MAINOS

Kevään 2016 Biolan multauutuudet

Piha

Biolan tuo kevään 2016 kylvökaudelle useita multauutuuksia kotiin ja puutarhaan.

Jaa sosiaalisessa mediassa

 

Biolan-Kylvo--ja-taimimulta-12-L

Biolan Kylvö- ja taimimulta

Uusi Biolan Kylvö- ja taimimulta on hienojakoinen luomumultaseos kylvöihin ja taimikasvatukseen. Multaan on lisätty kasvua edistäviä Gliocladium-hyötymikrobeja ja mykorritsaa.

Itämisvaiheessa Gliocladium-hyötymikrobit edistävät taimettumista ja juurten kasvua. Lisäksi ne parantavat taimien stressinsietokykyä ja antavat taimille paremman vastustuskyvyn. Gliocladiumin ansiosta taimista kasvaa tasakokoisempia ja voimakkaampia.

Mykorritsa on sienijuuri, jossa kasvin juuri ja sieni muodostavat symbioosin. Mykorritsojen avulla taimet saavat mullasta helpommin vettä ja ravinteita. Mykorritsa myös suojaa kasvin juurta taudinaiheuttajilta. Taimivaiheessa muodostunut sienijuuri jatkaa kasvuaan ja säilyy kasvin koko eliniän.

Kylvö- ja taimimulta soveltuu myös yrttien luonnonmukaiseen kasvatukseen.

  • Hinta: 12 litran pussi noin 4,50 € ja 24 litran säkki noin 7,50 €
  • Jälleenmyyjät: Kukkamultien myyntipaikat

Istutusmulta_40L

Biolan Istutusmulta

Biolan Istutusmulta on kompostilannoitettu, biohiiltä ja mykorritsaa sisältävä luomumulta puutarhakasvien istutukseen. Multaan lisätty biohiili ja komposti aktivoivat pieneliöstöä ja parantavat kasvualustan rakennetta. Biohiili pystyy sitomaan vettä itseensä ja luovuttamaan sitä hitaasti kasvien käyttöön. Näin se ehkäisee tehokkaasti maan liettymistä ja tiivistymistä. Komposti tuo multaan pitkävaikutteista ravinteikkuutta. Mullan ilmava ja kestävä rakenne helpottaa kasvien juurtumista. Mykorritsa tehostaa kasvien ravinteiden- ja vedenottoa. Mykorritsa myös suojaa kasvia taudinaiheuttajilta ja parantaa kasvin stressinsietokykyä. Mykorritsa on kasvin juuren ja sienen muodostama symbioosi, josta molemmat hyötyvät.

Käyttöohjeet

Täytä kasvin istutuskuoppa Istutusmullalla tai paranna olemassa olevaa maata sekoittamalla siihen Istutusmultaa. Puun istutuskuoppaan 3‒5 säkkiä, pensaan istutuskuoppaan 1‒2 säkkiä ja perennoille 1‒5 säkkiä/m²

  • Hinta: noin 5,00 €
  • Jälleenmyyjät: Puutarhatuotteiden myyntipaikat

Biolan_puutarhan_talvisuoja_sakki60

Biolan Puutarhan Talvisuoja

Biolan Puutarhan Talvisuoja on tarkoitettu kylmänarkojen kasvien, kuten ryhmäruusujen, jalokärhöjen ja perennojen, talvisuojaukseen. Talvisuoja hidastaa maan routaantumista ja suojaa kasvin versoja sekä pakkaselta, tuulelta että kuivattavalta kevätauringolta. Puutarhan Talvisuoja levitetään kasvien juuristoalueelle, kun maan pinta on jäätynyt.

Biolan Puutarhan Talvisuoja on turvetta, joka on käsitelty vettä hylkiväksi. Tuote ei sisällä kalkkia tai lannoitetta.

Käyttöohjeet

Ruusuille Puutarhan Talvisuojaa levitetään noin 20 cm kerros. Ruusuista leikataan syksyllä vain kukkalatvat ja varsinainen leikkaus tehdään vasta keväällä. Talvisuojan alla versot talvehtivat vihreinä.

Arat köynnökset lasketaan alas säleiköstä ja peitetään 20 cm kerroksella Puutarhan Talvisuojaa maan pinnan jäädyttyä.

Perennojen suojaamiseen riittää noin 10 cm paksuinen kerros Puutarhan Talvisuojaa.  Onttovartiset perennat kannattaa leikata vasta keväällä, niin ne talvehtivat paremmin.

Keväällä Puutarhan Talvisuoja kerätään kasvien juurelta, kun lumi on sulanut. Ikivihreiden perennojen päältä Puutarhan Talvisuoja poistetaan vasta maan sulamisen jälkeen. Puutarhan Talvisuojan voi kompostoida tai käyttää sellaisenaan maanparannusaineena.

  • Hinta: noin 8 €
  • Jälleenmyyjät: Puutarhatuotteiden myyntipaikat

Biolan-altakastelumulta-12-L

Biolan Altakastelumulta

Uusi Biolan Altakastelumulta on luonnonmukainen huonekasvimulta altakasteluruukkuihin.

Altakastelumultaan on lisätty mykorritsaa eli sienijuurta, joka auttaa viherkasvien juuria ottamaan vettä ja ravinteita tehokkaammin. Mykorritsat myös suojaavat huonekasveja taudinaiheuttajilta ja kuivuudelta sekä parantavat kasvien stressinsietokykyä.

Altakastelumullan sisältämä kuitupitoinen turve edistää veden tasaista imeytymistä ruukun vesisäiliöstä. Pitkävaikutteinen kompostilannoitus helpottaa hoitolannoitusta ja tasaa ravinnepitoisuuden vaihteluja mullassa.

  • Hinta: noin 4,50 €
  • Jälleenmyyjät: Kukkamultien myyntipaikat

Lisätietoja:

Biolan Oy

www.biolan.fi

Tuoteneuvonta puhelimitse 0600 16999, arkisin klo 9 – 12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Ei liitettyjä avainsanoja.