Ei enää raitoja! Vaahtomuovinen MicMag-kraateritela uudistaa kalustemaalauksen työtavan

Talo

Perinteisesti vaahtomuovitelaa on käytetty siveltimellä tai maalaustelalla levitetyn maalin viimeistelyyn, sillä se ei ime itseensä yhtään maalia. Sokeva tuo kalustemaalaukseen uudenlaisen MicMag-vaahtomuovitelan, jolla maalin pystyy sekä levittämään että viimeistelemään yhdellä välineellä. Valmistusvaiheessa materiaaliin tehdään erittäin pieniä mikrokraatereita, jotka imevät sisäänsä maalia. Siksi tela nostaa ylimääräisen maalin pois pinnalta, mitä vaahtomuovitelat eivät ole aiemmin pystyneet tekemään. Näin työ sujuu helpommin ja pinnasta tulee saman tien peilimäisen sileä.Mikrokraaterien valmistustapa on patentoitu.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Sokevan uudella MicMag-vaahtomuovitelalla huonekalut, ovet ja muut sileät pinnat voi maalata kerralla valmiiksi yhdellä välineellä. Aiemmin maali on levitetty ensin siveltimellä tai maalaustelalla, ja lopuksi silotettu vaahtomuovitelalla, jotta pintaan ei jäisi siveltimen jälkiä tai telan raitoja.

– Aikaisemmat vaahtomuovitelat eivät imeneet yhtään maalia itseensä. Siksi niitä ei ole voinut käyttää maalin levittämiseen, vaan ainoastaan pinnan silottamiseen. MicMag-telan vaahtomuoviin on valmistusvaiheessa tehty erittäin pieniä mikrokraatereita, jotka imaisevat itseensä maalia. Sen takia tela nostaa pinnalle kerralla enemmän maalia, luovuttaa sitä tasaisemmin ja poimii ylimääräisen maalin telatessa pois. Tämä nopeuttaa koko maalausprojektia, toteaa Sokevan toimitusjohtaja Markku Kärppä.

Telan molemmissa päissä kulkee ympyränmallinen ura, joka antaa vaahtomuovin reunan taipua esimerkiksi huonekalujen nurkissa. Periksi antavat urat estävät myös telan reunoista tavallisesti viimeistelyvaiheessa syntyvät raidat. MicMag-kraateritela jättää maalatessa peilimäisen sileän pinnan. Leveydeltään 10 senttimetrin mittainen tela kiinnitetään pientelanvarteen maalauksen ajaksi.

– MicMag-vaahtomuovitelaa voi käyttää kaikkien kaluste- ja sisustusmaalien kanssa. Puhdistukseen kannattaa käyttää BioComb Pensselipesua, joka sopii sekä vesi- ja tärpättiohenteisten maalien pesemiseen. Huolellinen puhdistus auttaa maalausvälineitä säilymään pidempään käyttökunnossa. Maalausvälineet eivät ole kertakäyttötavaraa, Kärppä muistuttaa. 

Tuotetiedot:

  • Sokevan MicMag-kraateritela, vaahtomuovia, leveys: 10 cm, hinta noin 8 € / 1 kpl pakkaus (ei sisällä pientelanvartta)
  • Sokevan pientelanvarsi, hinta: 3,90 €
  • BioComb Pensselipesu, 1 litran pakkaus: hinta 13,90 €, 5 litran pakkaus: hinta 48,90 €

Jälleenmyynti:

Hyvin varustetut rauta- ja maalikaupat

Lisätietoja:

Sokeva Oy

puh. 020 775 6921

www.sokeva.fi

Sokeva Oy:n laaja pintavalikoima kattaa maalaustarvikkeet ja erilaisten pintojen puhdistus- ja käsittelyaineet. Vuonna 1997 yhtiöitetyn Sokeva Oy:n osakekannan omistaa Näkövammaisten Keskusliitto ry.

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

maalari maalata maalauksen pohjatyöt maalaus maalausohje maalitela sisämaalaus tela


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: