Energiatehokas kattolämmitys ja -jäähdytys Uponor Varicool -kattopaneeleilla

LämmitysTalo

Energiatehokkaat, helposti asennettavat lämmitys- ja jäähdytyspaneelit varmistavat huonetiloihin tasaisen lämmön ja täysin vedottoman jäähdytyksen. Alakattoratkaisut soveltuvat erityisesti tiloihin, joissa järjestelmän on reagoitava nopeasti lämpötilakuormitukseen.

Jaa sosiaalisessa mediassa

↑ Varicool-paneelijärjestelmän asennus on helppoa ja nopeaa.

Uponorin uusilla Varicool-kattopaneeleilla energiatehokas kattolämmitys ja -jäähdytys voidaan toteuttaa miltei mihin tilaan hyvänsä.

Vesikiertoinen Varicool-kattojärjestelmä toimii säteilyperiaatteella. Kattopaneelien säteilypinnat eivät lämmitä tai jäähdytä suoraan huoneilmaa vaan pintoja, joihin säteily osuu. Osa kattopaneelien tuottamasta lämmöstä siirtyy konvektion välittämänä huoneilmaan, mutta suurin osa lämmittää säteilynä huoneen kiinteitä pintoja. Säteilyn lämmittämät pinnat luovuttavat lämpöään viileämpiin paikkoihin, ja konvektion lämmittämä ilma kiertää sen verran, että koko huonetila lämpiää, vaikkei suora säteily joka paikkaan ylläkään.

Säteilylämmitys ja -jäähdytys soveltuu etenkin tiloihin, joissa lämpötilakuormitukseen on reagoitava nopeasti. Järjestelmä on erinomainen ratkaisu tilojen jäähdytykseen ja lämmitykseen muun muassa toimistorakennuksissa, hotelleissa, konferenssitiloissa ja sairaaloissa.

– Noin puolet uusista toimistorakennuksista lämmitetään ja jäähdytetään kattopaneeleilla. Myös saneerauskohteisiin valitaan yhä useammin kattolämmitys ja -jäähdytys, tuotepäällikkö Jouni Laurikainen Uponorilta toteaa.

– Varicool soveltuu hyvin myös asuinhuoneistoihin, jolloin lämmitys- tai jäähdytyslevyt kiinnitetään suoraan väli- tai yläpohjaan. Tällä tavoin asennettu järjestelmä vie huonekorkeudesta vain muutaman sentin.

– Erityisen hyvä asennuskohde on nykyaikainen matalaenergiatalo, Laurikainen mainitsee.

Helppo ja nopea asennus

Varicool-järjestelmän merkittävä etu vesikiertoiseen patterilämmitykseen verrattuna on se, että alakatossa kulkevaan putkistoon voidaan ajaa sekä lämmintä että kylmää vettä. Koska putkiston pinta-ala on suuri, veden lämpötila voidaan sekä lämmityksessä että jäähdytyksessä pitää varsin maltillisena.

– Järjestelmässä voidaan käyttää useita eri lämmönlähteitä. Se soveltuu erinomaisesti esimerkiksi uusiutuvien energianlähteiden kuten maalämmön hyödyntämiseen.

Puhallinkonvektoriin verrattuna järjestelmän ehdoton etu on vedottomuus.

– Järjestelmä on hiljainen ja varmistaa tiloihin täysin vedottoman jäähdytyksen.

Varicool-järjestelmä voidaan toteuttaa useilla eri tavoilla, esimerkiksi vapaana  kattoasennuksena, alakattointegraationa, kaseteilla tai yhtenäisillä kipsilevyillä.

– Monista muista järjestelmistä poiketen Varicool-järjestelmä voidaan integroida eri alakattovalmistajien tuotteisiin, Laurikainen huomauttaa.

Laakean kattopinnan lisäksi monet Varicool-sovellukset voidaan asentaa myös muotoiltuihin alakattoihin.

Paneelijärjestelmän asentaminen on helppoa ja nopeaa.

– Esimerkiksi kattoliikkeen ja putkiasentajan yhteistyöllä valmista tulee nopeasti ja kustannustehokkaasti. Aluksi tehdään putkilinjat ja sähköasennukset. Tämän jälkeen kattoliike tekee alakattorungon. Lopuksi putkiasentaja asentaa ja kytkee paneelit.

Lisätietoja:

Uponor Suomi Oy

www.uponor.com

Lähde: ePressi.com, kuva: Ilkka Ranta-aho

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

kattolämmitys kattopaneeli kattoviilennys lämmitys uponor


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: