MAINOS

Euroopan ensimmäinen SawStop-AIM-teknologialla varustettu, kannettava pöytäsaha

Talo

Miten innovatiivinen pöytäsaha tekee keittiökalusteiden ja huonekalujen valmistajan jokapäiväisestä työstä entistä turvallisempaa? Festool on varustanut TKS 80 -pöytäsahan innovatiivisella SawStop-AIM-teknologialla. Se on Euroopan ensimmäisen kannettava pöytäsaha, joka pysäyttää sahanterän vain sekunnin murto-osassa ja vetää terän työtason alle heti kun kädet tai sormet tulevat liian lähelle terää. Tämä vähentää vakavien käsivammojen riskiä.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Ideat syntyvät päässä ja ne toteutetaan käsien ja sormien avulla – puusepät ovat tuottavia tekijöitä, mutta altistuvat työssään lukuisille vaaroille. Koska työntekijän sormet ovat korvaamattomia, juuri tätä pääomaa on suojattava erityisen huolellisesti. Siksi Festool on varustanut TKS 80:n innovatiivisella SawStop-AIM-teknologialla. Se on Euroopan ensimmäisen kannettava pöytäsaha, joka pysäyttää sahanterän vain sekunnin murto-osassa ja vetää terän työtason alle heti kun kädet tai sormet tulevat liian lähelle terää. Tämä vähentää vakavien käsivammojen riskiä.

Markus Michalskin työ vaatii suurta tarkkuutta: hän on keittiökalusteiden ja huonekalujen valmistaja Lichtenwaldissa sijaitsevassa Raumdynamik-puuseppäyrityksessä, jossa hänen päivittäisiä töitään ovat esimerkiksi määrämittaisten puuosien sahaus ja listojen millintarkka katkaisu. Hänen on aina käytettävä töissään kaikkia viittä aistiaan ja kymmenentä sormeaan. Ne ovat hänen arvokkain pääomansa, jonka avulla hän luo huippuluokan työtuloksia. Pienikin tarkkaamattomuus tai huomion kääntäminen toisaalle voi johtaa kohtalokkaisiin seurauksiin. Tällöin kädet ja sormet ovat erityisessä vaarassa. Mutta etenkin peukalo, joka on liikkuvin ja vahvin sormi työkappaleiden ohjaamiseen ja pitämiseen, on yleensä lähimpänä vaarallista sahanterää.

Työkaluasiantuntija Festool on tiedostanut tämän vaaran ja ryhtynyt vaadittaviin toimenpiteisiin. 

– Se on miellyttävä tunne, kun tietää, että vakavassa tilanteessa tämä ratkaisu suojaa sormia, kertoo Markus Michalski, joka arvostaa suuresti yrityksen kehittämää SawStop-AIM-teknologiaa.

Festool TKS 80 on Euroopan ensimmäinen kannettava pöytäsaha, joka on varustettu tällä teknologialla. 

– Toiminnon laukaisee kapasitiivinen anturi. Kun se rekisteröi terän kosketuksen ihmisen ihoon, se laukaisee patruunan, joka painaa alumiinilohkon jousivoimalla sahanterää vasten – ja pysäyttää sahan välittömästi, selostaa Festoolin tuotekehittäjä Andreas Sdrzallek.

Paras mahdollinen suojaus ja tarkkuus

TKS 80:n turvatoiminto pysäyttää terän alle viidessä millisekunnissa. SawStop-AIM-teknologia vähentää vakavien käsivammojen riskiä. Tämä on merkittävä panos entistä parempaan työturvallisuuteen puuseppä- ja rakennusalalla.

– Monet yritykset huolehtivat esimerkillisesti työturvallisuudesta. Mutta silti tehtävää on vielä paljon, korostaa Prof. Dr.-Ing. Marco Einhaus, BG BAU:n talonrakennusosaston johtaja.

Lisäksi turvallisuutta ja taloudellisuutta punnitaan usein vastakkaisina tekijöinä, mutta loppujen lopuksi niitä voidaan aina soveltaa yhdessä. Festoolin TKS 80 on paitsi entistä paremman turvallisuuden synonyymi, myös erinomaisen tarkkuuden esikuva.

– TKS 80 -sahalla voi tehdä erittäin tarkkoja jiirejä. Se on kätevä ja siksi aina mukana kaikilla työmailla, kertoo Daniel Knoblauch, joka hänkin on puuseppä Raumdynamik-yhtiössä Lichtenwaldissa. 

Turvallisuusjärjestelmä ei kuitenkaan missään tapauksessa voi korvata tarkkaa keskittymistä ja huolellisuutta työssä.

– SawStop-AIM-teknologia toimii ennemminkin viimeisenä keinona käyttäjien suojaamiseksi työtapaturmilta, Andreas Sdrzallek selittää.

Festool Suomi Oy, festool.fi

Festool Suomi Oy on tuonut maahan Festool-sähkötyökaluja vuodesta 1986 alkaen. Huolehdimme vastuullisesti laadukkaiden työkalujen parissa työskentelevien ammattilaisten työkalutarpeista puu-, maalaus- ja rakennusalalla. Tavoitteenamme on helpottaa monien ammattilaisten päivittäisiä työrutiineja sekä kasvattaa Festool-tuotemerkin tunnettuutta ja brändiarvoa kotimaisilla markkinoilla. Vastuullamme on tuotteidemme laatu, käyttäjäystävällisyys, palvelutaso sekä laadukas ja sujuva työskentely.

Lähde: ePressi.com

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Festool pöytäsaha