MAINOS

HormiProffa Lämpöhormi – rahaa säästävä lämmöntalteenottoratkaisu

Lämmitys

Sähkön hinnan noustessa ja lämmityskustannusten säästötavoitteiden kasvaessa markkinoille on tullut uusi innovaatio, Hormiproffa Lämpöhormi.

Jaa sosiaalisessa mediassa

HormiProffa on erikoistunut Teräshormien ja Lämpöhormien kokonaisvaltaisiin toimituksiin kotitalouksille uudis- tai saneerauskohteisiin,  teollisuudelle, maatalouteen.

HormiProffan Teräshormi on helposti itse elementeistä koottava pannaton ratkaisu.

HormiProffan Lämpöhormin avulla lämmityksen sivutuotteena syntyvä ilmainen lämpö on hyödynnettävissä käyttöveden ja rakennuksen lämmityksessä. HormiProffan järjestelmän ylivoimainen kustannustehokkuus perustuu päälämmönlähteenä toimivaan tulisijaan ja savupiippuun, mitkä lämmitysjärjestelmästä riippumatta asennetaan lähes jokaiseen taloon.

Lämmöntalteenotto parantaa puunpolton kokonaishyötysuhdetta oleellisesti. Lämpöä voidaan ottaa talteen takasta, kiukaasta tai vaikka puuhellasta. HormiProffan hormin lämmöntalteenotto ei ainoastaan jaa eri tavalla tulisijasta syntyvää lämpöä, vaan hyödyntää myös muutoin hormin kautta karkuun pääsevän lämmön. Lämmöntalteenotolla lisähyöty syntyy itsestään normaalin tulisijalla lämmittämisen ohessa.

Lämpöhormilla saat edullista lämpöä hormista vesivaraajaan

Lämpöhormi ei poikkea ulkoisesti Teräshormista ja se sopii kaikkiin normaaleihin tulisijoihin (uunit, takat, kamiinat, kiukaat) tavallisen teräshormin asemesta. Lämpöhormi voidaan asentaa myös vesitakkaan – tällöin esimerkiksi varaavasta vesitakasta saatava lämpöenergia veteen yleensä noin kaksinkertaistuu.

Lämpöhormi on integroitu HormiProffan teräshormiin muodostaen lämmöntalteenottojakson. Talteenottojakson alapäässä on liitäntäyhteet, joista talteenotto kytketään hybridivaraajaan.

Lämmönvaihdin on rakennettu hormin ympärille ja näin hormin seinämä toimii savusta veteen lämmönvaihtopintana. Patentoidun rakenteen ansiosta veden kierto hormissa on optimaalinen ajatellen lämmönsiirtoa ja lämmöneristystä. Kun takkaan sytytetään tuli, savukaasut lämmittävät hormiputken ympärillä olevan lämmönvaihtimen ja ohjausyksikkö käynnistää lämmön siirron hormilta varaajaan. Hiilloksen sammuttua hormin ja varaajan lämpötilat asettuvat samalle tasolle ja ohjausyksikkö pysäyttää kierron.

Talteenottojakso asennetaan aina osana HormiProffan Teräshormikokonaisuutta.

HormiProffalla on vankka kokemus hormin lämmöntalteenotosta. Patentoidulle lämpöhormille on altistettu lukuisia testejä, mm. paine- ja paloturvallisuustestejä sekä lämmöntalteenottokokeita. HormiProffan Lämpöhormi on markkinoiden paloturvallisimpia hormeja. Pitkän tuotekehityksen tuloksena Lämpöhormi on vakiinnuttanut nykyisen muotonsa ja rakenteensa. Jokainen lämmöntalteenottoyksikkö testataan ennen toimitusta.

Lämpöhormi on ekologinen ratkaisu, koska se säästää poltettavaa puuta ja sitä kautta myös ympäristöä.

HormiProffa-lämpöhormi_rst

Lämpöhormin teknisiä tietoja:

 • Lämpötilaluokka T600
 • Hormin halkaisija 150 tai 200 mm
 • Hormiston suurin ulkohalkaisija 330 mm (200 mm hormi)
 • Materiaalit: hormi ruostumatonta terästä, paloeriste kivivillaa ja ulkokuori sinkittyä peltiä, joka on pulverimaalattu (harjattu RST-kuori lisähintaan)
 • Liitäntä tulisijaan päältä tai sivulta. Hormiin voidaan liittää enintään kaksi samaa polttoainetta käyttävää tulisijaa samassa kerroksessa, kun hormi on mitoitettu molempien tulisijojen yhtäaikaiselle käytölle ja molemmissa tulisijoissa on omat sulkupellit

Talteenottolaite:

 • Pituus: 2 m
 • Sovite: integroitu HormiProffan teräshormijaksoon
 • Materiaali: ruostumaton teräs/haponkestävä teräs
 • Talteenottoteho n. 60 – 70 % savukaasujen lämpötehosta (teho tulisijasta ja polttohetkestä riippuen keskimäärin 10 – 20 kW)
 • Lämpöliitännät sijoitettu talteenottojakson alareunaan (SK 1/2″)
 • Ilmausyhde jakson alareunassa (SK 1/8″)
 • Anturitasku jakson alareunassa (6 mm anturille)
 • Anturikaapeli 2 kertainen heikkovirta kaapeli esim. KLMA 2×0,75 mm²

Lampohromi_periaate

Lisätietoja:

Hormiproffa Oy

www.hormiproffa.fi

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Ei liitettyjä avainsanoja.