MAINOS

JYSKin uusi pakkaustapa vähentää ympäristön kuormitusta – muovipakkaus historiaan

Sisustus

JYSK vaihtaa pussilakanoiden ja lakanoiden muovipakkaukset FSCTM–sertifioidusta paperista valmistettuihin vyötteisiin. Uusi pakkaustapa vähentää vuotuista muovin käyttöä maailmanlaajuisesti 27 miljoonaa muovipakkausta, mikä vastaa 475 tonnia muovia. Tämä on vain yksi esimerkki JYSKin vastuullisuustoimista.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Kestävä kehitys on tärkeä osa JYSKin strategiaa. JYSK pyrkii tekemään tuotteiden pakkauksista helposti kierrätettäviä, uusiutuvia ja kestävän kehityksen mukaisia. JYSK on ottanut isoja askeleita muovin vähentämiseksi, ja seuraava aloite on uusia pussilakanat ja lakanat pakkauksilla, joista muovi on kokonaan poistettu.

Ensimmäiset uusissa pakkauksissa olevat tuotteet ovat jo saapuneet myymälöihin. Vanhat pakkaukset myydään loppuun uusien pakkausten rinnalla.

Uusi pakkaustapa vähentää vuotuista muovin käyttöä maailmanlaajuisesti 27 miljoonaa muovipakkausta, mikä vastaa 475 tonnia muovia.

– 27 miljoonan muovikääreen poistaminen vuodessa on mahtavaa. Se vähentää hiilijalanjälkeämme ja antaa asiakkaillemme pakkauksen, joka on helppo kierrättää kotona. Jos rypistät poistamamme 27 miljoonaa muovipakkausta ja kokoat ne keskikokoisen, noin 1200 neliömetrin JYSK-myymälän lattialle, pussit täyttävät myymälän yli pään korkeudelta, kertoo JYSKin Sustainability Manager Sam Harrington.

Helppo kierrättää

Uusi pakkaus on FSCTM –sertifioitua materiaalia (FSCTMN001715). FSCTM on lyhenne sanoista Forest Stewardship CouncilTM. FSCTM on kansainvälinen, voittoa tavoittelematon organisaatio sekä merkintäjärjestelmä puulle ja paperille, joka on peräisin kestävän kehityksen metsistä. FSC-merkintä kattaa ympäristövastuun lisäksi sosiaalisen- ja taloudellisen vastuun.

– Tämä on projekti, jonka kanssa olen työskennellyt useita vuosia, ja olemme käyneet läpi paljon erilaisia pakkausvaihtoehtoja matkan varrella. Strategiana oli löytää paremmin kestävän kehityksen mukaiset, laadukkaat pakkaukset vuodetekstiileille, ja olen enemmän kuin tyytyväinen tulokseen, kertoo JYSKin vuodetekstiilien sisäänostaja Kathrine Møller Vinther.

Uusi pakkaus helpottaa myös kierrätystä kotona. Uudet pakkaukset voidaan lajitella paperikeräykseen, kun taas muovin kierrätys ei ole kaikissa kotitalouksissa vielä mahdollista.

– Emme vielä pääse kokonaan eroon muovista pakkausmateriaalina, sillä sitä tarvitaan osassa pakkauksia, ja nämä 27 miljoonaa muovikäärettä ovat tietysti vain pieni osa sekä JYSKin että maailman muovin yleisestä käytöstä. Kaikilla pienillä teoilla on kuitenkin merkitystä, ja jatkamme työtä muovin vähentämiseksi mahdollisimman paljon, kertoo JYSKin Packaging Development Specialist Lars Høgh Jensen.

Lähde: Mynewsdesk

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

JYSK kestävä kehitys kierrättää kierrätys muovipakkaukset muovipakkaus pakkausmateriaali pakkausmuovi