IKEAn uusi keittiökaappimallisto valmistuu kierrätyspuusta ja -muovipulloista

Keittiö

IKEA tuo helmikuussa 2017 myyntiin kokonaan kierrätysmateriaaleista valmistetun keittiöovi- ja etusarjamalliston. KUNGSBACKA-malliston ovet on valmistettu FSC-sertifioidusta, kierrätetystä puusta. Ovien pinnoite puolestaan on tehty kierrätysmuovipulloista sulatetusta muovista, minkä ansiosta uutta öljypohjaista muovia ei ole tarvittu lainkaan tuotteiden valmistuksessa.

Jaa sosiaalisessa mediassa

– KUNGSBACKA-keittiöovia suunnitellessamme halusimme luoda täysin kestävästi tuotetun keittiöovimallin. Tavoitteenamme oli keksiä uusia tapoja käyttää kierrätysmateriaaleja ja tarjota kestävämpi vaihtoehto laadusta ja designista tinkimättä, kertoo tuotekehittäjä Anna Granath malliston taustoista.

KUNGSBACKA-keittiökaappimalliston ovet ja etusarjat ovat saatavilla hiilenmustana. Mattapinta ja ovien viistetyt reunat viimeistelevät malliston modernin ilmeen.

– Mattapintaiset ovet ja etusarjat ovat sekä kauniita että helppoja pitää puhtaina. Moderni mattamusta on todella odotettu täydennys keittiömallistomme värivalikoimaan, kertoo IKEA Suomen viestintäpäällikkö Heidi Azinur.

Kiertotalous näkyy materiaalivalinnoissa ja tuotantotavoissa

IKEA tuo tänä vuonna myyntiin muitakin kierrätysmateriaaleista valmistettuja tuoteuutuuksia, kuten helmikuussa lanseerattavaan PS 2017 -mallistoon kuuluvia kierrätyslasista valmistettuja maljakkoja sekä kierrätetystä puusta ja muovista valmistettuja tuoleja.

– Etsimme jatkuvasti tapoja soveltaa kiertotalouden malleja toiminnassamme. Lisäämme jatkuvasti uusiutuvien, kierrätettävien ja kierrätysmateriaalien käyttöä tuotteissamme. Sen lisäksi etsimme uusia keinoja hyödyntää omassa tuotannossamme syntyvää hukkamateriaalia, jotta käyttäisimme raaka-aineita mahdollisimman tehokkaasti, Azinur sanoo.

KUNGSBACKA-mallisto on tullut tammikuussa 2017 myyntiin Suomen IKEA-tavarataloihin. Nettikaupassa malliston myynti alkaa helmikuussa.

kungsbacka_1

KUNGSBACKA-malliston keittiöovet ja -etusarjat 

  • Ovimalliston puuosat on valmistettu 100 % kierrätyspuusta.
  • Pinnoite on valmistettu kierrätysmuovista.
  • Yhden 40 x 80 cm oven pinnoitteen valmistamiseen käytetään noin 25 puolen litran PET-muovipulloa.
  • Moderni musta väri ja kaunis, helppohoitoinen mattapinta.
  • Sopivat hyvin yhteen esimerkiksi HACKÅS-vetimien kanssa.

Lisätietoja:

IKEA Suomi

www.IKEA.fi

Facebook | InstagramTwitter

IKEA-visio on luoda parempi arki mahdollisimman monille ihmisille. Visiomme ja liikeideamme mukaisesti tarjoamme kauniisti muotoiltuja, toiminnallisia, edullisia ja laadukkaita kodinsisustustuotteita, jotka on valmistettu kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. IKEA-konsernilla on 340 tavarataloa 28 maassa. IKEA perustettiin Ruotsissa vuonna 1943. Suomessa on viisi IKEA-tavarataloa: Espoossa, Vantaalla, Raisiossa, Tampereella ja Kuopiossa sekä lisäksi IKEA-lähipiste Jyväskylässä. 

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

ekologinen keittiö keittiö keittiökaapit keittiökaappimallisto keittiömallisto keittiöpinnat keittiöt


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: