Hio jokainen reuna helposti uudella Festool-reunahiomakoneella

Talo

Uusi Festool-reunahiomakone on jokaisen reunan työstöön sopiva reunahiomakone. Aivan sama onko reuna sahattu, jyrsitty, raakapuuta tai maalattu, Festool-reunahiomakone on kehitetty reunojen mahdollisimman helppoa ja tehokasta hiontaa varten.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Tuttuja asioita jokaiselle ammattilaiselle: vaivalloinen ja aikaa vievä hiominen hiomapalalla, puhkihiottu pinta tai jopa reunojen uusiminen. Epämiellyttävä tehtävä, josta ei tienaa lähes mitään. Jokainen reuna on erilainen: se voi olla esimerkiksi sahattu, jyrsitty, raakapuinen tai maalattu. Reunojen mahdollisimman helppoa ja tehokasta hiontaa varten Festool tuo syyskuussa 2020 markkinoille mukana kuljetettavan reunahiomakoneen.

– Uuden reunahiomakoneemme ansiosta voit vihdoinkin sanoa hyvästit käsinhionnalle. Monet hiovat reunat käsihiomapalalla, mikä on kylläkin halpaa, mutta aikaavievää, pölyistä ja virhealtista, kuvaa Festoolin tuotepäällikkö Simon Gröger.

Suurissa yrityksissä on yleensä karkeahiontaan soveltuvat kiinteäasenteiset reunahiomakoneet tai automaattiset työstökoneet. Niillä reunat saa hiottua nopeasti ja taloudellisesti. Tämä on kannattavaa suurten sarjojen ja erien yhteydessä, mutta ne ovat kalliita hankinta- ja käyttökustannuksiltaan. Kiinteäasenteiset laitteet eivät juurikaan sovi pienosille, pienille sarjoille eikä hienohiontaan / maalipintojen työstöön.

– Tähän asti reunat on voinut hioa manuaalisesti epäkesko-, nauha- tai tasohiomakoneella. Niitä täytyy kuitenkin osata käyttää taitavasti, sillä jos kone pääsee kallistumaan tahattomasti, pinta voi puhjeta tai reuna pyöristyä voimakkaan hiontateho takia. Tällöin syntyy yleensä paljon jälkitöitä, kuten pohjustamista tai paklaamista, kertoo Simon Gröger.

Ratkaisu: mukana kuljetettava reunahiomakone kaikille reunoille

Uusi reunahiomakone soveltuu erinomaisesti massiviipuun hiontaan sekä maali-/tasoitepintojen välihiontaan – kaikkiin reunojen viimeistelytöihin ja erilaisten pintojen ja päällysteiden poistoon. Uusi hiomakone tarjoaa käsinhiontaa vastaavan ohjattavuuden. Se on kuitenkin huomattavasti sitä nopeampi, koska reunahiomakone toimii moottorivoimalla ja vähentää hiomavirheiden vaaraa. Reunahiomakone on kokoalaisesti reunaa vasten ja takaa laadukkaan hiontatuloksen.

– Kehitimme uuden reunahiomakoneen sellaiseksi, ettei se kallistu alustalla ja eikä hio siten pintaa puhki. Käsihiomapalalla tehtävään reunahiontaan verrattuna saat säästettyä aikaa jopa 50 %: Avaa uusi Systainer³, ota reunahiomakone salkusta ulos, aseta se reunaa vasten ja aloita hiota – nopeasti, tehokkaasti ja virheittä, selostaa tuotepäällikkö Gröger.

Reunahiomakoneella voi hioa kaiken tyyppisiä reunoja – reunan ulkonäöstä riippumatta: suora tai kaareva, käsittelemätön tai maalattu, suorakulmainen tai viisto (43-92°), pieni, suuri tai erittäin suuri työkappale, ohut tai leveä reuna (5-60 mm) – uudella reunahiomakoneella pystyt hiomaan kaikki reunat huipputarkasti. Sillä on mahdollista hioa jopa ulkopyöristykset (esimerkiksi pyöreän ruokapöydän reunoissa) ja sisänurkat.

