MAINOS

Kiertoilmatakka mahdollistaa lasitetusta terassista nauttimisen lähes ympärivuotisesti

LämmitysPiha

Conturan pienikokoinen kiertoilmatakka sopii myös lasitettujen terassien lämmitykseen. Näin terassin tuomasta lisätilasta voi nauttia lähes ympäri vuoden. Seinäjoen Asuntomessuilla Contura 586 Style -takka on asennettu Hartman Koti Ankkurin molemmille terasseille. Messujen ainoaan paritaloon muuttavat Duudsoneista tuttu HP Parviainen sekä talojen sisustukset suunnitellut Leena Haapamäki perheineen.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lasitetulle terassille sijoitettu takka pidentää tilan käyttöaikaa varhaisesta keväästä pitkälle loppuvuoteen. Kun terassilla halutaan viettää aikaa, Conturan kiertoilmatakoilla tilan saa nopeasti lämmitettyä. Loimuava takkatuli luo kodikkaan tunnelman. Takan tiivis luukku pitää ilman raikkaana.

– Conturan metallikuoriset takat on suunniteltu sisätiloihin, mutta niitä asennetaan nykyään paljon myös katetuille ja lasitetuille terasseille. Lasittamattomalle terassille metalli- tai valurautakuorista takkaa ei kannata asentaa, muistuttaa Conturan Suomen maajohtaja Janne Kaakinen.

Terassillakin varmistettava savupiipun paloturvallisuus ja veto

Rakennusmääräysten mukaan takan savupiipun on ulotuttava vesikaton yläpuolelle tai muutoin rakennukseen nähden niin korkealle, että saavutetaan riittävä paloturvallisuus ja veto. Kaksi samassa kerroksessa olevaa tulisijaa voi yhdistää samaan savuhormiin, kun kumpikin takka varustetaan omalla sulkupellillä ja niissä poltetaan samaa polttoainetta. Useimmat Conturan takat voi liittää hormiin päältä tai takaa.

– Jos terassin takalle tehdään oma savupiippu, sen pitää olla paloturvallisuuden vuoksi tarpeeksi kaukana talon harjasta sekä määräysten mukaisesti tarpeeksi korkea, että hormi vetää hyvin. Huonosti vetävä hormi voi aiheuttaa takan lasiluukun nokeentumista. Sopivan piipun valinnassa pystyvät neuvomaan takkoja myyvät erikoisliikkeet, Kaakinen neuvoo.

Contura-takkoja valmistava Nibe Ab valmistaa myös moderneja Premodul-savupiippuja. Niillä savupiipun hormista saa tehtyä takan tyyliä täydentävän sisustuselementin, jonka voi jättää reilusti näkyviin. Värivaihtoehdot sisälle tuleville pyöreille teräsputkille ovat musta, harmaa ja valkoinen.

Contura nostaa takkatulen pilarin päälle

– Erityisen hyvin terassikäyttöön sopivat pilarin päällä seisovat Contura-takat, esimerkiksi superellipsin muotoinen 870- tai pyöreä 586 Style -takka. Ne voi molemmat asentaa pyörivän kääntölevyn päälle, jolloin tulinäkymän saa käännettyä haluttuun suuntaan. Näin valon ja lämmön saa kohdennettua sinne, missä ihmiset kulloinkin viettävät aikaa, Kaakinen mainitsee.

Kevään 2016 uutuuksiin kuuluu superellipsin muotoinen Contura 870 -kiertoilmatakka, jonka tulipesään avautuu suuri luukku. Tanskalaisen muotoilijan Piet Heinin tunnetuksi tekemässä superellipsin muodossa yhdistyvät harmonisesti pyöreän ja suorakaiteen piirteet. Takan teräskuoren värivaihtoehdot ovat harmaa ja musta. Mitoiltaan malli on Conturan pienin ja kevyin. Sivulasiton takka on helppo sijoittaa nurkkaan.

Toinen pilarin päällä seisova takkamalli on Contura 586 Style, jonka kaarevia muotoja voi korostaa pyöreällä etulevyllä. Isot sivulasit antavat takalle laajan tulinäkymän. Takkaa on saatavana mustalla ja harmaalla teräskuorella. Molempiin malleihin on saatavana valurautareunainen luukku. Mustaan malliin voi vaihtoehtoisesti valita kiiltäväpintaisen lasiluukun.

Contura 586 Style -takan ovat valinneet omille terasseilleen Hartman Koti Ankkurin asukkaat Seinäjoen Asuntomessuilla (kohde 14 A/B). Paritalon toiseen asuntoon muuttaa Duudsoneista tuttu HP Parviainen ja toiseen sisustusartesaani Leena Haapamäki perheensä kanssa. Haapamäki on suunnitellut molempien asuntojen sisustukset. Asuntomessut järjestetään Seinäjoella Pruukinrannassa 8.7.–7.8.2016.

Contura_586_style_musta_takka_valurautaluukulla_valurautakansi contura_harmaa_870_takka_lamellikansi

Tuotetiedot:

  • Contura 870, kuori: harmaaksi tai mustaksi maalattu teräs, paino 71,5 kg, hinta alkaen: 1590 €
    Mitat: korkeus 1060 mm, leveys 460 mm, syvyys 360 mm, hyötysuhde 82 %, teho 3–6 kW
  • Contura 586 Style, kuori: harmaaksi tai mustaksi maalattu teräs, paino 104 kg, hinta alkaen: 2310 €
    Mitat: korkeus 1143 mm, leveys 495 mm, syvyys 440 mm, hyötysuhde: 80 %, teho 3–7 kW

Jälleenmyynti:

Hyvin varustetut erikoistakkaliikkeet >

Lisätietoja:

Contura-takat

puh. 0207 919 510

www.contura.eu

Contura on markkinajohtaja Ruotsissa takkatuotteiden alalla ja yksi Euroopan johtavia takkavalmistajia. Contura kuuluu pörssinoteeratun NIBE-konsernin NIBE Stoves -toimialaan. Konserni työllistää yli 10 000 henkilöä ja sen liikevaihto on noin 1,1 miljardia euroa. Contura-takat valmistetaan Markarydissä Smoolannissa.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Ei liitettyjä avainsanoja.