Kattoremontti telineiltä käsin – Hämeen Laaturemontti mullistaa toimialaa

Talo

Hämeen Laaturemontin uusi työskentelymalli mullistaa koko kattoremonttialaa. Yritys alkaa tehdä kattoasennukset taloa ympäröiviltä telineiltä – uudistus on merkittävä erityisesti turvallisuusnäkökulmasta.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Hämeen Laaturemontti alkaa tehdä kattoremontteja taloa ympäröiviltä telineiltä käsin. Uudistus on merkittävä etenkin työturvallisuuden näkökulmasta. Suomessa sattui vuonna 2015 noin 127 000 työtapaturmaa, joista rakennusalan onnettomuuksia oli yli 5 000. Hämeen Laaturemontin perustaja ja toimitusjohtaja Kimmo Riihimäki uskoo, että siirtyminen telineille parantaa Hämeen Laaturemontin palveluita ja näyttää suuntaa muille yrityksille.

– Kattoalan johtavana toimijana olemme saaneet myös viranomaishuomiota, koska meilläkin on vuosien varrella sattunut onnettomuuksia. Siksi päätimme viedä asentajien työergonomian ja turvallisuuden kerralla uudelle tasolle, Riihimäki sanoo.

Uutta toimintamallia on kokeiltu yrityksessä puoli vuotta, ja kokemukset ovat olleet kannustavia.

– Ennakoimme jo testikäyttö- ja asiakaskokemustemme perusteella, että ala tulee seuraamaan esimerkkiä ja myös viranomaiset haluavat tukea kehityssuuntaa.

Parantaa myös asiakkaan kokemusta

Taloa kiertävien telineiden käyttö tuo parannusta kattoremonttialan nykyiseen toimintamalliin, jossa asentajat ovat katolla suojakaiteiden ja valjaiden varassa.

Telineillä työskentely minimoi henkilövahinkoriskit, turvaa kulun talon sisälle asennustyön aikana ja vähentää putoavien purkutavaroiden aiheuttamia vahinkoja pihamaalle. Myös viimeistelytöiden laatu paranee, kun työ voidaan tehdä ergonomisesta työasennosta ilman riskialtista kurottelua.

Asiakkaiden mahdollisuus tarkistaa työn jälki helpottuu telineiden myötä merkittävästi. Lisäksi työturvallisuuden koheneminen tuo asiakkaille mielenrauhaa.

– Kukaan ei halua oman talon remonttityömaalle onnettomuuksia tai vahinkoja. Meidän kattomme alla on hyvä olla niin asiakkaan kuin työntekijän, Riihimäki kuvailee.

Katto säältä suojaan yhdessä päivässä

Ensimmäisen kerran Hämeen Laaturemontti mullisti toimialaa lähes 20 vuotta sitten kehittämällä nosturiavusteisen asennuskonseptin pientaloja varten. Konsepti vei työergonomian uudelle tasolle, kun raskaiden tavaroiden nostot ja siirrot koneellistettiin. Se myös vastasi asiakkaiden tarpeeseen saada kattoremontti tehdyksi nopeasti ja yhtäjaksoisesti.

Koneellisen asennuksen myötä Hämeen Laaturemontti tuli tunnetuksi ”Katto kahdessa päivässä” -lupauksestaan. Hämeen Laaturemontin menetelmällä pientalokohteista saadaan yli 85 % kokonaan säältä suojaan, eli pintamateriaalille asti, jopa ensimmäisen työpäivän aikana. Loputkin 15 % kohteista rakennetaan yhdessä päivässä sadesuojaisaan aluskatevaiheeseen.

Uudessa telineasennuksessa työpäiviä tulee telineiden pystytyksestä ja purusta kaksi lisää, mutta remonttikohde on edelleen säältä suojassa koko remontin ajan ja kattoremontti tehty muutamassa työpäivässä.

Vuonna 1993 perustettu Hämeen Laaturemontti -konserni on kasvanut yli 500 henkeä työllistäväksi kattoalan kärkiyritykseksi, joka tekee tänä vuonna yli 5 000 kattoremonttia. Konserniin kuuluu myös Vesivek-sadevesijärjestelmiä ja kattoturvatuotteita valmistava kotimainen Nesco. Nykyään yritys toimii myös Ruotsissa nimellä Nordisk Takexpress. Hämeen Laaturemontti on tunnettu parhaiten Kahden päivän kattoremontti -konseptistaan, jossa asiakkaan koti saadaan säältä suojaan saman päivän aikana.

Lue lisää: www.laaturemontti.fi

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

katto kattoasennus kattoremontti


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: