Janne Kaakinen.

Takan kuoreen voi valita joko harmaalla tai mustalla maalatun teräksen. Takan kanteen vaihtoehtoina ovat valurauta, lamelli tai vuolukivi, sekä lamellikansi, jonka ylin kerros on ruostumatonta terästä. Mustaan malliin on saatavana lisäksi lasikansi. Mitoiltaan malli on Conturan pienin: 106 senttimetrin korkuinen, 46 senttimetrin levyinen ja 36 senttimetrin syvyinen. Kevyen takan paino on vain 71,5 kiloa, joten sen voi huoletta asentaa ylempiin asuinkerroksiin. Pienellä voimanpesällä voi lämmittää jopa 90 neliömetrin suuruisia tiloja, ja sen hyötysuhde on 82 prosenttia.

contura_596G_style

Contura 510G Style ja 596G Style – perusmallit valahtavat valkoisiksi

Rakastetuista 510- ja 596-perusmalleista tuodaan myyntiin keväällä 2016 raikkaan valkoiset versiot. Reilunkokoinen lasiluukku päästää paljon valoa ja lämpöä huoneeseen. Luukun kahva on muotoiltu huomaamattomasti niin, että se sulautuu saumattomasti takan etuosaan. Kahva on valmistettu kuumenemattomasta materiaalista. Takan eduslaattaa on saatavana lasisena ja teräksisenä. Sen kaarevuus korostaa takan pyöreää muotoa.

Takkojen kuori on valmistettu valkoiseksi maalatusta teräksestä. Tulipesän alla on säilytystila takkapuille. Matalammassa 510G Style -mallissa puutilan eteen voi halutessaan asentaa lisävarusteena saatavan oven, jolloin klapit jäävät piiloon takan kuoren sisään. Korkeammassa 596G Style -mallissa puutila on kookkaampi, ja sen ovi kuuluu takkaan vakiovarusteena.

510G Style -takassa kannen materiaalivaihtoehdot ovat lasi ja valurauta. Kannen keskelle voi hankkia kätevän lämpölevyn, jossa voi kiehauttaa teevedet ja lämmittää ruoan esimerkiksi sähkökatkon sattuessa. Sivulasiton takka on helppo sijoittaa nurkaan. Korkeammassa 596G Style -mallissa puolestaan lisää tulinäkymää antavat lasiluukun molemmin puolin olevat sivulasit. Takan kansi on valkoiseksi maalattua valurautaa. Jos lämmitystehoa halutaan kasvattaa, 596G Style -takkaan voi hankkia lisävarusteeksi oliviinikivestä valmistetun powerstone-lämpömakasiinin, joka asennetaan piiloon takan yläosaan. Powerstone sitoo tehokkaasti lämpöä sekä luovuttaa sitä tasaisesti ja pitkään.

Molempien mallien hyötysuhde on 80 prosenttia, ja niillä voi lämmittää jopa 120 neliömetrin kokoista tilaa. Molemmat takkamallit voi asentaa pyörivän kääntölevyn päälle, jos tulinäkymää halutaan välillä kääntää eri suuntiin avarammassa tilassa.

Tuotetiedot:

contura_870-1

  • Contura 870, kuori: harmaaksi tai mustaksi maalattu teräs, paino 71,5 kg, hinta alkaen: 1590 €
    • Mitat: korkeus 1060 mm, leveys 460 mm, syvyys 360 mm, hyötysuhde 82 %, teho 3–6 kW

contura_510G_style-1

  • Contura 510G Style, kuori: valkoiseksi maalattu teräs, paino 105 kg, hinta alkaen: 1890 €
    • Mitat: korkeus 1066 mm, leveys 495 mm, syvyys 440 mm, hyötysuhde 80 %, teho 3–7 kW

contura_596G_style-1

  • Contura 596G Style, kuori: valkoiseksi maalattu teräs, paino 136 kg, hinta alkaen: 2550 €
    • Mitat: korkeus 1529 mm, leveys 495 mm, syvyys 440 mm, hyötysuhde 80 %, teho 3–7 kW

Lisätietoja:

Contura-takat

puh. 0207 919 510

www.contura.eu

Jälleenmyynti:

Hyvin varustetut erikoistakkaliikkeet >

Contura on markkinajohtaja Ruotsissa takkatuotteiden alalla ja yksi Euroopan johtavia takkavalmistajia. Contura kuuluu pörssinoteeratun NIBE-konsernin NIBE Stoves -toimialaan. Konserni työllistää yli 10 000 henkilöä. Contura-takat valmistetaan Markarydissä Smoolannissa.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Ei liitettyjä avainsanoja.