Loppuun asti ajateltu – pienintäkin yksityiskohtaa myöten

Uuden reunahiomakoneen monipuoliset käyttömahdollisuudet ovat myös sen kulmasäätimen ansiota. Sen avulla voit asettaa ja lukita haluamasi kulman työkaluitta. Suurinta tarkkuutta varten koneessa on kulmanäyttö, joka on mahdollista kalibroida.

– Olemme varustaneet uuden reunahiomakoneen kahdella erilaisella hionnan säätöasennolla: Hard-tilassa – asento esihiontaa varten – reuna hiotaan säädetyn kulman mukaan. Soft-tilassa – asento välihiontaa varten – reunahiomakone säätyy tarkasti hiotavan pinnan mukaan, kuvaa Gröger.

Tämän avulla vältetään myös maali- ja tasoitepintojen puhkihiominen. Festool on toteuttanut uusia ideoita myös työkappaleen suojaamiseksi: Liukulevyn liukupinnoitteen voi vaihtaa työstettävän pinnan mukaan helposti ja nopeasti – veluuri herkille alustoille ja muovi kaikille muille pinnoille. Jopa maalatut työkappaleet saa hiottua luotettavasti ja kätevästi – optimaalisesti ja toistotarkasti.

Pölytön hionta: suojaa pintaa ja keuhkoja

Festool aloitti jo kauan sitten terveydensuojelun huomioinnin kaikkien uusien työkalujen kehitystyössä. Siksi on itsestään selvää, että pölytön työskentely onnistuu myös uuden reunahiomakoneemme kanssa: pölynpoiston voi tehdä joko laitteen oman pölypussin tai järjestelmäimurin kanssa.

Uusi reunahiomakone tulee kauppoihin syyskuussa 2020 yhteispakettina ES-ETSC 125 Li 3,1, joka sisältää kompaktin kokoisen akkuhiomakoneen ETSC 125 Li 3,1 ja uuden pöytätelineen AH-ES-ETS/ETSC uudessa Systainer³-salkussa, tai yhteispakettina ES-ETS 125 REQ, joka sisältää verkkovirtakäyttöisen version ETS 125 REQ ja uuden pöytätelineen AH-ES-ETS/ETSC niin ikään uudessa Systainer³-salkussa. Niille asiakkaille, joilla on jo ETS 125: riippumatta siitä, onko kyse verkkovirtakäyttöisestä versiosta ETS 125 REQ tai akkukäyttöisestä kompaktin kokoisesta hiomakoneesta ETSC 125 Li 3,1 – voit varustaa hiomakoneesi (vuosimallista 2016 lähtien) uudella pöytätelineellä AH-ES-ETS/ETSC reunahiomakoneeksi.

Tekniset tiedot                                                              ES-ETSC                              ES-ETS

Akun jännite                                                                    18 V                                   —                                                             

Akun kapasiteetti                                                             3,1 Ah                                —

Verkkovirtakäyttöisen version tehontarve   —                                                              250 W

Epäkeskoliikkeen kierrosluku                                           6.000-10.000min-1              6.000-12.000min-1
Hiomaisku                                                                     2 mm                                  2 mm

Kulmasäätö                                                                   43-92°                                43-92°          

Reunankorkeus                                                              5-60 mm                             5-60 mm

Vaihdettava hiomalautanen ø                                          125 mm                               125 mm                             

Pölynpoiston liitäntä ø                                                    27 mm                                 27 mm

Paino LiIon-akulla                                                          1,4 kg                                   —

Verkkovirtakäyttöisen version paino                                 —                                       1,2 kg

festool.fi

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

Festool hioa hiomakone hiontapöly kulmahiomakone


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: